Kuvaus

Pikkuharvinainen nide lasten kotikasvatuksesta , Etelä-Hämeen sos.-dem. piiritoimikunta  1922 , 95 sivua , ajan patinaa nyt jo

Nimeke:Lasten kotikasvatus : työläisvanhempain ja nuorison käteen ja sydämeen / Väinö Kivisalo.

tekijän omiste N. R. af Ursinille ( kuva ); Ursin on kommentoinut kirjan tekstiä marginaaleihin muutamilla sivuilla  ( kuva )

Tekijä oli Väinö Kivisalo , pari riviä wikitietoa : ...

"  Sisällissodassa Kivisalo kuului punaisten lääninvaltuuskuntaan ja joutui sodan loputtua vankileirille, jossa hän oli kuolla nälkään. Suomen sisällissodan jälkeen Kivisalo oli vangittuna poliittisista syistä.

Kansanedustajana Kivisalo toimi vuosina 1929–1948 edustaen Hämeen läänin eteläistä vaalipiiriä. Eduskunnassa hän oli jäsenenä muun muassa Suuressa valiokunnassaPerustuslakivaliokunnassa ja Puolustusasiainvaliokunnassa. Lisäksi hän toimi neljä kertaa presidentin valitsijamiehenä ja oli jäsenenä Hämeenlinnan maalaiskunnan kunnanvaltuustossa. Eduskuntatyön ohessa Kivisalo työskenteli Sosialidemokraattisen raittiusliiton Etelä-Hämeen piirin piirisihteerinä ja toimi palstatilallisena Hämeenlinnan maalaiskunnassa. "

Kirjan omistajasta Ursinista wikitietoa :

Nils Robert af Ursin (18. huhtikuuta 1854 Kuopio – 8. toukokuuta 1936 Hämeenlinna) oli suomalainenpoliitikko ja yksi Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen perustajajäsenistä ja sen edeltäjän, Suomen työväenpuolueen ensimmäinen puheenjohtaja. Hän kuului vuosisadan vaihteen työväenliikkeen ja ensimmäisen yksikamarisen eduskunnan näkyviin hahmoihin. Häntä on pidetty työväen aatteellisena herättäjänä. Hänen osuutensa sosialismin leviämisessä Suomen työväenliikkeeseen on nähty tähänastisessa historiankirjoituksessa poikkeuksetta merkittävänä.

Filosofian tohtoriksi af Ursin väitteli antiikin roomalaisten sotataidosta ja toimi Viipurissa ja Turussa klassisten kielten lehtorina. Hän oli aatelissukunsa päämiehenä valtiopäiväedustaja säätyvaltiopäivillä, mutta hänet valittiin myös ensimmäiseen eduskuntaan vuonna 1907 Hämeen läänin pohjoisesta vaalipiiristä. Kansanedustajana hän toimi vain yhden kauden, vuonna 1908 pidettyihin eduskuntavaaleihin saakka.

Hän oli Viipurin työväenyhdistyksen perustajia 1886 ja Turun työväenyhdistyksen puheenjohtaja 18911900. Vuoteen 1899 nuorsuomalaisilla oli enemmistö työväenyhdistyksissä ja useimmat yhdistykset olivat liberaaleja, mutta tuolloin sosialistit (kuten af Ursin) saivat enemmistön. Muualla Euroopassa vastaava oli tapahtunut jo aiemmin. Myös af Ursin oli pitkään nuorsuomalaisen puolueen aktiivi ennen liukumistaan sosialistiksi.

Vuonna 1918 hän siirtyi sisällissodan loppuvaiheessa maanpakolaiseksi Neuvosto-Venäjälle. 1918–1919 hän toimi Pietarin Suomalaisen Yhteiskoulun johtajana ja 1919–1920 Venäjän Sosialistisen Akatemian jäsenenä. Vuonna 1920 hän siirtyi Ruotsiin, josta hän palasi Suomeenvuonna 1922.  "

 

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

  • Tekijä:Kivisalo, Väinö, 1882-1953. 
  • Nimeke:Lasten kotikasvatus : työläisvanhempain ja nuorison käteen ja sydämeen / Väinö Kivisalo.
  • Kieli:suomi
  • Julkaistu:Hämeenlinna : Etelä-Hämeen sos.-dem. piiritoimikunta, 1922.
  • Ulkoasu:95 sivua

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 57 vrk 13 h 54 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

70 € Sulkeutuu 57 vrk 13 h 54 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.