Kuvaus

Laila Hietamiehen romaaneja hintaan 0,50 euroa per kirja + toimituskulut TAI kaikki 5 romaania 2 euroa + toimituskulut 7 euroa = 9 euroa

  • Kirjat myydään yksitellen tai yhdessä: Voit vapaasti valita alempana olevalta listalta haluamasi.
  • Kirjakohtaiset toimituskulut kirjojen esittelyn yhteydessä. 2 tai useamman kirjan toimituskulut 6 euroa pakettina
  • HUOMIO: Esim. 8 EURON PAKETTIIN mahtuu halutessa vielä muita saman myyjän eri ilmoituksissa olevia kirjoja tai lehtiäsamoilla yhteisillä toimituskuluilla.. Katso esim. suomen historia - Haku - Huuto.net tai suomen historia - Haku - Huuto.net)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetistä viestin joka sisältää sähköpostiosoitteeni ja maksuohjeet. Ilmoita sähköpostissa minkä/mitkä kirjat haluat ostaa ja maksa ohjeiden mukaan tai pyydä että lähetän laskun.

Tässä myytävät kirjat: (esittelytekstit alempana):

  • 1) Laila Hietamies: Rakkaani tuli vuorilta
  • 2) MYYTY
  • 3) Laila Hietamies: Kesän korkea taivas
  • 4) Laila Hietamies: Koivu ja tähti: Romaani
  • 5) Laila Hietamies. Vienan punainen kuu
  • 6) Laila Hietamies: Jäiden soitto

Kirjojen esittelyt:

1) Laila Hietamies: Rakkaani tuli vuorilta

  • Suuri Suomalainen Kirjakerho, 1975; kovakantinen kirja, 294 sivua
  • Kansipaperit puuttuvat, siisti ja ehjä kirja
  • oimituskulut kirjeenä 5,10 euroa tai seurattavana pakettina postiluukkuun 6 euroa

Suomalaisen naisen ja intialaisen miehen Intiaan sijoittuva rakkaustarina.

Kaarin ja Vikram, suomalainen sairaanhoitaja ja intialainen lentokapteeni, tapaavat Delhissä ja rakastuvat hetkessä.

Miehensä menettänyt Kaarin on vapaa, mutta Vikramia sitovat intialaiset perinteet; hänet on vuosia sitten kihlattu toiselle. Pian rakastavaisten ennenkokematon onni kääntyy. He joutuvat kokemaan isorokkoepidemian ja rajumyrskyn, joiden jälkeen kaaoksesta ei enää ole paluuta.

Rakkaustarinan lisäksi romaani kuvaa suomalaisia Punaisen ristin avustustyöntekijöitä - ja tietenkin Intiaa, miljoonien ja taas miljoonien ihmiskohtaloiden ja äärimmäisten vastakohtaisuuksien maata.

--------------------------------------------------------------------------------

2) MYYTY

----------------

3) Laila Hietamies: Kesän korkea taivas

  • Otava, nidotun laitoksen 1. painos, 2005; nidottu (Seven-pokkari), 384 sivua
  • Melko OK-kuntoinen, mutta kannen kulmissa ja takakannen reunoissa vähän kulumaa. Takakannessa myös pintanaarmu, joka näkyy lähetä katsoessa.
  • toimituskulut kirjeenä 5,10 euroa tai seurattavana pakettina postiluukkuun 6 euroa

Uusi aika on alkanut. Ida Maria ja hänen tyttärensä elävät nyt sotien jälkeisessä Suomessa.

Palatessaan sotavuosien jälkeen Suomeen Anni on jo nuori nainen. Kaikki on nyt toisin, mutta koskettaessaan jälleen auringon lämmittämää valkorunkoista koivua hän tietää olevansa kotona. Anni tapaa rakkaan isoäitinsä Ida Marian, ikävöimänsä sukulaiset. Eniten häntä askarruttaa huomattavan varallisuuden hankkinut tätinsä, salaperäinen, aina omia teitään kulkenut Mirjami.

