Kuvaus

Korkeajännitys 8 / 1975 – Uljaat Ulaanit – lehti. Klikkaa kuva isommaksi, tuote myydään kuvan mukaisena ja kuvan osoittamassa kunnossa.

Julkaisija: Kustannus Williams Oy, Helsinki
Vastaava toimittaja: Marjatta Valjakka
Sivumäärä: 68 mustavalkosivua.
 Kunto: Ei leikelty, siisti ja ehjä.

Korkeajännitys ("Korkkari") (engl. Commando) on Egmontin kustantama ja julkaisema sarjakuvalehti, jossa aiheena on useimmiten sota. Korkeajännitys aloitti ilmestymisensä Suomessa vuonna 1953 nimellä Korkeajännityssarja. Lehti sisälsi aluksi salapoliisi-, tieteis-, agentti- ja seikkailusarjoja. 1960-luvun alussa Korkeajännityksessä alettiin julkaista vain sotasarjakuvia, jotka useimmiten käsittelivät toista maailmansotaa brittiläisestä ja fiktiivisestä näkökulmasta. Suomessa Korkeajännityksen "kulta-aikaa" oli määrällisesti 1970-luku.

Vaikka lehden nimi on säilynyt samana, kustantaja on usein vaihtunut. Vuonna 1954 lehden aloitti Pecos Bill Oy. Sitten seurasivat Sarjakustannus Oy 1968–1971, UK-lehdet 1971–1976 ja Williams/Semic vuodesta 1976 kunnes Egmont Kustannus Oy alkoi kustantaa Korkeajännitystä vuodesta 1998.

Korkeajännityksen kirjoittajien ja piirtäjien nimiä ei ilmoiteta. Käsikirjoitukset tehdään kuitenkin ilmeisesti Britanniassa, piirtäjät sen sijaan ovat usein Italiasta, Espanjasta ja jopa Argentiinasta. Tunnettu sarjakuvataiteilija Hugo Pratt on myös uransa alkuaikoina piirtänyt Korkeajännitykseen. Suuren osa Commando-lehdestä peräisin olevista kansista on piirtänyt Ian Kennedy.

Varsinaisen Korkeajännityksen rinnalla julkaistiin 1970- ja 1980-luvulla useita muitakin sarjakuvalehtiä, joiden nimeen sisältyi sana "korkeajännitys".

Maksu- ja toimitustapa; Nouto Seinäjoelta ja maksu käteinen/MobilePay. Lähetän postitse, jolloin tuotteen hinta + 3,50 € lähetys- ja pakkauskuluihin (pakkaan hyvin) etukäteen tililleni tilisiirtona/MobilePay.

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Hakusanat: 70's 70-luku 1975 seventies harvinainen vanha retro vintage antikvariaattinen nostalgia nostalginen retro sota Korkkari Korkkari saksa Korkeajännitys sarjakuva sotasarjakuva taistelu natsi britti II maailmansota comic cartoon englanti kotimainen suomalainen suomen kielinen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 47 vrk 18 h 8 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 47 vrk 18 h 8 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.