Kuvaus

Myynnissä kuvan kirjat. Kaikki paitsi "Koneen ruhtinas", "Steve Jobs" ja "Johdatus eheyttävään kulutukseen" kovakantisia.

  • Juha Siltala: Työelämän huonontumisen lyhyt historia
  • Björn Wahlroos: Markkinat ja demokratia
  • Sixten Korkman: Talous ja utopia
  • Esko Aho: 1991 - mustien joutsenten vuosi (KP)
  • Risto Siilasmaa: Paranoidi optimisti
  • Pekka Seppänen: Parhaat kolumnit (KP)
  • John Simon: Koneen ruhtinas - Pekka Herlinin elämä (pokkari)
  • Pekka Mäkelä: Johdatus eheyttävään kulutukseen (KP)
  • Esko Seppänen: Oma pääoma
  • Walter Isaacson: Steve Jobs

KP = muovitettu kirjastopoisto


Juha Siltala: Työelämän huonontumisen lyhyt historia

Työelämän huonontumisen lyhyt historia - Muutokset hyvinvointivaltioiden ajasta globaaliin hyperkilpailuun.
Siisti kovakantinen kansipaperilla.

551 sivua

Viides painos. Otava 2004

Ennen lamaa töissä olleet muistavat, kuinka työt ehti tehdä kunnolla valmiiksi, työilmapiiri oli nykyistä leppoisampi ja työnteosta saattoi joskus nauttiakin.

Nyt toiset kärsivät työn paljoudesta ja toiset sen puutteesta. Työelämä on heikoimman lenkin ulosäänestystä. Harva voittaa, useimmat häviävät. Työ, jonka pitäisi vahvistaa identiteettiä, on muuttunut pahenevaksi loukkaukseksi työntekijöiden omanarvontunnolle: koko ajan täytyisi olla enemmän ja muuta kuin on eikä koskaan saisi olla tyytyväinen suorituksiinsa. Stressi, uupumus ja masennus ovat yleistyneet kansantaudeiksi.

Kun pääoma vapautettiin kilpailuttamaan yrityksiä ja sijaintipaikkoja, lakko-oikeus siirtyi työntekijöiltä omistajille. Politiikasta tuli talouden hienosäätöä. Kaikki elämänalat alistettiin tulosmittaukseen. Sijoittaminen alkoi tuottaa mutta työntekijät kitua. Miten tähän on tultu?

Juha Siltala käsittelee teoksessaan toisen maailmansodan jälkeisten omistettujen työpaikkojen muuttamista markkinaehtoisiksi suoritteiksi. Taloushistoriallisesta taustasta ja työelämätilastoista edetään yksilöiden kokemuksiin.
Hyperkilpailua voi pitää koko väestöllä tehtynä ihmiskokeena. Kokeen alustavat tulokset osoittavat ainakin sen, millainen kehitys ei voi olla inhimillisesti kestävää. Antoisakin työ muuttuu siunauksesta kiroukseksi, jos työntekijä ei voi toivoa sen avulla saavuttavansa mitään mutta pelkää kuitenkin menettävänsä kaiken.

Onko ainoan vaihtoehdon politiikalle vaihtoehtoja? Voidaanko talous vielä alistaa palvelemaan ihmisten päämääriä sen sijaan että ihmisten olemassaolon oikeus määräytyy hyväksikäytettävyyden mukaan?


Björn Wahlroos: Markkinat ja demokratia

Siisti kovakantinen kansipaperilla.
Viides painos. Otava 2012

Pidämme demokratiaa itsestäänselvyytenä. Mutta onko se sitä? Miksi Kiina näyttää menestyvän ilman demokratiaa? Miksi EU:ssa puhutaan demokratiavajeesta? Ja miksi yritysten valta näyttää lännessä alati kasvavan, kansanvallan kustannuksella? Oliko Churchill väärässä; onko sittenkin olemassa demokratiaa parempi hallintajärjestelmä?

Björn Wahlroos käsittelee inspiroivasti eurooppalaisen, amerikkalaisen ja aasialaisen hallitsemisen historiaa ja nykytilaa. Hän osoittaa, että yhteiskunnallinen ja taloudellinen menestys vaatii muutakin kuin demokratiaa: toimivia markkinoita ja tehokkaita hierarkioita. Voittajaksi suoriutuu se, joka parhaiten yhdistää nämä kolme hallintotapaa.


