Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Margareta Andrén: MEIDÄN TALON JENGI. Suomennos Tuomo Huuhka. 1979 Artkon nuortenkirjat, Uusi Kivipaino Oy Artko. Published pursuant to agreement with B. Wahlströms Bokförlag AB, Stockholm. 157-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, nimilehden yläreunaan kirjoitettu tervehdys Janille, ei muita merkintöjä.

 Meidän talon jengi (1979; Gänget i 22-an). Hyvää päivää. Minä olen Pia Holm ja täytän pian kaksitoista vuotta. Minä asun äitini ja isäni ja veljeni Bengtin kanssa Kungsholmenin kaupunginosassa Tukholmassa. Meidän katumme on lyhyt. Meidän talomme on numero 22 ja se on viimeinen rivissä. Sitten katu nimittäin päättyy lauta-aitaan, jossa on suuri portti. Aidan takana on tehdas, tehdas on rakennettu kalliolle ja kallion juurella on järvi. Kivenheiton päässä - tietenkin jos heitetään pitkälle - ovat Raatihuone ja Poliisitalo, ja niillä nurkilla meillä on tapana leikkiä...

 

2. Tony Wickers: PUCK AJAA TAKAA VARJOA: KERTOMUS TYTÖILLE. Suomennos Irmeli Helin. 1979 Artkon nuortenkirjat, Uusi Kivipaino Oy Artko. Published pursuant to agreement with B. Wahlströms Bokförlag AB, Stockholm. 155-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

 Puck ajaa takaa varjoa: Kertomus tytöille (1979; Puck jagar en skugga 1951) -romaanin tapahtumat sijoittuvat Tukholmaan. Päähenkilö on lempinimellä Puck tunnettu kuusitoistavuotias Berit Larsson. Puck on ajatellut, että hänestä tulee insinööri, mutta nyt hän on työssä konttoristina AB Progressorin suuren teollisuuslaitoksen tilauskonttorissa. Puck ja kahdeksantoistavuotias Kurt Kvist, Kurre, olivat erottautuneet jengistä ja viettäneet aikaa yhdessä koko talven, mutta Puck on antanut Kurren ymmärtää, että ei halua jatkaa. Bosse, Bo Andersson, joka on työssä AB Progressorissa, on suunnilleen yhdeksäntoista – firmassa häntä kutsutaan ”herra Anderssoniksi”, tosin verstaan ja varaston pojat olivat ristineet hänet ”Bosse Vipiksi”, koska hänellä oli tapana vipata rahaa aina ja kaikkialla. Jo koulussa Bosse on päättänyt ruveta kuuluisaksi runoilijaksi. Puck nousee sankariksi, kun hänen havaintonsa ratkaisee firmassa tapahtuneen rikoksen. Mutta asiat eivät olekaan sitä miltä ne näyttävät…

 

3. Tony Wickers: PUCK KOHTAA OUDON MIEHEN. Suomennos Irmeli Helin. 1979 Artkon nuortenkirjat, Uusi Kivipaino Oy Artko. Published pursuant to agreement with B. Wahlströms Bokförlag AB, Stockholm. 157-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Puck ajaa takaa varjoa (1979; Puck möter en främling: Berättelse för flickor 1952) on toinen suomeksi ilmestynyt romaani, jonka päähenkilö on lempinimellä Puck tunnettu Berit Larsson. Seitsemäntoista vuotta täyttänyt Puck on siirtynyt Progressor AB:n konttorista myymäläetsiväksi Zenitin tavarataloon. Tavaratalossa on meneillään suuren luokan varkaussarja ja hävikkiä on tavallista enemmän. Puckia pyydetään erityistehtävään. Kohta hän on keskellä suurta seikkailua...

"Zenitin tavaratalo – eräs Tukholman suurimpia – oli aloittanut vuosittain toistuvan kevätalennusmyyntinsä.
Puck pääsi portaille saakka. Hetkeksi paine helpotti, ja hän saattoi jälleen tuntea itsensä yksilöksi eikä puurohiutaleeksi. Yksilönä oleminen oli hänelle hirveän tärkeää. Sen kyllä huomasikin. Jollain tavoin hän oli kuin kävelevä huutomerkki. Kasvot nykerönenäiset. Pörrötukka kullanruskea. Silmät olivat suuret, vaaleanruskeat, pilkalliset, lumoavat ja viattomat samalla kertaa. Vartalo oli tyttömäisen sorea, mutta jo kypsä kuten seitsentoistavuotiaalla tuleekin olla. Tyylikäs, sininen gabardiinipuku yllä. Mutta ennen muuta nenä todisti hänet yksilöksi. Ehkä se johtui siitä, että hän oli lyhyt, ja pienikokoisten pyrkimys on kurottautua joukon yläpuolelle." (s. 7-8)

Uno Modin (1905 – 1969) oli ruotsalainen kirjailija, jonka laaja tuotanto käsittää seikkailu-, rikos-, nuoriso- ja eläinkirjoja. Uno Modin julkaisi kirjailijanimellä Tony Wickers 1951–58 seitsemän nuortenromaania, joiden päähenkilö on teini-ikäinen etsivä tai salapoliisi Puck Larsson. Näistä suomeksi on ilmestynyt kaksi: Puck ajaa takaa varjoa: Kertomus tytöille (1979; Puck jagar en skugga: Berättelse för flickor 1951) ja Puck kohtaa oudon miehen (1979; Puck möter en främling: Berättelse för flickor 1952).
Puck Larssonin esikuvina on pidetty Enid Blytonin Viisikko- ja Seikkailu (The Famous Five ja The Secret Seven) ja erityisesti Carolyn Keenen Neiti Etsivä (Nancy Drew) -kirjoja. Maantieteellisesti lähempääkin löytyy esikuva teinietsivälle: Maria Lang, joka julkaisi 1949–88 noin neljäkymmentä salapoliisiromaania, kirjoitti neljä nuorten salapoliisiromaania: Akta dej, Katja (1971; Varo, Katja 1973), Hjälp mej, Katja! (1972), Jan och Katja jagar jultomten (1975) ja Jan och Katja jagar en kista (1977). Maria Langin alkutuotannon romaaneissa pääosassa on usein kertojanakin toimiva pieni, tumma ja sinisilmäinen uppsalalaisen professorin tytär Puck Ekstedt, joka on syntynyt vuonna 1925. 1960-luvulle tultaessa Puck kuitenkin katoaa Langin teoksista.

 

 






 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 32 vrk 20 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 32 vrk 20 h 12 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.