Kuvaus

Leppänen, Urpo: Vaimoja, valtaa, vastuksia (1991, Karpint Ky, Kunto: K3) 

Urpo Leppäsen signeeraama.

"Entinen työvoimaministeri Urpo Leppänen tunnustaa muistelmissaan rakastavansa sosiaali- ja terveysministeri Eeva Kuuskoskea (kesk) "samalla tavalla, kuin muitakin niitä naisia, joista olen haaveillut". Teoskesta ilmenee, ettei naisten joukko ei ole vähäinen."

 

www.facebook.com/Kirjanurkka/posts/116864045142891:

"Urpo Leppänen on pitkän ja mutkikkaan elämäntaipaleensa aikana ollut monessa mukana. Tämä kansanedustajana, ministerinä, yrittäjänä ja aviomiehenä kunnostautunut renessanssipersoona on tallentanut ihailijoidensa iloksi opettavaisen tarinansa kirjan muotoon. Kirjan nimi on kuvaavasti Vaimoja,valtaa,vastuksia. Toisin kuin nimestä voisi päätellä kirjalla ei ole mitään tekemistä elektroniikan valmistuksen kanssa vaan vastuksilla tässä yhteydessä tarkoitetaan vastoinkäymisiä, jollaisiksi vaimotkin voidaan osittain laskea.

Kirjan alussa eletään pettyneissä, osin tyrmistyneissäkin tunnelmissa. Putoaminen eduskunnasta oli varsinainen shokki. Nopeasti selviääkin että tungetteleva media on tehnyt kaikkensa saadakseen sankarimme näyttämään sopimattomalta jatkamaan poliitikon haasteellisessa ammatissa, puoluekin osoittautui vääräksi valinnaksi vähän turhan myöhään. Kun tulevaisuus on epävarma niin kannattaakin katsoa taakseen, mistä ollaan tulossa ja mikä on se pohja mille uutta elämää lähdetään rakentamaan. Leppänen tekeekin pitkän matkan menneisyyteen, aina syntymänsä aikoihin saakka ja tempaisee lukijankin mukaansa tälle kiehtovalle turneelle halki viime vuosisadan viimeisten, kuohuvien vuosikymmenien.

Itse kirjan ja sen kertoman tarinan kiehtovuutta mitenkään väheksymättä on todettava että erityistä kiinnostusta keskuudessani herättivät moninaiset jopa avantgardistisiksi luonnehdittavat taiteelliset ratkaisut. Tämmöisiä ovat mm. suorastaan käsistä riistäytyvän runsaan namedroppingin korostaminen lihavoimalla kaikki erisnimet. Ratkaisun ansiosta teosta ei voi ainakaan moittia taspaksuksi. Hieman tavanomaisempaa taas on tuoda avoimesti esille vaikkapa entisten puolisojensa sukupuolinen käyttäytyminen sen sijaan että alkaisi itsekkäästi puhua omista seksitavoistaan sen syvällisemmin.
Avioliittoja on ollut ennen Anaakin ja ne ovat osoittautuneet virheiksi, vaimot eivät ole ymmärtäneet eikä kansakaan aina käsitä suurmiehen ajatusten rataa.

Takakannen esittelytekstin mukaan kirja sisältää mielenkiintoisen näkökulman 20 vuoden ajalta maamme poliittisiin tapahtumiin & blaa blaa. Kirjan myös luvataan olevan hermojakutkuttavan jännittävä lukuelämys. Kuten laatukirjallisuus yleensäkin, teos ei päästä lukijoitaan helpolla. Lujila hermoilla on tosiaan käyttöä ja jännitys on huipussaan kun lukija etsii kirjasta näkökulmaa joka olisi jollain tavoin mielenkiintoinen.
Kirja on suhteellisen pienikokoisena sopiva vaikkapa taskussa kuljetettavaksi ja keveytensä ansiosta se sopii mainiosti myös matkalle mukaan. Kerrassaan mainio lahjavinkki siis ja puolustaa paikkaansa jokaisen kulttuurikodin kirjahyllyn pikanttina lisukkeena."
 

 

Hakusanat: kohujulkkis

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 68 vrk 21 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 68 vrk 21 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.