Kuvaus

Suomiprintti.

Kummisetä on vuonna 1972 julkaistu Francis Ford Coppolan ohjaama elokuva. Se perustuu Mario Puzon samannimiseen romaaniin ja on Kummisetä-trilogian ensimmäinen osa. Pääosissa ovat Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton ja James Caan. Elokuva on perhekronikan tapaan kerrottu tarina italialaislähtöisen järjestäytyneen rikollisuuden, mafian, vaikutusvallasta ja toiminnasta Yhdysvalloissa toisen maailmansodan jälkeisenä aikana. Siinä ei kuitenkaan esitetä suoranaista sanallista viittausta mafiaan.

Elokuva noudattaa melko tarkkaan romaanin tapahtumia. Se sijoittuu noin kymmenen vuoden pituiselle ajanjaksolle heti toisen maailmansodan jälkeen. Elokuva sai katsojilta erittäin hyvän vastaanoton ja ohjaaja Coppola ja pääosaa esittänyt Pacino nousivat tätä kautta maailmanmaineeseen. Myös Robert Duvall ja James Caan saivat siitä vauhtia uralleen.

 

Näyttelijät

  Marlon Brando  …  Vito Corleone  

  Al Pacino  …  Michael Corleone  

  James Caan  …  Santino ”Sonny” Corleone  

  Robert Duvall  …  Tom Hagen, perheen neuvonantaja ja Corleonen ottopoika  

  Diane Keaton  …  Kay Adams, Michaelin vaimo  

Tuotanto

Tuottajat eivät olleet luottavaisia siihen, että hanke onnistuisi. Esimerkiksi ohjaajan heille esittämät näytteet kohtauksista, jotka tapahtuvat heikosti valaistuissa huoneissa, ja päähenkilöstä, jonka puheesta on vaikeaa saada selvää, aiheuttivat epäuskoa.

Elokuvan budjetti oli melko pieni, 2,5 miljoonaa dollaria. Ohjaajaksi valittiin suurelle yleisölle tuntematon Francis Ford Coppola. Romaanin saadessa enemmän menestystä, ja Coppolan edellyttäessä 1940-luvun autenttisuutta nousivat kustannukset kuuteen ja puoleen miljoonaan dollariin. Kuvaukset kestivät 62 päivää vuonna 1971.

Brandon roolityöhön liittyen on elokuvan ulkopuolella esiintynyt monia anekdootteja: Hänen poskensa saatiin pyöreämmiksi virheellisen tiedon mukaan pumpulilla, vaikka todellisuudessa hän käytti hammastukia.

Näyttelijävalinnat

Mario Puzo avusti elokuvan tekemisessä ja oli toinen elokuvan käsikirjoittajista. Coppola oli hyvin määrätietoinen näyttelijävalinnoissaan. Rahoituksen niukkuuden vuoksi hän ei pystynyt valitsemaan useita hyvin tunnettuja näyttelijöitä, joten vain vanhan Kummisedän rooliin panostettiin valitsemalla siihen Marlon Brando. Michael Corleonen rooliin hyväksyttiin täysin tuntematon Pacino vasta ohjaajan uhattua keskeyttää koko elokuvan tuotannon.

Ohjaajan tytär Sofia Coppola, joka esittää Kummisetä III:ssa Michael Corleonen tytärtä, esittää Michaelin sisarenpoikaa tämän ristiäisissä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 vrk 23 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 5 vrk 23 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.