Kuvaus

Meissen tehdas oli Euroopan ensinmäinen, joka aloitti valkoisen posliinin valmistuksen ja sitä kutsuttiin silloin nimellä "valkea kulta " ! Miksi Meissen oli ensinmäinen valkoisen posliinin valmistuksessa?

Koska kukaan ei Euroopassa osannut valmistaa posliinia, oli toki ruskeita keramiikka esineitä, mutta kansa oli aivan pyörällä päästään, kuinka Kiina ja Japani osasivat tehdä niin kauniita valkoisia posliini esineitä. Valkoinen posliini oli keksitty jo 1000 vuotta ennen Eurooppaa   Aasiassa, Kiina ja Japani olivat sen keksineet ja Eurooppa ihmiset elivät aina vaan IMPORT tuonti tavaran varassa. Posliini oli todella kallista ! 

Posliinia kuljetettiin " Kiinan Silkkitie " reittiä ja kun British Imperium ja nopeat Hollantilaiset kauppalaivat aloittivat pitkän matkan reitit, oli meritie selvä.   Englanti jopa käytti posliinista sanaa " china ", joka tarkoittaa siis posliini suomeksi. Tämä tietysti sotkee ulkomaalaista, kun hänelle näytetään Britannia saarella posliini esinettä ja sanotaan samalla CHINA....

Me Eurooppalaiset emme tienneet, kuinka on mahdollista valmistaa valkoista posliinia, se pysyi meille salaisuutena aina yli 1000 vuotta ! Aasia, Kiina  olivat  jo silloin joissakin asioissa meitä selvästi edellä.  

Euroopassa valmistui ensinmäinen posliini esine (valkoinen ) siis Meissen paikkakunnalla Saksassa  ja tehdas oli saman niminen ; MEISSEN. 

Posliini astiasto maksoi niin paljon, kuin senaikainen auto,  eli  hevonen ja yli 20 hevosta se saattoi maksaa....harvalla oli siihen mahdollista ! Köyhyys oli hyvin yleistä vuosina 1750-1900 .... moni omisti vain päällä olevat vaatteet.

Kansa söi ja  joi käyttäen tina astioita ja jo varhain oppi Saksa, joskus 1600 luvulla, että tinan pitää olla puhdasta tinaa, ei lyijyä, muuten tulee sairauksia ! Nykyajan tina esineet on lain nojalla aina 95% puhdasta tinaa, täysin vaaraton !

Suomessa ei ollut edes tina astioita, vaan puulusikka ja puu lautanen, siitä sana LAUTA nen.  Suomen pöytäkulttuuri oli puuta ! Meillä Suomessa ei tunnettu tina lautasia, ei tina mukeja, ei olut tuoppeja jne.. meillä oli esineet puuta.....olimme osa Ruotsin kuningaskuntaa ja köyhiä. 

Jo silloin oli  Keski-Euroopassa selvää, että köyhä ja kaikessa pihistävä osti halpaa tina kuppia ja lautasta, joissa oli paljon lyijyä seassa  ja köyhä sai siksi sairauksia....ei kannata säästää väärässä paikassa ! Osta kunnollista ja maksa kunnon hinta ! Huijarit ja kepluttelijat säästivät kallista tinaa ja sekoittivat sen tilalle lyijyä, mikä on elimistölle myrkkyä !

A09AP805  Posliini Seinälautanen   ja aito Meissen, käynyt olen tehtaalla useaan kertaan, myös katsonut tehdaskierroksen läpi....suosittelen kaikille antiikista kiinnostuneille , käy Meissen posliinitehtaalla katsomassa,  Meissen on lähellä Dresden kaupunkia. Tehdaskierros on monella kielellä.

Lautanen , seinälautanen taide  on valmistunut vuonna 1983  ja silloin oli Meissen DDR eli Itä-Saksaa, laatu oli kyllä hyvää ! Halkaisija on 19 cm ja paino 303 g. Kuvattuna on linnakirkko WITTENBERG  Saksa , millainen se oli vuonna 1509.  Tietenkin aina jälkeen Kristuksen syntymän, sillä kirkkoja ei voinut olla ennen JEESUS aikaa. Koko meidän nykyinen ajanlaskumme lähtee Jeesus syntymän ajankohdasta ja puhumme siksi ajasta ennen Jeesusta ja ajasta jälkeen Jeesuksen.  Tätä ajanjaksoa ei taas muut uskontokunnat ymmärrä, meidän ajanlaskumme perusta on hieman horjuva....

Tapa on hieman sekoittava, sillä joku henkilö eli esim. vuodesta 100 e.Kr aina vuoteen 50 e.Kr asti....koska numerot menevät siellä  toisella puolen Jeesuksen syntymää aina kohti pienempää lukua jne.. Varmasti tulee aika, jolloin koko vuosiluku käsite uusitaan !  Muslimit eivät asiaa muuta, sillä heillä aivan samantapainen sekava laskutapa.

Tätä lautasta myytiin turisteille vuonna 1983-1984 ja hinta oli korkea, elettiin DDR valtiossa. Sarjaa tehtiin ehkä 5000 kpl ja tämä on numero 3186. Ehdottomasti on aito Meissen ja ehjä ! Ikää on nyt 40 vuotta. 

Meissen tavaroista on liikkeellä paljon väärennöksiä ja niitä on tehty aina. Ota yhteyttä tehtaaseen valokuvan kanssa, ennenkuin ostat mitään kallista, varmistat aitouden. Meissen figuureissa en ole koskaan nähnyt mitään pohjassa reikiä tms. Tämä on aito !! 

Kohde on Löbau, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

 Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 


Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 89 vrk 20 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 89 vrk 20 h 51 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää
Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.