Kuvaus

"Tämä kirja kertoo sotien 1900-luvulla Suomessa tapahtumista taustoineen ja vaikutuksineen. Kirjoittaja on itse ollut sotilaana sodassa rintamajoukoissa jo vuonna 1941. Sotaa hän on nähnyt ja kokenut Is-sotilaana kotirintamalla ja pikakivääriampujan apulaisena vuonna 1941 Venäjän Karjalassa, korpraalina vuonna 1944 Karjalankannaksella ja kokelaana vuosina 1944-1945 Pohjois-Suomessa, Hän on omakohtaisesti myös kokenut, mitä on haavoittuneen ja sairaan sotilaan elämä joukkosidontapaikoilla, kenttäsairaaloissa, sairasjunassa ja sotasairaaloissa, mitä on sota-ajan koulutettavan ja kouluttavan sotilaan elämä koulutuskeskuksissa ja mitä sotilaan elämä rintamajoukkojen henkilötäydennyskeskuksissa ja rintamien teltoissa ja korsussa.

Vuosina 1939-1940 Lauri Teivainen äkseerasi suojeluskuntalaisena Jyväskylässä, oli porapoikana tunnelityömaalla, aputyömiehenä pommisuojatyömaalla ja tykkitehtaalla ja kävi välillä kouluakin. Lauri Teivaisella on omakohtaista kokemusta niin Suomen valmistautumisesta, kouluttautumisesta ja varustautumisesta sotaan Toista maailmansotaa edeltävällä vuosikymmenellä kuin myös elämästä ja tapahtumisesta Suomessa ja Euroopassa Toisen maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä.

Tässä kirjassaan Lauri Teivainen ymmärtää ja selittää sodan Suomessa omaperäisesti vakiintuneesta käytännöstä poikkeavalla tavalla.

Veijo Saano: "On vain loputon yritys kohti parempaa ymmärrystä ja syvempää viisautta. Lauri Teivaisen kirjat ovat kiinnostava esimerkki tällaisesta ponnistelusta." " [takakansi]

 

Elämäntaitajaliitto 2006. Pehmeäkantinen.

 

Hieman kulumaa; blancon ensilehden yläkulmasta peitetty omiste valkoisilla tarroilla.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 23 vrk 13 h 59 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 23 vrk 13 h 59 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.