Sixten Korkman: Talous ja utopia

Siisti kovakantinen kirja (kuvakannet).
Kolmas painos. Docendo 2012

Vaikka politiikka kansalaisia kiinnostaisikin, kansantalous ja talouspolitiikka näyttävät useimpien kohdalla kuuluvan kategoriaan EVVK (ei voisi vähemmän kiinnostaa). Sixten Korkman pitää tätä asiantilaa valitettavana, sillä taloudelliset kysymykset ovat keskeisiä, kun yritetään ymmärtää yhteiskunnan ongelmia niin kotimaassa, Euroopan unionissa kuin maailmanlaajuisestikin.

Siksi tämä kirja oli kirjoitettava. Korkmanin toivelukija on hänen vanhin lapsenlapsensa, joka on pian lukioikäinen. Kirjan kohderyhmään kuuluu kuitenkin ikään katsomatta jokainen suomalainen, joka haluaa ymmärtää paremmin talouden ja politiikan keskeisiä kysymyksiä.

Talous on aiheena usein mutkikas ja vaikean tuntuinen, mutta sen vaikutus päivittäiseen elämäämme on erittäin suurta. Talouspolitiikka on myös jatkuvasti julkisen keskustelun polttopisteessä ja poliittisten kiistojen kohteena. Siksi talousongelmat ovat kiinnostavia ja huomionarvoisia. Sixten Korkman avaa omaa näkemystään talouspolitiikasta mutta valaisee myös siihen liittyviä erimielisyyksiä. Yhden totuuden sijasta tarkoitus on antaa lukijalle eväitä arvioida erilaisia näkökohtia ja perustella paremmin omia käsityksiään.


Esko Aho: 1991 - mustien joutsenten vuosi

Siisti kovakantinen muovitettu kirjastopoisto.
Otava 2020

Väkevä kuvaus dramaattisesta vuodesta.

Entisen pääministerin väkevä kuvaus mullistusten vuodesta 1991
Suomen sodanjälkeisen historian dramaattisimmasta vuodesta on kohta 30 vuotta, mutta sen muisto elää ja vaikutukset tuntuvat. Suomen talous ja Neuvostoliitto romahtivat yllättäen, ja nuori pääministeri Esko Aho yritti kipparoida Suomi-laivaa myrskyävillä vesillä. Nyt hän kuvaa miltä tuntui johtaa tasavaltaa, kun lähes jokainen päivä oli täynnä mullistavia käänteitä. Mustat joutsenet -ennalta-arvaamattomat muutosvoimat - käänsivät totutut kuviot ylösalaisin. "Pohjolan Japani" suistui lamaan, neuvostokauppa romahti, Neuvostoliitossa koettiin vallankaappaus, markka devalvoitiin, ihmisten unelmat sortuivat, mutta toivo kajasti uudessa Euroopassa ja Nokiaa koskeneet ratkaisut avaisivat tien menestykseen. Vuoden 1991 draama on olennainen osa nykyisen Suomen kehitystarinaa.


Risto Siilasmaa: Paranoidi optimisti - Näin johdin Nokiaa murroksessa

Kerran luettu siisti kovakantinen kirja kansipapereilla.
Tammi 2018

"Vuoden odotetuin bisneskirja!

Risto Siilasmaa kertoo Nokian vaikeista vuosista ja paljastaa keinot, joilla Suomen tärkein yritys nostettiin uuteen kukoistukseen.

Paranoidi optimisti on vangitsevasti kerrottu tarina ja kurkistus teknologiamaailman sisäpiireihin. Kirjassa Nokian hallituksen puheenjohtaja ja F-Securen perustaja Risto Siilasmaa peilaa Nokian kehitystä alkaen vuodesta 2008, jolloin hän liittyi yhtiön hallitukseen, sekä avaa näkemyksiään johtamisesta ja teknologiabisneksestä. Siilasmaa on kirjoittanut kirjan muun muassa Intelin ja Dellin toimitusjohtajien teoksissa kirjoittajana mukana olleen Catherine Fredmanin kanssa.

Siilasmaa kertoo, miten Nokia kävi lähellä tuhoa mutta onnistui nousemaan takaisin huipulle. Tarina opettaa selviytymään kriisien ja murroksen kourissa, etsimään uusia vaihtoehtoja ja pysymään valppaana jatkuvan muutoksen keskellä.

Punaisena lankana Nokian tarinan rinnalla kirjassa kulkee Siilasmaan johtamisen filosofia, paranoidi optimismi.

"Ilman optimismia ei uskalla ryhtyä isoihin muutoksiin. Kun on samalla riittävän epäluuloinen, näkee myös kaikkein huonoimmat mahdolliset vaihtoehdot ja pystyy ehkäisemään ne ennakolta. Olemalla paranoidi on varaa olla myös optimisti", Siilasmaa kuvaa.

