Kuvaus

Kasetti ja kansipaperit uudenveroiset . FRISBEE RECORDS  FRC-1  V.1989 .HARVOIN TARJOLLA !

Houserockin´ Band

HOUSEROCKIN´ BAND ON HAMINALAIS-JÄRVENPÄÄLÄIS-KUOPIOLAINEN ROCK / BLUES- YHTYE. JO VUODESTA 1989 YHTYE ON ESIINTYNYT ETELÄ-SUOMEN KLUBEISSA JA KALJAKUPPILOISSA ERI KOKOONPANOILLA. YHTYEEN OHJELMISTOSSA ON OMIA KAPPALEITA SEKÄ COVEREITA TUTUILTA BÄNDEILTÄ KUTEN FABULOUS THUNDERBIRDS, HURRIGANES, ZZ TOP, YM. BÄNDI SOITTAA KEIKOILLAAN RANKALLA KÄDELLÄ, MUTTA HARKITEN, ELI TÄRKEINTÄ EI OLE KOVA METELI VAAN HYVÄ MEININKI.

History: Houserockin´ Band perustettiin haminassa v.1989. Mukana oli soittajia kyseisen paikkakunnan lisäksi myös helsingistä ja järvenpäästä. Yhteistä kaikille musikanteille oli halu soittaa sellaista musiikkia missä olisi tunnetta mukana ja mitä pääsisi esittämään elävänä muuallekin kuin paikkakunnan nuorisoseurantalolle kerran vuodessa. Kuin itsestään tyylilajiksi muodostui bluespohjainen rock. Nimi yhtyeelle saatiin eräästä Roy Buchananin levynkannessa olleesta tarrasta. Siinä luki "This album contains pure houserockin´ music". Jo alusta lähtien oli selvää että osan ohjelmistosta pitäisi olla itsetehtyä. Ei muuta kuin tuumasta toimeen! Ensimmäiset omat kappaleet oli sanoitettu suomeksi ja aihepiiri perinteinen; naiset, viina, hauskanpito ja ihmissuhteet(?). Biiseistä mainittakoon esim. "Ujo poika", "Näkemiin Urpu", "Pojat tyrää" ja "Kokkokallio boogie". Kaikki reippaita menopaloja sanoitusten ollessa pikkukaupungin elämänmenosta kertovia huumorilla sävytettyjä tositarinoita. Heti ensimmäinen harjoituskämpällä äänitetty demokasetti herätti kiinnostusta jopa radiota myöten. Kotkalaisessa radio Lokissa soikin yhtyeen musiikkia aina silloin tällöin ja haastattelukin käytiin antamassa. Keikkailu alkoi lupaavasti, mutta koska suuri(?) suosio antoi odottaa itseään ja eräiden soittajien perhe-elämä alkoi vaatia yhä enemmän aikaa seurasi useita miehistonvaihdoksia. Kokoonpanoksi vakiintui lopulta perinteinen trio; kitara, basso ja rummut. Myös sillä, ettei keikkapakuun mahtunut enempää matkustajia, oli ehkä osansa ratkaisussa...? Ensimmäinen triokokoonpano Mika Paakko(v,b), Hannu Partanen(g) ja Kai Piilola(dr) kesti yhdessä viisi vuotta ja kiersi tehokkaasti eteläisen Suomen pikkubaareja ja klubeja. Tässä vaiheessa omien kappaleiden sanoituskieli vaihtui englanniksi (myös lainakappaleet olivat kaikki kolmannella kotimaisella). Keikkaohjelmistosta kolme neljäsosaa olikin omaa tuotantoa ja loppuosa pakollisia Hurriganes-, Dr.Feelgood-, Fabulous Thunderbirds- yms lainoja. Pienimuotoista suosiota seurasi kuitenkin keskinäisestä leipiintymisestä johtunut hajoaminen. Lisäksi rumpalin animaalinen paukutus aiheutti kyseiselle herralle tinnituksen, eli musa soi korvissa lopun ikää tarvitsematta koskea rumpukapuloihin. Välivuoden jälkeen yhtyeen ainut alkuperäisjäsen(kitaristi) otti vastuulleen myös laulutontin ja kokosi vuodesta 1999 vuoden 2001 kevääseen asti toimineen kokoonpanon.Jälleen kerran yksi porukasta joutui lopettamaan, tällä kertaa basisti. Jo kesällä löytyi kuitenkin "uusiobasisti". Toisin sanoen vanha, edellisen kokoonpanon laulajabasisti palasi kuvioihin. Tällä hetkellä kokoonpano Hannu Partanen(v,g) Mika Paakko(v,b) ja Tony Aho(dr) tekee kuppilakeikkoja säännöllisen epäsäännöllisesti. Viime aikoina mukana on ollut omalla osuudellaan vierailevana laulajana järvenpääläinen Sami Karppanen, joka on erikoistunut tulkitsemaan rootsrockia (esim. Elvis, Carl Perkins jne.).

Members: Hannu Partanen: Gtr,voc; Mika Paakko: Bs,voc; Tony Aho: Dr

Influenced by: Dave LindholmRory Gallagherroy buchanan, Albert Järvinen ja Hurriganes, Peer Gynt jne.

Equipment: Oma pikku PA ja valot (EV, Shure, AKG, Yamaha, Zoom, jne). Bändi miksaa ja roudaa itse, siis ei roudareita eikä miksaajaa nyysimässä nakkisämpylärahoja...Muut kamat; Rummut Pearl + sekalainen peltivalikoima. Kitarat (2 kpl stratoja) ja basso (presari) ovat vm´82 ja ´83 Vintage-sarjan Squiereita. Kitaravahvistin Mesa Boogie Studio caliber 22+, kitaraefektit Rockman. Basso soitetaan linjaan Line 6 PODin kautta. Monitorointi langallisilla nappikuulokkeilla (Shure). Kamat on riitäneet hyvin 100-200 hengen kuppiloihin, koska tavoitteena on saada hyvät saundit ilman mieletöntä meteliä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 12 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7,50 € Sulkeutuu 36 vrk 12 h 20 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.