Kuvaus

Hyväkuntoinen, moitteettomasti toimiva saksalainen laskukone sarjanumero 55549, joka sivuston

http://www.rechnerlexikon.de/upload/4/47/Triumphator-Liste-HBwA-5-2001-S9-S12.pdf

mukaan on valmistettu vuonna 1928. Siihen aikaan koneet tehtiin vielä kunnon aineista ts. sisukset ovat ensiluokkaista metallia, esim. jyrsittyä messinkiä. Sotien jälkeen ryhdyttiin tässä asiassa usein fuskaamaan käyttämällä halvempia ja paljon huonommin kestäviä raaka-aineita kuten muovia, nailonia, painevalua sekä sinkkirutosta usein kärsiviä metalliseoksia. Mukana on pölyltä suojaava peltikansi, jonka lukon avain seuraa mukana. Asettelutappien aukoista koneen sisuksiin pääsevä pöly nimittäin jumiuttaa helposti koneet toimintakyvyttömiksi. Lähetän ostajalle pdf tiedoston tällaisen laskukoneen suomalaisesta käyttöohjeesta vuodelta 1921. Sen ohjeiden mukaisesti sujuu yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolasku helposti. Kyseessä on siis nelilaskin toisin kuin yleisemmät nauhalle kirjoittavat yhteenlaskukoneet. Ohjeessa tosin rekisterien nollaus on hoidettu hieman eri tavalla, mutta annan kyllä ohjeet miten se tässä koneessa tapahtuu. Neliöjuuren määrääminen on työläämpää, mutta internetissä on kyllä ohjeita tähänkin esimerkiksi Töpler algoritmi:

http://rechnerlexikon.de/artikel/T%F6pler-Verfahren

Suurimmassa osassa Triumphator laskukoneita oli jo tällöin kymmenylivienti (muistinumeron huomionti) myös kierroslukurekisterissä, joka nopeuttaa kertolaskujen suoritusta, mutta Triumphator K:ssa ei tätä ominaisuutta ole.

Peltikannessa on teipin jälki ja pölyä, mutta en viitsi ottaa uutta kuvaa puhdistetusta kannesta. Kone painaa 6 kiloa ja lähetän sen seurannalla varustettuna matkahuollon huutopakettina, jonka hinta 10.3.2024 on 7,95 euroa enkä peri pakkausmateriaaleista mitään.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 1 h 56 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

110 € Sulkeutuu 2 vrk 1 h 56 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.