Kuvaus

Kaksi Reino Lehväslaihon sotaromaania 1) Ritarivääpeli 2) Kolttasissit myydään hintaan 3 euro per kirja + toimituskulut tai molemmat kirjat yhdessä 5 euroa + toimituskulut pakettina 7 euroa = 12 euroa (HUOMIO: Samaan pakettiin mahtuu halutessa vielä muitakin saman myyjän kohteita yhteisillä toimituskuluilla)

  • Yhden kirjan toimituskulut riippuen paksuudesta: Ritarivääpeli: Toimitus kirjeenä 4,50 tai pakettina 6 euroa. Kolttasissit: toimitus pakettina 7 euroa 
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. IIlmoita myyjälle mikäli haluat ostaa vain toisen kirjoista. Maksa kirja/kirjat ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kohteen kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja/lehteä, niin älä maksa yksittäisiä kohteita ennen kuin koko paketin sisältö on selvä ja myyjä on ilmoittanut yhteiset toimituskulut)

TÄSSÄ MYYTÄTÄVT KIRJAT:

1) Reino Lehväslaiho: Ritarivääpeli

  • WSOY, 1985; kovakantinen kirja kansipaperilla; 316 sivua
  • Kirjan selkä on vino, muuten sekä kirja että kansipaperit hyväkuntoiset

On jatkosodan kolmas syksy Vienan-Karjalassa, kun Armeijakunnan esikunta lähettää sissiosaston tiedustelu- ja tuhoamistehtäviin pitkälle vihollisen selustaan, aina Muurmannin radalle asti. Sitä ennen sissit kuitenkin joutuvat ottamaan takaisin menetetyn kukkulatukikohdan. Siellä haavoittuu joukon johtaja, luutnantti ja näin osasto painuu synkkään korpeen kokeneen sissivääpelin johdolla.

Kovapintaisten jermujen Muurmannin-matka on yhtämittaista kahakointia ja kujanjuoksua. Joukosta puuttuu moni, kun lähestytään omaa kenttävartiota. tehtävä on jälleen kerran suoritettu, mutta millä hinnalla. Miehet pitävät ajatuksetkin ominaan. Mutaiset ja veriset rääsyt ovat vielä vaihtamatta, parta ajamatta ja tuloviina juomatta, kun vääpeli Rekola kutsutaan herrojen puheille. Seisoessaan asennossa everstin edessä hän saa kuulla, että hänelle on myönnetty Suomen armeijan korkein kunniamerkki erittäin suuresta urheudesta ja kymmenien partiomatkojen onnistuneesta johtamisesta. Ylipäällikkö on nimittänyt hänet Vapaudenristin 2. luokan Mannerheim-ristin ritariksi. Osmo Rekola on kaksikymmentäneljävuotias.

2) Reino Lehväslaiho: Kolttasissit

  • WSOY, 2. painos 1998; kovakantinen kirja kansipaperilla, 363 sivua
  • Kirjan selkä on vino, muuten se on ok kuntoinen, Kansipaperissa kulumaa ja pikkurepeämiä reunoissa

Vaikka on sotasyksy 1943, sissivääpeli Kinnarin miehet viettävät kissanpäiviä Osterjärven rannalla. Vihollinen on turvallisen etäisyyden päässä, joten sällit saavat sotimisen sijasta keskittyä kalastamiseen; kukin saa syödä viisi ahventa päivässä, loput saaliista on toimitettava muun pataljoonan käyttöön.Eräänä aamuna komento kuitenkin muuttuu, kun vääpeli lähettää kersantti Kekin kavereineen järvelle aamuvarhaisella. Katiskat koettuaan miehet joutuvat itse viikatemiehen verkkoon, kun kymmenkunta konepistoolia alkaa laulaa vastarannalla; vain Kekki onnistuu välttämään vetisen haudan.Perään on lähdettävä ja venäläispartiosta otettava aluksi selvä ja sitten henki. Apuun lähtevät selustasta miehineen tuliluontoinen luutnantti Kari ja ylivääpeli Leppänen, läänien rajalla asuva mies, jolla on tölli Keski-Suomessa ja paskahuussi Savossa. Pian käydään tuulen ja myrskyn pieksemissä syysmetsissä hurja sotanäytelmä, jossa sankarin rooleja on jaossa vain kovimmille rämäpäille.

hakusanat: jatkosota sotaromaanit toinen maailmnsota jännitys sota

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 28 vrk 20 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 28 vrk 20 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.