Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksia 2011. Kansissa lievää hankaumaa, muuten oikein hyvä kunto.

 

"Tuomioistuinsovittelu otettiin käyttöön Suomessa vuoden 2006 alusta lähtien. Uuden menettelytavan käyttöönotto heijastaa yleistä kehitystä länsimaissa, joissa erilaisten vaihtoehtoisten konfliktinratkaisumenetelmien käyttö lisääntyy.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen yhtenä tutkimuksellisena painopistealueena on tuomioistuinlaitoksen ja muiden konfliktinratkaisujärjestelmien tutkimus yhteiskunnassa. Laitoksella on tehty tutkimuksia muun muassa siviiliprosessista, rikosprosessista ja hallinto-oikeusprosessista. Perinteisten tuomioistuinmenettelyiden lisäksi laitoksen tutkimuksissa on tarkasteltu muun muassa rikos- ja riita-asioiden sovittelua, velkaongelmien ratkaisutapoja, kuluttajaneuvontaa, kuluttajariitalautakunnan toimintaa sekä sovinnon edistämistä siviiliprosessissa.

Tässä tutkimuksessa on tarkasteltu tuomioistuinsovittelua vuosina 2006-2009 asiakirja-aineistojen valossa. Näin on pyritty saamaan perustietoa suomalaisesta tuomioistuinsovittelusta. Jatkossa järjestelmän toimivuutta on syytä seurata tarkemmin sovittelun osapuolille suunnattavilla kyselyillä."

 

hakusanoja: oikeustiede tuomioistuin prosessioikeus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


3 €
Ilmoitus on sulkeutunut 2.5.2024 21:54
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.