Kuvaus

Draama 2009, kesto 120 min.
Tekstitys: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska.
Hyväkuntoinen dvd. Kotelo samoin.

”Elokuvien Fucking Åmål ja Lilja 4-Ever ohjaajana tunnettu Lukas Moodysson on ottanut urallaan suuren askeleen. Miehen ensimmäinen Hollywood-äelokuva Mammutti on varoittava tarina perheen tärkeydestä. Samalla se pyrkii näyttämään, että erot maailman köyhien ja rikkaiden välillä ovat pelkkää pintaa.
Mammutti on kaunis ja mietiskelevä elokuva perhettä koskevista valinnoista kilpailutalouden paineissa. Vaikka kuvallinen kerronta on tuttua Moodyssonia, on itse tarina hiukan naiivi mutta elämänmakuinen kuvaus Manhattanilla elävän sikarikkaan pariskunnan Leon (Gael Garcia Bernal) ja Allisonin (Michelle Williams) elämästä.

Avioparin elämänvalinnat joutuvat uuteen valoon, kun tietokonepelien MySpacen keksinyt Leo jumiutuu liikeneuvottelujen takia Thaimaahan. Samaan aikaan New Yorkissa teho-osastolla yövuoroja tekevä Allison saa huomata, että perheen filippiiniläinen lastenhoitaja Gloria (Marife Necesito) uhkaa ottaa hänen asemansa parin tyttären Jackien (Sophie Nyweide) huoltajana.

Myös työn puolesta aina reippaalla ja pirteällä Glorialla on murheensa, sillä hänen kaksi poikaansa odottavat Manilassa äitiä ja dollareiden lupaamaa parempaa tulevaisuutta.

Elokuvan ohjannut ruotsalainen Lukas Moodysson leipoo jälleen kerran suht yksinkertaisista aineksista maukkaan teoksen. Henkilöiden elämiä on mukava seurata, minkä lisäksi tarinan tukena hienosti toimiva kuvaus ja aina yhtä toimivat musiikkivalinnat saavat katsojansa hyvälle – ja aina tarvittaessa pahallekin – mielelle.”

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 7 vrk 6 h 6 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

1 € Sulkeutuu 7 vrk 6 h 6 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.