Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Karl May: AFARAHIN JALOKIVET.  Lyhentäen suomentaneet Aake Ranta ja Oiva Oksanen, suomennoksen tarkastanut Raimo Salminen. Päällyksen kuva: Klaus Lehmann (Saksa). 1987 WSOY. 306-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.     
 
Afarahin jalokivet (1987; Von Bagdad nach Stambul 1892 ja In den Schluchten des Balkan 1892) -romaanissa saksalainen kirjailija, joka tunnetaan nimellä Kara ben Nemsi, ja hänen ystävänsä ja palvelijansa, arabialainen Halef, ajavat takaa jalokivivarasta Palestiinassa ja Istanbulissa ja pääsevät vaarallisen roistojoukon jäljille.

 

2. Karl May: BALKANIN ROTKOISSA.  Lyhentäen suomentanut Oiva Oksanen, suomennoksen tarkastanut Raimo Salminen. Päällyksen kuva: Klaus Lehmann (Saksa). 1987 WSOY. 259-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.     
 
Balkanin rotkoissa (1987; In den Schluchten des Balkan 1892 ja Durch das Lands der Skipetaren 1892) -romaanissa saksalainen kirjailija, joka tunnetaan nimellä Kara ben Nemsi, ja hänen ystävänsä ja palvelijansa, arabialainen Halef, jatkavat ystäviensä kanssa roistojen takaa-ajoa Itä-Balkanin vuoristokylässä, missä he paljastavat ramman kerjäläisen salaisuuden.
 
Karl May (1842 Ernstthal, Saksin kuningaskunta – 1912 Radebeul) oli saksalainen kirjailija, tunnettu erityisesti 1890-luvulla kirjoittamistaan, usein minämuotoisista villiin länteen ja Lähi-itään sijoittuvista seikkailu-romaaneistaan; Saksaan sijoittuvat tarinat, runot, omaelämäkerta ja näytelmät ovat vähemmän tunnettuja. Karl Mayn useille kymmenille seikkailuromaaneille on ominaista mm. monien alojen erityistietämys, voimakas paikallisväri, oikeudenmukaiset, neuvokkaat ja persoonalliset sankarit sekä jatkuvat kommellukset ja yllättävät juonenkäänteet. Kansakoulunopettajaksi opiskellut May kirjoitti aluksi paikalliskuvauksia ja pakinoita aikakauslehtiin ja teki läpimurtonsa eksoottisilla ja paljon huumoria sisältävillä seikkailuromaaneillaan. Seikkailukirjoissa orientin lumo ja eksoottiset aiheet pysyivät hyvin suosittuina pitkälle seuraavalle vuosisadalle saakka (kirjoittajia esim. H. Rider Haggard, Edgar Rice Burroughs ja Sax Rohmer).
 
Karl Mayn romaanien sankareita ovat villissä lännessä Old Shatterhand (Mayn alter ego) ja Old Firehand sekä intiaani ja apašši-päällikkö Winnetou. Arabiaan sijoittuvien romaanien pääsankarit ovat saksalainen kirjailija Kara ben Nemsi ja hänen arabialainen palvelijansa Halef. Karl Mayn kirjoja on käännetty yli 30 kielelle ja myyty 200 miljoonaa kappaletta. Ensimmäiset suomennokset ilmestyivät Suomessa 1912; Yhdysvalloissa Suomalais-amerikkalainen kustannusyhtiö oli julkaissut Hopeajärven aarre -romaanin 1898. Suomeksi ovat ilmestyneet (useat useampana käännöksenä) Arabia-romaanit Balkanin rotkossa (In den Schluchten des Balkan 1892), Afarahin jalokivet (Von Bagdad nach Stambul 1892), Aavikon halki (Durch die Wüste 1892), Keltainen rosvopäällikkö (Der Schut 1892), Linnoituksen vanki, Viimeinen karavaani, Skipetaarien maassa ja Orjakaravaani sekä villin lännen romaanit Hopeajärven aarre (Der Schatz im Silbersee 1894), Inkan testamentti (Das Vermächtnis des Inka 1895), Öljyprinssi, Winnetou, apaššien päällikkö, Winnetoun kosto, Aave autiomaassa ja Erämaan kostaja. Monista romaaneista on tehty elokuvia, eniten Länsi-Saksassa. Intiaanipäällikkö Winnetou (ja lännenmies Old Shatterhand) ovat seikkailleet myös omassa sarjakuva-lehdessään (Suomessa 1974–76).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 109 vrk 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 109 vrk 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.