Kuvaus

Harri Hakkarianen - Timo Jaakkola - Sami Kalaja - Jari Lämsä - Antti Nikander - Jarmo Riski

"Lasten ja nuorten urheiluvalmennuksen perusteet -kirjan on kirjoittanut laaja suomalaisen urheiluvalmennuksen asiantuntijajoukko. Mukana ovat asiantuntijat lasten ja nuorten urheiluvalmennuksen eri osa-alueilta sekä 14 lajiliiton asiantuntijan näkemykset oman lajinsa nuorten valmennuksen nykytilasta ja kehittämiskohteista.

Kirja jakautuu viiteen isompaan kokonaisuuteen, joissa lähdetään liikkeelle valmennuksen nykytilasta ja kehittämiskohteista laajan valtakunnallisen tutkimuksen pohjalta. Sen jälkeen käsitellään lapsen ja nuoren kasvaminen fyysisesti ja psyykkisesti nuorena urheilijana. Tästä siirrytään ominaisuuksien harjoittamiseen, jossa käsitellään voima-, nopeus-, taito-, liikkuvuus-, kestävyys- ja nopeuskestävyysominaisuuksien harjoittaminen lapsille ja nuorille eri ikä- ja herkkyyskausina, Valmentaminen käytännössä jaksosta saa ohjeita nuorten motivointiin ja harjoittelun tavoitteellisuuteen, jokaisen luvun lopussa on yhteenvetotaulukko valmentajille, ohjaajille ja lasten vanhemmille. Kirjan viimeisessä luvussa 14 lajiliiton asiantuntijat tuovat esille oman lajinsa erityispiirteet lasten ja nuorten harjoittelussa antaen vinkkejä niin valmentajille kuin lasten vanhemmille.    

Kirja on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten parissa toimiville ohjaajille, urheilukoulujen ohjaajille, valmentajille, urheiluseurojen vastuuvalmentajille ja valmennuspäälliköille sekä urheilussa mukana olevien lasten vanhemmille. Kirja opettaa aistimaan ja ymmärtämään kuinka oikeassa iässä tehty määrätietoinen, suunnitelmallinen, ikäkausikohtaisesti oikeita asioita painottava harjoittelu luo tien menestykseen.

"Tämä kirja pureutuu lasten ja nuorten liikkumisesta tehdyn selvityksen kautta esiin nousseisiin haasteisiin. Selvityksen havainnot vähäisestä kokonaisliikuntamäärästä ja puutteellisista perusvalmiuksista koskevat myös urheiluseurassa harjoittelevia lapsia ja nuoria. 

Kirja tarjoaa apukeinoja harjoittelumäärän ja -laadun lisäämiseksi, Kirjasta löytyy hyvät perustiedot ihmisen kasvusta, kypsymisestä ja kehityksestä sekä niihin liittyvistä vaiheista. Nämä faktat haastavat meidät aikuiset pohtimaan, millaista an hyvä lasten ja nuorten harjoittelu kussakin kasvun ja kehityksen vaiheessa.

Suosittelen kirjaa kaikille kouluikäisten lasten ja nuorten ohjaajille, valmentajille ja vanhemmille. Se sopii hyvin myös kaikille valmentajakoulutuksen parissa toimiville ja liikunta-alan opiskelijoille,"

Pekka Potinkara, Toiminnanjohtaja,  Suomen Valmentajat ry " [takakansi]

 

VK-Kustannus Oy 2009, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hieman kulumaa; blancon ensilehden yläreunasta on leikattu pala pois.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 6 h 30 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 36 vrk 6 h 30 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.