Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kovakantinen kansipaperilla
352 sivua

Manuel Vázquez Montalbán: Aleksandrian ruusu
Loki-Kirjat 2002
Espanjankielinen alkuteos: La Rosa de Alejandria (1984)

Tarun mukaan Aleksandrian ruusu on päivällä valkoinen ja yöllä punainen. Ruusun kaltainen ehkä on Encarnakin, kartanonperijän puolisoksi päässyt tehtaantyttö, jota vanha suola janottaa ja veri vetää seikkailuun. Tai Aleksandrian ruusun haaveellinen perämies Ginés, joka uneksii purjehtivansa maailman ääriin, mutta jota kotisatamassa odottaa väistämätön kohtalo.

Pepe Carvalho tutkii raakaa paloittelusurmaa. Sitä selvittäessään, hän vaeltelee Don Quijoten jalanjäljillä La Manchan karussa vuoristossa ja tasangoilla, joissa ainoana lohtuna ovat paikallisen maalaiskeittiön herkut. Surmatyö selviää päällisin puolin, mutta kuka lopultakin on syyllinen ja missä mielessä?

Aleksandrian ruusu on ikivanha tarina mahdottomasta rakkaudesta, sen kyyninen, realistinen muunnelma. Kyyninen ja tarinoihin pettynyt on yksityisetsivä Pepe Carvalhokin, joka lämmittää taloaan maailmankirjallisuuden mestariteoksilla.

Manuel Vázquez Montalbán yllättää jälleen. Mustaa dekkaria, moraalista pohdintaa ja purevaa lehimenneisyyden tarkastelua.

­
------------------------------------------------------------------------------------
HUOM! POSTITUSTAUKO 16.4-28.4.2024.
­
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 29.4.2024 16:43
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.