Kuvaus

Marjo Vilkko: Suomi on ruotsalainen

  • Schildt & Söderströms 2015; pokkari, 321 sivua
  • Käytetty pokkari. Etukannen yläkulma taittunut ja pieni, noin millin pituinen repeämä eka sivun yläreunassa. Muutoin siisti ja ehjä kirja ja selkämyskin sileä.
  • HINTA: 2 euroa + toimituskulut kirjeenä 3,50 = 5,50 TAI seurattavana pakettina 6 euroa =  8 euroa (HUOMIO: Esim. 7 euron  pakettiin mahtuu halutessa vielä muitakin saman myyjän kohteita yhteisillä toimituskuluilla. Katso esim. suomen historia - Haku - Huuto.net)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja/kirjat/lehdet ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kohteen kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja/lehteä, niin älä maksa yksittäisiä kohteita ennen kuin koko paketin sisältö on selvä ja myyjä on ilmoittanut yhteiset toimituskulut)

Millainen Suomi olisi ilman Ruotsin aikaa? Olisiko se läntinen demokratia? Olisiko se luterilainen? Olisiko siitä tullut pohjoismainen hyvinvointivaltio? Olisiko koko Suomea olemassa?
Herkullisia kysymyksiä, joihin on myöhäistä saada vastauksia. Ne kuitenkin auttavat tarkastelemaan, mitä kaikkea Suomi tänään on Ruotsin vaikutuksesta.

Suomalaiset olivat satojen vuosien ajan kruunun alamaisia, ja useat suomalaisen identiteetin keskeisistä symboleista, vaakunaleijonaa myöten, ovat peräisin tuolta ajalta. Ajanjakso opetti suomalaisille, että yhteisiin asioihin voi vaikuttaa perustuslaillisin keinoin. Ruotsin ajalla vedettiin myös raja Venäjää vastaan. Vaikka Suomen rinnakkainen valtiollinen taival Ruotsin kanssa päättyi vuonna 1809, ajatukset ja ideat ovat senkin jälkeen siirtyneet maidemme välillä esteittä.

Monien suomalaisten on kuitenkin vaikea hyväksyä ruotsalaisuutta osaksi identiteettiään edes historiallisena ilmiönä. Syyt siihen ovat osin 1800-luvun suomalaiskansallisessa heräämisessä ja kielikiistassa.

Nimestään huolimatta kirja ei kerro vain siitä, mikä Suomessa on Ruotsin vaikutusta, eikä varsinkaan väitä, että kaikki Suomessa olisi ruotsalaista. On tärkeää nähdä myös se, mikä meillä ei ole ruotsalaista tai miten Suomi mahdollisesti on vaikuttanut Ruotsiin. Kysymys voidaankin aiheellisesti esittää myös toisin päin: mitä Ruotsi olisi ilman Suomea?

hakusanat: Suomen historia ruotsin vallan aika Pohjoismaat Ruotsi Suomi ristiretket luterilainen kirkko koulutus laki demokratia hyvinvointivaltio talous kielikysymys kielikiista kansallisromantiikka

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 81 vrk 21 h 39 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 81 vrk 21 h 39 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.