Kuvaus

Basam Books 2001 Pehmeäkantinen

1.painos

Lukematon kpl.

Kuka murhasi Kyttyräselän? - Tarinoita tuhannesta ja yhdestä yöstä

Kun oli päästy tähän, aamu yllätti Shahrazadin ja hän vaikeni. Dinarzad sanoi silloin sisarelleen: Tuopa vasta on ihmeellinen ja merkillinen tarina. Shahrazad vastasi hänelle: Tämä ei ole mitään siihen verrattuna, mitä kerron teille ensi yönä, jos siihen asti saan elää ja jos kuningas säästää minut.

Tuhat ja yksi yötä
on kokoelma alkujaan erillisiä tarinoita, jotka on myöhemmin koottu yksiin kansiin. Kuuluisin ja vauhdikkain kokoelman osa on Kyttyräselän tarina, jonka kertomukset edustavat keskiajan koomisen kirjallisuuden perinnettä parhaimmillaan. Kokonaisuus on keskiaikainen murhamysteeri, salapoliisikirjallisuuden varhainen esi-isä. Teoksen sivuilta välittyy myös värikäs kuva keskiajan kaupunkielämästä: tarinoissa esiintyvät rinta rinnan kauppiaat ja neidot, hallitsijat ja varkaat, ja ennen kaikkea suulas parturi, jonka kertomusta pidetään yleisesti Tuhannen ja yhden yön onnistuneimpana yksittäisenä tarinana.

Kuka murhasi Kyttyräselän? on ensimmäinen suoraan arabiasta suomennettu Tuhannen ja yhden yön tarina. Suomennos on laadittu vanhimmasta tunnetusta Tuhannen ja yhden yön käsikirjoituksesta, joka julkaistiin vasta vuonna 1984.

Kirjan on suomentanut ja toimittanut Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamintutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila

181 sivua

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 103 vrk 9 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 103 vrk 9 h 35 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.