Kuvaus

Harri Kaasalainen: Leukajuhlat: Kaupparatsukaskuja. Koonnut Harri Kaasalainen. Kuvittanut Eino Tepponen

  • Weilin+Göös, 1966; pehmeäkantinen kirja kansipapereineen, 101 sivua, piirroskuvitus
  • Kansipaperit ovat ehjät ja niissä on vain ihan vähän käytön jälkeä. Hyväkuntoinen pehmeäkantinen kirja, mutta sivupakassa on pientä tahraisuutta. Tahrat eivät kuitenkaan jatku sisälle kirjan sivuille.
  • HINTA: 0,50 EURO + toimituskulut kirjeenä 5 euroa = 5,50 euroa TAI seurattavana pakettina 6 euroa = 6,50
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Kaupparatsut, edustajat, myyntimiehet - hyvillä lapsilla on monta nimeä - tunnetaan sulaviksi kaskunikkareiksi, jtka kertovat ja joista kerrotaan. Raskas työ vaatii kumean anurun ja artikkeliryteikkö kunnan leukajuhlat...

Kirjaan on koottu myyntimiehien kertomia kaskuja ja vitsejä myynitmiehistä ja heidän asiakkaistaan.

Otteita kirjasta:

Myyntimies, joaa oli myös runsaasti mainosideoita, saapui Maalaisliiton puoluetoimistoon ja lupasi järjestää vaalirahaston pullolleen, mikäli vain hinnoista sovitaan. Ehdotus kiinnosti puoluevirjailijoita ja eräs heitä tiedusteli, millainen idea oli kysymyksessä. Myyntimies selitti:

-Juu, katsokaas, nyt ovat kaikki cola-jomat kovasti muodissa. Nyt myydään Cocacolaa, Siffcolaa, Kingcolaa. Kaikki on kohta yhtä ainoata colaa.

-Mitenkäs tuo meidän rahastojamme kartuttaisi?

-No sehän on aivan selvä juttu, selitti myyntimies. Maitopullon kylkeen liimataan tietenkin vihreä etiketti, jossa lukee Agricola.

 

Kaupparatsu paaville:

-Herra Paavi, voisitteko Te julistaa minut pyhäksi? Minä vaikka vähän maksaisin provisiotakin siitä.

Paavi käsiaan hieraisten:

-Jaah, kyll se käy päinsä. Heittäytykää valekuolleeksi, niin minä julistan teidät tekopyhäksi.

 

J. K. Paasikivi toimi aikoinaan Tukholmassa suurlähettiläänä ja joutui virassaan myös kaupparatsun tehtäviin. Erittäin innokkaasti ja koko tarmollaan hän koetti myydä mm. lihaa Ruotsiin. Tämä ei ollut helppoa, silla ostajat kiemurtelivat ja lykkäsivät ratkaisin takoa yhtenään.

Eräälle maanveiljelysneuvokselle suurlähettiläs valitti:

-Eipä oli tämä lähettilään ja lihanmyyjän ammatti hääviä. Ruotsalaisia on lähetyttävä kuin hämäläisen rusthollarin tytärtä hattu toisessa ja kalu toisessa kädessä.

 

hakusanat: vitsit kaskut anekdootit huumori 1960-luku kaupat myyntiedustajat myyntimies kauppamatkustajat kauppamatkustaja

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 45 vrk 16 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

0,50 € Sulkeutuu 45 vrk 16 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.