Risto Siilasmaa (s. 1966) on toiminut Nokian hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2012 alkaen. Yhtiön hallitukseen hänet valittiin vuonna 2008. Opiskeluaikanaan vuonna 1988 Siilasmaa perusti tietoturvayritys F-Securen ja toimi sen ensimmäisenä toimitusjohtajana. Hän on edelleen yhtiön hallituksen puheenjohtaja."


Pekka Seppänen: Parhaat kolumnit

Siisti muovitettu kovakantinen kirjastopoisto

Ensimmäinen painos
Talentum 2008

Hyvä kolumni ei ole mielipidekirjoitus, koska mielipidekirjoituksella ei ole journalistista arvoa. Perustellulla näkemyksellä (eli kolumnilla) sen sijaan on! Seppänen on usein eri mieltä kuin valtavirta. Hän sanoo ääneen sen, mitä monet vain ajattelevat tai eivät ole vielä ehtineet tulla ajatelleeksi. Seppänen ei nuoleskele kollegoitaan eikä talouden ja politiikan päättäjiä. Hän arvostelee tarvittaessa presidenttiä ja muita auktoriteetteja, kyseenalaistaa suomalaisen vanhustenhoidon ja paljastaa olevansa keltaisista post-it-lapuista riippuvainen. Hän kirjoittaa tavalliselle lukijalle vakavista asioista niin, että lukiessa alkaa hymyilyttää. Joskus jopa naurattaa. Hän löytää omaperäisiä näkökulmia tuttuihin asioihin.

Kolumneissa näkyy Seppäsen yleissivistys. Hänen kirjoitustensa tarkkuus ja humoristinen sävy miellyttivät myös Bonnierin Suuren Journalistipalkinnon raatia vuonna 2006, jolloin hänet valittiin Vuoden journalistiksi. Edellisenä vuonna hän oli saanut Aikakauslehtien Päätoimittajien yhdistyksen Julius-palkinnon.

Seppänen saa eniten palautetta kolumneista, jotka koskettavat lukijoiden arkea. Aina suosittuja aiheita ovat pomojen kelvottomuus, sähköpostin sietämättömyys ja tuoreimpien johtamisoppien kaapuun kääritty työpaikkakiusaaminen. Myös vallanpitäjät kehuvat häntä, mikä on Seppäsen mielestä hyvä, koska päätoimittajia kuuluukin mielistellä.

 

John Simon: Koneen ruhtinas - Pekka Herlinin elämä

Oikein siisti kerran luettu pehmäkantinen pokkari.
Nidotun laitoksen viides painos (2013)


Pekka Herlin johti KONE Oy:n ennennäkemättömään kansainväliseen menestykseen ja sen myötä esikuvaksi muille suomalaisille yrityksille. Mutta mitä mahtavampi on legenda, sitä pitemmät ja tummemmat ovat sen langettamat varjot.

KONE Oy:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Pekka Herlin oli liikemies, maanviljelijä ja purjehtija; monisyinen ja häilähtelevä sielu, jota sekä pelättiin että palvottiin. Koneen ruhtinas käsittelee ensimmäistä kertaa avoimesti tämän ristiriitaisen miehen elämää ja persoonaa. Pekka Herlin oli ristiriitainen henkilö, joka jätti jälkeensä suuren omaisuuden, mutta myös lastensa välit rikki repivän perintöriidan.

”Koneen ruhtinas on avoimuudessaan ylväs teko ja teos.” – Helsingin Sanomat

 

Pekka Mäkelä - Johdatus eheyttävään kulutukseen

Oikein siisti pehmäkantinen muovitettu kirjastopoisto

296 sivua

Atena 2013


Ajankohtainen väitöskirja tähyilee talouskasvun jälkeiseen aikaan: Miksi hyödykkeiden käyttöaste on kovin alhainen, ja miten sitä voisi nostaa, kun tuotannon määrällinen kasvu on käymässä mahdottomaksi? Millaisin ehdoin kulutuksella voisi olla ihmissuhteita ja ihmisen luontosuhdetta eheyttävä vaikutus niitä rikkovan sijasta? Näihin kysymyksiin YTM Pekka Mäkelä etsii vastauksia taloussosiologian alaan kuuluvassa väitöskirjatutkimuksessaan.

Hyödykkeiden tuotannossa tavoitteena on jatkuvasti parantaa tuottavuutta. Tässä tarkoituksessa tuotantovälineiden käyttöaste pyritään pitämään mahdollisimman korkeana. Yleisesti hyväksytyn käsityksen mukaan kulutustavaroiden ja palvelujen varsinainen tarkoitus on tuottaa hyvinvointia niiden käyttäjille. Hyödykkeiden eli kulutusvälineiden käyttöaste on kuitenkin jäänyt alhaiseksi. Kuluttajiksi määritettyjen kansalaisten moraaliseksi velvollisuudeksi on asetettu käyttökelpoistenkin tavaroiden sysääminen syrjään alati muuntuvien uutuuksien tieltä.

