Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kuvien ajat sitten loppuunmyyty SUPERBIT-painos klassikoiden klassikosta. Columbia/Tri Star Pictures Home Entertainment kahden levyn brittijulkaisu.

Kuvateknisen toteutuksen ja äänimiksauksen osalta yhä ja edelleen PARAS dvd-julkaisu!!!

Mukana myös BOOKLET ja lehtinen (3.kuva).

Uutena tilattu briteistä julkaisuajankohtana. Kerran katsottu. Kunto pelkkää PRIIMAA!!!!!!!!!


Kuvaus:

"Vuonna 1962 valmistunut Arabian Lawrence on yksi David Leanin suurista mestariteoksista Kwai-joen sillan ja Tohtori Zhivagon ohella. Se palkittiin seitsemällä Oscarilla, muun muassa parhaan elokuvan palkinnolla."

"Tositapahtumiin perustuva draama kertoo Peter O’Toolen esittämästä brittiupseerista Lawrencesta, joka nostattaa arabiheimoja kapinaan ensimmäisen maailmansodan aikana."

"Useissa äänestyksissä historian parhaitten joukkoon valittu draama sisältää useita erikoisuuksia. Arabian Lawrence – kestoltaan 216 minuuttia – lienee pisin koskaan tehty elokuva, jossa naisilla ei ole yhtään repliikkiä."

"Lawrence kokosi aavikon kansoista taisteluosaston ensimmäisessä maailmansodassa. Moottoripyöräonnettomuudessa vuonna 1935 kuolleesta sankarista räätälöitiin valkokangastähti aikana, jolloin brittiläinen imperiumi oli murenemassa maailmalla ja aseet puhuivat edelleen Lähi-Idässä."

"Lean luo Lawrencesta ihmisenkokoisen muotokuvan, johon idealismi, pelot, vallanhimo ja kyynisyys lyövät leimansa. Lähes nelituntinen eepos kattaa hyppäyksin legendan mainevuodet ja kerronta pitää napakasti otteessaan."

"Maurice Jarren musiikissa on myötäsukaiseen henkilökuvaan sopivaa vanhan ajan ylevyyttä, kun johtoteema toistuu teoksen mittaan eri muodoissa."

"David Leanin ohjaaman elokuva kuvauksia tehtiin Marokossa, Espanjassa ja Jordaniassa. Jordaniassa Jebel el Tubeiqin aavikkoseudulla lämpötila saattoi päivisin nousta jopa 50 asteeseen mutta yöt olivat hyytävän kylmiä."

"Lean oli ankara mies kuvauspaikoilla, missä kaikkien oli oltava vakavia ja hiljaisia."

”Jos joku laukoi vitsin, Lean saattoi ottaa moisen työpaikalla tapahtuvan kevytmielisyyden henkilökohtaisena loukkauksena. Edes näyttelijöitään Lean ei paaponut tai kehunut – heille maksettiin työstä kuten muillekin, vain paljon paremmin, ja sen piti riittää. Mutta perfektionistina Lean saattoi pitää heitä tuntikaupalla kameroiden edessä toistaen ottoja joskus loputtomiin."

"Elokuva on kerännyt kehuja kriitikoilta kautta vuosikymmenten."

”Arabian Lawrence on visuaalisesti häikäisevä elokuva. Kuvaaja Freddie Young maalailee kamerallaan silmiä hivelevän tyylikkäitä aavikkokuvia. Vastaavasti hän tallentaa myös pieniä yksityiskohtia ja kohtauksia taidokkaasti ja lataa koko komeuden täyteen visuaalista voimaa. Visuaaliset ratkaisut, kuten siirtymä tulitikun puhalluksesta erämaan auringonlaskuun, kuuluvat elokuvahistorian vaikuttavimpiin hetkiin. Jos joku elokuva on todella eeppinen niin Arabian Lawrence."

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
19 €
Ilmoitus on sulkeutunut 17.3.2024 22:08
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.