Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Louis L’Amour: TEKSASIN MIEHET TULEVAT. Suomentanut Ilkka Terho. 1983 Otava (2. painos). 131-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, kansien liimauksessa millin parin heitto (ks. kuva), ei merkintöjä.

Teksasin miehet tulevat (1978; Kiova Trail 1964) –teos aloittaa uuden lännensarjan. Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1874 ja Teksasiin, Amerikan länteen. Conn Dury on kova mies, jolla on hellä sydän, mutta ainoastaan tarvittaessa. Conn Dury on kokenut elämässään niin monia, että hänen aseensakin puhuu enää vain tarvittaessa. Mutta silloin se puhuu täyttä totta. Kata Lundy omistaa Tumbling B:n. Hän on rohkea: yhtä rohkea kuin kauniskin. Tom Lundy on Katen pikkuveli. Tomin heikkoutena ovat naiset, jotka aina saattavat hänet vaikeuksiin. Kun Tomia ammuttiin selkään, Kate vannoi lakaisevansa koko kaupungin kartalta. Conn Durystä tulisi hänen välineensä.

 

2. Louis L’Amour: TIE COLORADOON. Original Western Stories 3. (Suomentanut Ilkka Terho 1978). 1983 Otava (toinen painos). 188-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tie Coloradoon (1978; Galloway 1976?) –teoksen tapahtumat sijoittuvat Coloradoon, Amerikan uudisasutusalueille. Shalakon mahtavin mies, vanha Bull Dunn, ei halunnut uusia tulokkaita. Hän halusi lisää maata. Mutta maata halusivat myös Sackettin veljekset, Galloway ja Flagan, jotka olivat ratsastaneet pitkän tien Tennesseestä Coloradoon. Alku näytti hyvältä, apaššeista huolimatta. Löytyi maata ja löytyi nainen, Meg Rossiter oli hoivaillut Flaganin kuntoon apaššien jäljiltä. Ja Meg oli kaunis. Mutta hän ei halunnut kuulla pahaa sanaa nuoresta Curly Dunnista, joka jo kerran oli yrittänyt tappaa Flaganin. Taistelusta tuli kireä. Dunneilla oli palkkalistoillaan ammattitappajia. Sacketteja oli vain kaksi. Aluksi. Lopulta vanha Bull joutui panemaan peliin valttikorttinsa: Vern Huddyn, nopean ja kylmän sala-ampujan. Flagan Sackett tiesi, että tässä pelissä voi helposti saada luodin – selkäänsä.

 

3. Louis L’Amour: RIO GRANDEN LAINSUOJATTOMAT. Original Western Stories 4. (Suomentanut Ilkka Terho 1978). 1983 Otava. 188-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti (takakannessa tarran jälkeä), ei merkintöjä.

Rio Granden lainsuojattomat (1978; The Rider of Lost Creek 1976) -teoksen tapahtumat sijoittuvat Teksasiin, Amerikan länteen (Rio Grande on Yhdysvaltojen ja Meksikon rajajoki). Lance Kilkenny oli lännen pelätyimpiä revolverisankareita. Tällainen maine on raskas kantajalleen. Kuitenkaan Kilkenny ei ikinä haastanut itse riitaa. Mutta hän tiesi olevansa välttämätön, niin kauan kuin lännen ainut laki oli mies ase kädessä. Kerran Mort Davis oli pelastanut hänen henkensä. Nyt Davis tarvitsi apua. Oli puhkeamassa laidunsota: Davisin ranchi sijaitsi liian hyvällä paikalla Lost Creekin laaksossa. Mutta kuka oli kaiken takana? Kuka oli palkannut sala-ampujan, joka niin sitkeästi yritti toimittaa Kilkennyn pois päiviltä? Vastaus löytyi vihdoin Apple Canyonista, jossa asui pelkästään lainsuojattomia. – Sekä yksi kaunis nainen, Nita Riordan.

 

4. Louis L’Amour: HIRTETUN NAISEN JOKI. Original Western Stories 5. (Suomentanut Ilkka Terho 1979). 1983 Otava. 189-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Hirtetyn naisen joki (1979; Hanging Woman Creek 1978) –teoksen tapahtumat sijoittuvat Amerikan länteen. Pronto Pike on tavallisen hyvä karjapaimen ja huoleton veikko, jolle hyvä tappelu on lauantai-illan kohokohta. Mutta kun hän kaverinsa Eddie Holtin kanssa asettuu talveksi Hirtetyn Naisen kämpälle, hän piankin saa tapella – ja ampua – tosissaan. Kun Ann Farley saapuu Englannista veljensä Philin luokse, käy häikäilemätön miesjoukko heidän kimppuunsa –  oikeuden nimissä. Pronto ja Eddie tajuavat olevansa tosi vaikeuksissa: mitä tahansa voi odottaa miehiltä, jotka lännessä ampuvat naisia.

 

5. Louis L’Amour: KUISKAAVAN TUULEN LAAKSO. Original Western Stories 6. Suomentanut Ilkka Terho. 1983 Otava. 189-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, kansissa pientä kulumaa (ks. kuva), ei merkintöjä.

Kuiskaavan Tuulen laakso (1983; Kilkenny 1954) –teoksen tapahtumat sijoittuvat Amerikan länteen. Lance Kilkenny, tuo mies joka ei koskaan haastanut riitaa, oli nyt saanut tarpeekseen revolverisankarin maineesta. Hän ratsasti kauas länteen, asutuksen rajoille, ilmoittaen nimekseen Trent. Löydettyään Kuiskaavan Tuulen Laakson hän tiesi tulleensa kotiin. Jared Tetlow oli kova ja häikäilemätön mies, joka otti laidunmaata karjalaumoilleen väkisin, murhiakaan kaihtamatta. Tällä kertaa hän ahmaisi liian suuren palan, suuremman kuin oli itse asiassa aikonutkaan. Canadian-joen latvoilla iski kaksi tahtoa pahasti yhteen. Tetlow luuli olevansa voimakkaampi; mutta sitten hiljaisessa Trent-nimisessä miehessä alkoi paljastua aivan outoja ominaisuuksia.

 

Yhdysvaltalainen Louis L’Amour (1908 Jamestown, Dakota – 1988 Los Angeles, California) varttui maatilalla Pohjois-Dakotan rajaseudulla ja toimi useissa ammateissa, mm. työläisenä, ammatti-nyrkkeilijänä ja merimiehenä. Hän matkusti paitsi Yhdysvalloissa myös mm. Englannissa, Japanissa, Kiinassa, Borneossa, Hollannin Itä-Intiassa, Arabiassa, Egyptissä ja Panamassa, kunnes asettui 1930-luvun lopulla Oklahomaan ja aloitti kirjallisen tuotantonsa. Louis L’Amour julkaisi 105 teosta, joista 89 romaania. Pääosa hänen tuotannostaan on Villiin Länteen sijoittuvia romaaneja, mutta hän julkaisi myös historiallisia romaaneja, novellikokoelmia ja tietokirjoja. Louis L’Amour on ollut maailman suosituimpia western-kirjailijoita, teoksia on painettu satoja miljoonia kappaleita eri kielillä ympäri maailmaa. Suomeksi teoksista on ilmestynyt kuutisenkymmentä. Useita teoksista on filmattu, esim. Hondo (1953; Hondo – yksinäinen vaeltaja), Heller in Pink Tights (1960; Villikissa valtaa Lännen) ja Catlow (1971; Kuula kalloon, Catlow).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


3 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 21.5.2024 20:01
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.