Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

LIONEL RICHIE: Single Dancing On The Ceiling/ Love Will Find A Way.

Lampun alla todettu hyväkuntoisiksi niin single kuin kuvapussikin.

Lionel Brockman Richie Jr. (s. 20. kesäkuuta 1949 Tuskegee, Alabama) on yhdysvaltalainen R&B- ja soul-laulaja. Hänen albumeitaan on myyty maailmanlaajuisesti yli sata miljoonaa kappaletta.

The Commodores

Richie aloitti uransa 1970-luvulla The Commodores -yhtyeen keulahahmona. 1970-luvun loppupuolella yhtye levytti monia listoilla menestyneitä kappaleita, joista useimmat, muun muassa "Easy", "Three Times a Lady" ja "Still", olivat Richien kirjoittamia. Hän lähti soolouralle vuonna 1981.

Sooloura

Vuonna 1981 Richien duetto Diana Rossin kanssa, "Endless Love", oli Billboard Hot 100 -listan kärjessä yhdeksän viikkoa. Franco Zeffirellin saman nimisen elokuvan tunnuskappale oli Richien kirjoittama ja tuottama ja se oli vuonna 1982 Oscar-ehdokkaana kategoriassa paras kappale (Best Original Song).

Richie on julkaissut soolourallaan kahdeksan studioalbumia, joista parhaiten ovat menestyneet kolme ensimmäistä, Lionel Richie, Cantt Slow Down ja Dancing on the Ceiling. Hänen myydyin albuminsa on Cant Slow Down, jota on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta. "Endless Loven" jälkeen neljä Richien singleä on noussut Billboard Hot 100 -listan kärkeen, hänen debyyttialbumiltaan lohkaistu "Truly", hänen toiselta albumiltaan lohkaistut "All Night Long (All Night)" ja "Hello" sekä "Say You, Say Me", joka julkaistiin singlenä vuoden 1985 lopulla ja joka julkaistiin myöhemmin albumilla Dancing on the Ceiling.

Vuonna 1984 Richie esitti Los Angelesin olympialaisten päättäjäisissä kappaleen "All Night Long (All Night)" ja vuonna 1985 hän kirjoitti yhdessä Michael Jacksonin kanssa menestyksekkään hyväntekeväisyyskappaleen "We Are the World", jolla kerättiin varoja nälänhädästä kärsiville etiopialaisille. Kappaleella esiintyi useita maailmanluokan tähtiä, Jacksonin ja Richien lisäksi muun muassa Ray Charles, Bob Dylan, Bruce Springsteen ja Tina Turner.

Kolmannen albuminsa julkaisun jälkeen Richie piti kymmenen vuoden levytystauon. Kolmannen ja neljännen studioalbumin julkaisujen välillä julkaistiin vuonna 1992 kokoelmalevy Back To Front, joka sisälsi kolme uutta kappaletta, muun muassa kappaleen "Do It To Me". Hän teki vuonna 1996 paluun albumilla Louder Than Words ja on sen jälkeen julkaissut uutta musiikkia säännöllisin väliajoin.(Lähde: Wikipedia)

Huom! Kohteenani on toinenkin Lionel Richien single.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


2,80 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 30.5.2024 10:52
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.