Tuotantolukujen jatkuvan kasvuvaateen myötä tavaroiden tarjouma ja käytettävyys rajataan yksilöihin tai korkeintaan ydinperheisiin. Kasvuhakuinen talouspolitiikka ohjaa tavaroiden valmistajia ja jakelijoita kehittämään lyhytikäistä ja alati muuntuvaa tuotteistoa. Tavaramäärän jatkuvan kasvattamisen tultua globaalissa mitassa mahdottomaksi on painopiste siirrettävä tuotannon lisäämisestä tuotteiden käytön tehostamiseen. Tämä edellyttää yksilökeskeisten kulutuskäytäntöjen muuttumista ryhmä- ja peräkkäiskäyttöä suosivaan suuntaan. Käyttöinnovaatiot voivat vuorostaan synnyttää uudenlaista yhteis- tai yhteisöhyödykkeisiin painottuvaa tarjontaa, joka suosii jakamistalouden nimellä tunnetun kaltaista toimintaa.

Näin ajateltuna kulutus tulee talouden keskiöön: tuotantosuhteiden sijasta painopistealueeksi tulevat ihmisten väliset kulutussuhteet ja (tavaroiden) käyttösuhteet. Ns. uuden talouden konteksti tarjoaa mahdollisuuden tuotannon ja kulutuksen välisen kuilun sellaiselle silloittamiselle, jonka seurauksena kulutus lopullisena hyvinvoinnin tuotantona voi saada innovatiivisen ja eheyttävän roolin.

 

Esko Seppänen: Oma pääoma

Siisti kovakantinen kirja kansipaperilla.

320 sivua
Into Kustannus 2011

Tässä eräänlaisessa elämäkerrassa Esko Seppänen ei ennusta menneitä vaan puhuu tästä päivästä ja siitä, miten tähän on tultu. Hän kertoo Stasi- ja KGB-suhteistaan, kuvaa Europarlamenttia sisäruokinnan kultapossukerhoksi ja haluaa kumota rahan vallan yhteiskunnan organisoitumisen ainoana vaihtoehtona.

Esko Seppänen on ollut yksi Vasemmistoliiton näkyvimmistä edustajista. Kirjassa hän kuvaa puolueen sisäpiirin toimintaa tavalla, joka on poliitikoille epätavallisen avomielinen. Kirjaan sisältyy myös hyvin henkilökohtaisia kokemuksia elämästä ja sen vivahteista, ja mukana on lähes 600 nimen henkilöhakemisto.

 

Walter Isaacson: Steve Jobs

Siisti kerran luettu pehmeäkantinen pokkari

Steve Jobs oli digiajan ikoni, luova hullu ja aikamme vallankumouksellisin yritysjohtaja Steve Jobs onnistui Applen toiminnassa yhdistämään luovan mielikuvituksen ja insinööritaidot ennennäkemättömäksi menestystarinaksi.Huimat ideat muuntuivat tuotteiksi, jotka mullistivat useita teollisuudenaloja tietokone- ja musiikkiteollisuudesta matkapuhelimiin ja digitaaliseen kustantamiseen. Jobsin innovaatiot vaikuttavat ihmisten elämään kaikkialla maailmassa.Elämäkerta perustuu kahden vuoden aikana tehtyihin kymmeniin Jobsin itsensä sekä perheenjäsenten, ystävien, vihamiesten, kilpailijoiden ja kollegoiden haastatteluihin. Haastateltujen kertomasta välittyy kaunistelematon kuva Jobsin poikkeuksellisesta persoonasta.Särmikäs Jobs saattoi ajaa ihmiset ympärillään raivoon ja epätoivoon, mutta myös huippusuorituksiin. Hänen pakkomielteensä, taiteellisuutensa, intohimonsa ja kunnianhimonsa näkyivät niin hänen johtamistyylissään kuin yksityiselämässään.Teoksen kirjoittaja Walter Isaacson on yhdysvaltalaisen Aspen Instituten toimitusjohtaja. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa CNN-kanavan toimitusjohtajana sekä päätoimittajana Time-lehdessä.

 


Katso myös muut kohteeni. Ostamalla neljä kirjaa saat halvimman ilmaiseksi (tämän paketin lasketaan yhdeksi kirjaksi). Yhdistelen postikuluja mahdollisuuksien mukaan.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 51 vrk 3 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

22 € Sulkeutuu 51 vrk 3 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.