Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!
 


1. Kerttu Kastelli: SALASSA IHMISKOHTALOT. 1991 Pohjoinen. 76-sivuinen nidottu kirja, esilehden ylänurkasta leikattu pala (aikaisemman omistajan nimi), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Salassa ihmiskohtalot (1991) on Kerttu Kastellin viides runokokoelma.

Jos runossa on kaksi sanaa
siinä on toiset puolet liikaa.
Ymmärrät jo vihjeestä ja lähdet
matkaan.
Hurmaantuneena
mitään muuta mielimättä
nälkäisenä ja janoisena, runosta
humaltuneena. Haluat kuulla lisää sanoja
elämää sylin täydeltä
joka on runossa, sinussa ja
minussa, sen jokaisessa säkeessä.

Kerttu Kastelli (o. s. Urpela, 1923 Nivala – 2011 Raahe) oli talonemäntä, kirjastonhoitaja ja runoilija. Hän kävi kansakoulun ja opiskeli sitten Kalajoen kristillisessä kansanopistossa 1943–1944 ja Lahden kansankorkeakoulussa 1946–1947. Hän oli talonemäntänä Pattijoella ja toimi myös Pattijoen sivukirjaston ja Raahen aluesairaalan laitoskirjaston hoitajana. Kastelli julkaisi runsaat parikymmentä teosta, joista neljä lastenkirjaa, seitsemän runokokoelmaa, romaani Keltaiseksi maalatut kivet (1975) sekä pakinakokoelma ja näytelmiä. Hän on sanoittanut evankelis-luterilaisen kirkon virsikirjan virren 34 Ylitse Juudean laidunten. Kerttu Kastelli kirjoitti ainutkertaisesta ihmisen elämästä, erilaisista tunteista sekä lasten maailmasta. Myös pohjalaisen tapa- ja perinnekulttuurin tallentaminen oli hänelle tärkeää. Hän kirjoitti paljon kotiseutuaan käsitteleviä artikkeleita paikallislehtiin. Kastelli oli aina pienen ihmisen ja luonnon puolella eikä pelännyt nostaa esille yhteisöissä esiintyviä ongelmia tai erilaisten kulttuurien törmäyksestä nousevia ristiriitoja. Hyvä esimerkki tästä oli Kimaltavat Kitkan veet -näytelmä, jossa hän kuvaa kuusamolaisten evakkojen elämää Pohjanmaalla. Kastelli jaksoi uskoa siihen, että vääryys saa lopulta palkkansa.

 

2. LÄMPIMIÄ AJATUKSIA. Toimittanut Maija Raski. Kansi: Maija Raski. 1987 Karisto (ensimmäinen painos). 140-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, kannen ja esilehden väliselle tyhjälle lehdelle kirjoitettu 'Ullalla 21.8. 87 Äidiltä ja Isältä', ei muita merkintöjä, ei kansipaperia.

Lämpimiä ajatuksia (1987) on Maija Karhin toimittama iloinen ja samalla syvällinen runo- ja mietekokoelma naiselle. Teos kuvaa naisen koko elämän kirjoa lapsuudesta aina kultaisiin vuosiin asti.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 99 vrk 4 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 99 vrk 4 h 26 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.