Laila Hietamies kertoo unohtumattomasti 1940-luvun lopun Suomesta, ihmisistä joiden elämän sota on muuttanut täysin, jotka ovat menettäneet paljon. He elävät kuitenkin vapaassa maassa, jossa jälleen on rauha.

Viipuria ei enää ole, Sortavalaa ei enää ole, Laatokkaa ei enää ole – lapsuutta ei enää ole”, miettii Anni Juulia Bartram palattuaan kotimaahan sotavuosien jälkeen. Nyt hän viettää alkukesän ihania päiviä tätinsä Mirjamin kartanossa itäisen Suomenlahden rannalla. Anni kuuntelee tätinsä poikkeuksellista, paheksuntaakin herättänyttä elämäntarinaa ja ihmettelee millainen ihminen Mirjami todella on. Hän tapaa muut suuresti kaipaamansa sukulaiset. Mutta jotain on perheen ihmissuhteissa pahasti vialla. Mirjamin järjestämiin suuriin juhannusjuhliin saapuu myös Annin isä Johan Kanadasta. Hänen läsnäolonsa tuntuu kuitenkin vain kärjistävän ristiriitaa, jonka juuret ovat menneisyydessä ja hyvin syvällä kahden naisen sydämessä.

Juhannuksena asiat puhutaan julki ja moni voi aloittaa elämänsä uudelta pohjalta.

Laila Hietamies on kertonut Ida Marian ja hänen tyttäriensä elämästä aiemmin Viipuri-sarjan romaaneissa Kylä järvien sylissä ja Siniset Viipurin illat. Kaikki sarjan kirjat voi lukea myös täysin itsenäisinä romaaneina.

--------------------------------------------------------------------------------

4) Laila Hietamies: Koivu ja tähti: Romaani

  • Otava, 2002; kovakantinen kirja, 495 sivua
  • Ilman kansipaperia. Kannessa vaaleampia kohtia ja selkämys hieman haalistunut. Sisältä ihan OK.
  • toimituskulut: 7,00 euroa pakettina

Romaani Koivu ja tähti kertoo rakuuna Tukevan ja hänen läheistensä vaiheista jatkosodan aikana. Ratsuväkiprikaati on talvella 1942 asemissa Äänisen pohjoispäässä. Ankarat luonnonolot koettelevat sekä miehiä että hevosia, ja murhetta riittää myös kotirintamalla. Mutta kevään tulo valaa merkillisellä tavalla uskoa tulevaan...

Rakuuna Tukeva pani kirjeet taskuunsa ja lähti ulos pakkaseen. Seuraavana päivänä hän sai lomalitteran ”perheasioiden järjestelyjä varten”. Ajatukset olivat jo vaimon luona. Mies toivoi että pääsisi pian Äänislinnaan, pian junaan, pian Antreaan ja pian kotiin perheen luokse. Silmiin hiipi jotakin kosteaa.

Suomen rakastetuimpiin kirjailijoihin kuuluva Laila Hietamies tunnetaan maamme lähihistorian merkittävänä kuvaajana.

---------------------------------------------------------------------------

5) Laila Hietamies. Vienan punainen kuu

  • Suuri Suomalainen Kirjakerho, 1993; kovakantinen kirja, kansipaperit, 331 sivua
  • hyväkuntoinen kirja ja kansipaperit
  • oimituskulut kirjeenä 5,10 euroa tai seurattavana pakettina postiluukkuun 6 euroa

Dramaattinen kertomus tarunhohtoisen Vienan kohtalonhetkistä

Historia herää eloon naiseksi varttuvan Anna Liisan, ja hänen perheensä ja ystäviensä elämäntarinoiden kautta.

Anna Liisa on tuskin kymmenen, kun hänen vanhempansa hukkuvat koskeen kauppamatkalla Uhtualta Vienan Kemiin. Orvoksi jääneen Anna Liisan turvaksi ja kasvattajaksi kutsutaan hänen tätinsä, suomalainen Katri, joka jättää opettajan työnsä ja muuttaa Uhtualle Huotarin taloon.

