Kuvaus

Lars Widding, Magnus Gerne, Åke Andersson: Svenska äventyr. 3, [1788-1900-talet]

  • Norstedts, 1979; inbunden bok, storlek ca som en A4a; 200 sidor, rikligt illustrerad
  • Före detta biblioteksexemplar med plastade pärmar och gamla stämplar. Lite sned  ryggen och liten skada nertill i frampärmens högra hörn. Sidorna lite gulnade i kanterna, men annars rena.
  • PRIS: 3 euro + 7 euro frakt som postpaket inom övriga Finland (utom Åland) = 10 euro (OBS! Det finns plats för fler böcker av samma säljare i samma paket med samma gemensamma fraktkostnader)
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Beskrivning:

Svenska Äventyr berättar om den svenska historien på ett nytt och personligt sätt. Fantastiska, detaljerade bilder och en mustig text som utstrålar kunskap och berättarglädje levandegör historien. Vi är med när det händer och vi får se hur det såg ut den där gången för länge sedan...

Detta är den tredje och avslutande delen av den kritikerrosade bokserien Svenska Äventyr.Texten är skriven av Lars Widding, illustrationerna är av Magnus Gerne och Åke Andersson har sammanställt materialet. Böckerna, som kan läsas fristående, börjar i vikingarnas 800-tal för att sluta på 1900-talet.

I denna bok möter vi Gustaf III, som startade krig för att att rädda fosterlandet. Vi får uppleva rysk ockupation och en svensk statskupp. Vi får ta del av spelet bakom kulisserna - med intriger och svarta pengar - när en fransk marskalk vann Sveriges tron. Och vi får veta varför en miljon svenskar utvandrade till Amerika - och mycket mer.

Med finns även den supande Bellman, Årstafrun, Kristina Nilsson, sångfågeln från Småland, hunger och missväxt, vargaskallet i Elisköp, Carl Jonas Love Almqvists brott och flykt, af Chapman, spionen son som byggde skepp, karolinen Rolands flykt från Ryssland, Drottning Kristinas barndom, rökstenen, skandalen i Vadstena, Ansgars äventyr i Norden, häxorna som brändes på bål, stråtrövarna i Kolmården mm.

Ta del av en läsupplevelse som slår det mesta!

sökord: Sveriges historia historiska personer Ruotsin historia 1600-talet 1700-talet 1800-talet vikingatiden

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 33 vrk 17 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 33 vrk 17 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.