Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Vikke Nilo on Kalle Päätalon luomista henkilöhahmoista hauskimpia, ristiriitaisimpia ja kiinnostavimpia. Hän on savotoiden ilonpitäjä ja naurumestari, jonka elämä on alkanut huutolaisena ja kulkenut kirjavien vaiheiden kautta savotoille ja puronvarsiin, jätkän pyhään ja arkeen. Vikke Nilo on älykkäpäisyyteen asti omaehtoinen ja riippumaton. Hän on lahjakas ja omanarvontuntoinen vääräleuka ja ovela korttihuijari, jonka sormet ovat vikkelämmät kortinpeluussa kuin työnteossa. Kohtalo on suonut hänelle kovan osan ja johdattaa hänet loputa varsitien viimeiselle taipaleelle nykyaikaisen sosiaalihuollon piiriin. Sitä Vikke ei kestä. vaan haluaa kuolla yhtä riippumattomana kuin on elänytkin, ilman käskijöitä ja ahdistavia lakanoita.

Kalle Päätalo kirjoitti Vikke Nilosta kaksi teosta, kirjat Viimeinen savotta ja Kairankävijä. Vikke Nilo esiintyi myös hänen kertomuskokoelmassaan Mustan Lumperin raito. Näistä teoksista on toimitettu uusi laitos, jossa Viken vaiheet on kerrottu kokonaisuudessaan, lapsuudesta vanhuuteen asti. Yksissä kansissa on nyt koko Vikke Nilon monivaiheinen tarina, tutut henkilöhahmot alkuperäisen rehevinä ja Päätalon pohjoinen maisema juuri sellaisena kuin mestari itse sen loi.

Gummerus 2002, 709s, kovakantinen (kansipaperilla). Kirja on hyväkuntoinen (takakannen puolella kansipaperissa on hieman ryppyä).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 22.5.2024 9:18
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.