Vuoden kuluttua talon niemeen ryhdytään kaikkien hämmästykseksi rakentamaan suurta ja komeaa taloa. Rakennuttajaksi paljastuu Anna Liisan isoisä, aikoinaan merille lähtenyt mies, jota edes hänen poikansa ei ollut koskaan nähnyt. Talon valmistuttua isoisä Ilja Huotari palaa varakkaana miehenä Kanadasta ja Anna Liisa vihaa hänessä kaikkea.

Anna Liisa päättää jättää taakseen lapsuuden ja lähtee opiskelemaan Sortavalan tyttökouluun yhdessä ystävänsä Anja Remisovan kanssa, mutta palaa opettajaksi Uhtualle. Elämä muuttuu, kun kansalaissota julmuuksineen vyöryy myös uhtualaisten yli. Rintamalinjoja vedetään myös ihmisten väliin.

Laila Hirvisaaren alunperin vuonna 1992 ilmestynyt romaani kertoo karun tarinan ystävyydestä, sen menettämisestä ja luokkasodasta, josta karjalainen pikkukyläkään ei jää sivuun.

"Laila Hietamies on kuvannut jälleen ainutlaatuisella tavallaan ihmisen perimmäisiä tuntoja, ihmismielen muuttumattomia totuuksia; hämmästyttävällä tavalla romaani heijastaa myös meidän omaa aikaamme." - Marielkan lukupäiväkirja

-------------------------------------------------------------------------------

6) Laila Hietamies: Jäiden soitto

  • Suuri Suomalainen Kirjakerho, 1990; kovakantinen kirja, kansipaperit, 432 sivua
  • kansipaperin reunassa yksi korjattu repeämä. Siisti ja ehjä kirja.
  • oimituskulut kirjeenä 5,10 euroa tai seurattavana pakettina postiluukkuun 6 euroa

Laatokka-sarjan neljännessä romaanissa eletään suurten muutosten aikaa.

Kun Laatokka murtaa keväällä kahleensa, jäät soivat. Se merkitsee uutta alkua. Vuonna 1916 se merkitsee uuden elämän alkua, monessa mielessä. Euroopasta puhaltavat myrskyiset tuulet, ja niiden vaikutukset alkvat näkyä myös syvänmaalaisten elämässä. Ne koskettavat Dimitriä, joka on tehnyt tärkeän ratkaisun. Ne koskettava Nikolaita Valamossa ja Mašaa pienessä rantatalossaan, sisar Annaa Valamossa ja Pistojärven koulun nuoria opettajia syvällä Vienan saloilla. Ajan pyörteet tempautuvat yhä rajummiksi, ja jo pysyviltä vaikuttaneet elämänkohtalot lähtevät täysin uuteen suuntaan.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 1916 ja 1917. Romaani vie eteenpäin karjalaisten päähenkilöidensä kohtaloita, samalla kun se kuvaa vallankumoukseen ajautuvan Venäjän tunnelmia: aatelisia maanpaossa ja vankilassakin; bolsevikki Timofein maanalaista toimintaa; vilahtavatpa sivuhenkilöinä sekä Lenin että Alexandra Kollontai.

-----------------------------------------------

hakusanat: Vienan karjala orvot / kommunismi vallankumous / toinen maailmansota jatkosota rintama sotilaat kotirintama Karjala sota historialliset romaanit sotaromaanit karjalaiset /toinen maailmansota jatkosota rintama sotilaat kotirintama Karjala sota historialliset romaanit sotaromaanit karjalaiset /  rakkaus rakkausromaanit Intia/ Suomen historia perheet perheromaanit sukuromaanit 1930-luku 1940-luku Karjala Viipuri rakkaus lotat ihmissuhteet naiset siskot liikenaiset Suomi sota /jatkosota historialliset romaanit evakot karjalaiset jälleenrakentaminen puute pula-aika siirtoväki toivo uusi elämä uusi koti kotirintama 1940-luku toinen maailmansota ihmiskohtalot Suomen historia Laila Hirvisaari

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 68 vrk 20 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

0,50 € Sulkeutuu 68 vrk 20 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.