Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Pekka Kaarninen: Murheilua - Suomen sinivalkoiset kyyneleet

Wsoy 2003. Nidottu. 216 sivua. Koko n. 16,6 x 24 cm. Kuvitettu. Oikein siisti ja hyväkuntoinen.

Juha Miedon sadasosasekunti, Jani Sievisen putoilevat uimalasit, Mika Myllylän katkennut sauva, Paavo Nurmen hylkääminen, Valentin Konosen oksentelut, Matti Nykäsen vapaa-ajanvietto...

Pekka Kaarnisen kirjassa suomalainen urheilija tekee minkä parhaiten osaa: häviää. Murheilua on pilke silmäkulmassa ja pala kurkussa kirjoitettu teos suomalaisen urheiluhistorian murheellisimmista hetkistä.

Oman lukunsa saa jääkiekkomaajoukkueemme, jonka vuosikymmenten tulokseton mitalijahti käydään läpi tappio tappiolta. Kuten myös yleisurheilun Suomi-Ruotsi maaottelun historia, jossa kyynärpäät ovat heiluneet sekä radalla että kabineteissa. Puhumattakaan moottoriurheilusta, jossa on ollut kirjaimellisesti niin ylä- kuin alamäkiäkin.

Kunniattomampia tappioita pursuaa suomalaisen dopingin pitkä historia, jonka Kaarninen käy läpi liikaa banaaneja syöneestä Stig Wetzellistä vahingossa Martti Vainiota piikittäneen talonmiehen kautta Lahden MM-hiihtojen majesteettisiin törmäilyihin.

Mukana on urheilun mustien hetkien koko kirjo traagisista urheilijakohtaloista hymyilyttäviin kömmähdyksiin. Kaarninen ei ilku, eikä moralisoi, hän vain kertoo asiat niin kuin ne on - silloin kun asiat ovat huonosti.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


10 €
Ilmoitus on sulkeutunut 21.4.2024 12:28
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.