Kuvaus

Vanha sota ajan lehti, aito. Kuvaa Saksan ilmavoimia ja paljon kuvia. Koko on 32x25cm ja ilmestyi 28.05.1940 . Saksan ilmavoimilla oli vielä aika ylivoimainen ote sotaan.    Britannia ja Ranska olivat äkkiä julistaneet sodan Saksalle, paljolti syyt olivat kostoa ja halua tuhota lopullisesti vahva taloudellinen kilpailija pois kukkoilemasta ja pitää maailman herruus edelleen Britannia ja Ranska käsissä. Kyse oli maapallon vallasta ja vallan ja rahan menetyksestä....tosin köyhä Saksa ei maailmaa uhannut. Uusin uhka oli kommunismi ja sitä vastaan taisteli jokainen rikas kaikilla rahoillaan. 

Saksa lähetti lentokoneitaan England ilmatilaan . Pahaa saatiin aikaan, mutta aika vähän, monta sataa lentokonetta ja kuitenkin tuhot melko vaatimattomia... syy oli pommituslentokoneiden puute, niitä ei  Saksa halunnut rakentaa......ei nähty tarvetta moiseen  sota-aseeseen. 

 Lentokone on kylmä paikka  ja lämmintä haalaria tarvitaan, homma on pitkäveteinen ja ykstoikkoinen, mutta vihollinen antaa tulta taivaalle ihan riittävästi, silloin pysyy hereillä. Lentokoneen lämmityslaite on olematon. Lentäjän asu on siksi melko paksu ja lämmin lentohaalari. Pomminpudottajan rooli oli aika koiranhommaa....maata koneen lattialla ja odottaa sopivan maakohteen näkemistä ja avata pommiluukut alta. Usein pommitus oli mieletöntä haaskausta !   ( Pommit tippuivat metsään tai mereen )

Ilmavalokuvia, miltä näyttää luonto ja maaperä ilmasta katsoottuna. Kaikki tunnemme MAAS joen ja sen silta piti saada ehjänä ja laskuvarjojääkärit hyppäsivät alueelle.... Myös kaupunki  Maasricht näkyy... Opimme jo koulussa Euroopan tärkeimmät joet, REINI, sivujoki Mosel ja lännestä itään virtaava massiivinen joki nimeltään DONAU, suomeksi kumma nimi Tonava ja monella kiellellä latinalainen nimi Danubia. Harva vaan osaa sanoa, mihin nämä joet laskevat? 

Syöksypommittaja STUKA oli tärkeä kohteiden moukaroija, se tuli suoraan kohti maalia ja irroitti pommin, koukkasi itse ylöspäin...mutta jäi itse uhriksi, Stuka oli liian hidas ilmassa, kömpelö. Vihollishävittäjät tulittivat hitaasti lentävää Stuka konetta sivulta päin, kuin kyyhkysjahdissa ja niitä tippui alas....

Luftwaffe on Rotterdamm sataman yllä....laskuvarjojääkäreillä on usein kone JU 52 joka oli auttamattoman hidas leijamainen, mutta halpa rakentaa. mainoksia. 

Hakaristi Saksan Luftwaffe ,  Mr Junkers ja yritys olivat pieniä yksityisellä rahoituksella olevia tehtaita. 

Mr. Junkers valmisti maailman ensinmäisen täys metallisen lentokoneen ja hän pisti omat rahat likoon, kun hän rakensi monikäyttö lentokonetta JUNKERS JU-52.....se oli halpa ostaa ja siitä tuli myyntihitti. Konetta myytiin joko Junkers moottorilla (3 moottoria)  tai vaihtoehtoisesti huippu moottorilla BMW.....BMW tehdas osasi valmistaa todella hyviä lentokone moottoreita.  

JU-52 oli aaltopelti tekniikalla tehty halpa monikäyttö lentokone, et voi verrata sitä rikkaan Amerikan isolla rahalla tehtyihin koneisiin..  Amerikkalaisilla oli jo kauan aikaa ennen sotaa, ennen HItler aikaa, jo mielessä pommituslentokoneiden valmistus, kun taas Junkers mietti maatalous ja puhdasta siviili käyttöä, Saksassa ei sota kiinnostanut ketään, suurvallat taas ei muita juttuja paljon mietikään... 

24 sivua kuvia ja textiä. AITO !  ( ei ole jälkipainos ) 

MIL10MZ201    Lehti Ilmailu alan aito vanha lehti, 82 v vanha. Kunto keskitasoa. Lehden voi myös laittaa raameihin seinälle.      Nämä kun tahtovat kadota maailmasta !!!

Sivumennen sanoen,hymyilyttää kun Wikipedia kirjoittaa niin mahtipontisesti USA ilmavoimista ja vertaa sitä Hakaristi Saksan koneisisin... mahtaa jenkkipoika olla ylpeä? Kun vähän tosiasiaa pistetään kuvaan mukaan, niin Saksa oli hyvin köyhä, kokonaan  sodassa oleva valtio, jokainen tehdas oli pommitusuhan alla, materiaalia ja miehiä ei ollut jne.. oli kyse selvästä David vastaan paha iso Goljat.... 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.



Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 46 vrk 16 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

21 € Sulkeutuu 46 vrk 16 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.