Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Markku Heikkilä: UUTISSI TURUST – EI VIRALLISSI MUT TORELLISSI. MATKAKIRJA TURKULAISUUTEEN JA TOTUUS ÄSKEISISTÄ TAPAHTUMISTA. OSA 2. 1997 Radio Sata. 95-sivuinen nidottu kirja (16,5 x 10,5 cm), kansien pieniä taittumia ja jotain painumaa lukuun ottamatta täysin ehjä ja siisti, nimilehdelle kirjoitettu 'Tervess´ Valmet´lt! Markku Heikkilä', ei muita merkintöjä.

Uutissi Turust – ei virallissi mut torellissi. Matkakirja turkulaisuuteen ja totuus äskeisistä tapahtumista. Osa 2 (1997) on toinen Uutissi Turust -kirja. Markku Heikkilän päivittäisistä pakinoista Radio Sadassa koottu kotiseutuopas ja ajankohtaisiloittelu Uutissi Turust 1 oli Turussa huikea menestys. [Jouluksi 1996 ilmestyneen kirjasen 15-tuhantinen painos on jo miltei loppuunmyyty. Naurusta pyrskivät lukijat ovat pitkin vuotta tiedustelleet: ”Kai kakkososa tehrä ja?”] Uutissi Turust 2 sukeltaa edeltäjäänsä syvemmälle turkulaisuuden olemukseen. Teos antaa vuoden 1997 ”tapahtumakalenterin” lisäksi muun muassa ohjeita käyttäytymiseeen julkisilla paikoilla kuten keltsukassa ja Typhoonissa vai mikä sen nimi nykyäs o. Suurten ikäluokkien nuoruusmuistoja herätellään muun muassa esittelemällä tavaroita, jotka muuttivat elämämme. Uutissi Turust 2 on suorastaan välttämätön opas jokaiselle, joka on asunut Turussa vähemmän kuin 50 vuotta, mutta haluaisi silti oppia paikkakunnan kielen ja tavat. Kirjan kuvitus on tekijän lukuun ottamatta Tunturi Super Sportin 1962 mainosta ja Figuran 1959 liivikuvastosta poimittua erotiikkaa uhkuvaa otosta. [Hinta 40 mk. Hyvä meininki -kortilla 30 mk. Tamperelaisille 50 mk.]

 

2. Markku Heikkilä: UUTISSI TURUST – EI VIRALLISSI MUT TORELLISSI. MATKAKIRJA TURKULAISUUTEEN JA TOTUUS ÄSKEISISTÄ TAPAHTUMISTA. OSA IX. 2004 Radio Sata. 96-sivuinen nidottu kirja (16,5 x 10,5 cm), lukematon, täysin ehjä ja siisti, nimilehdellä signeeraus 'Markku Heikkilä', ei muita merkintöjä.

Uutissi Turust – ei virallissi mut torellissi. Matkakirja turkulaisuuteen ja totuus äskeisistä tapahtumista. Osa IX (2004) on yhdeksäs Uutissi Turust -kirja. Markku Heikkilän päivittäisistä pakinoista Radio Sadassa koottu kotiseutuopas ja ajankohtaisiloittelu Uutissi Turust on ollut huikea menestys: sen oivalluksille jäyhät turkulaiset ovat tottuneet virnuilemaan päivittäin. Kirjasarja on ehtinyt yhdeksänteen osaansa. Jälleen esitellään uusia Turun paloja ja kuvaillaan turkulaista kummallisuutta. Perusturkulaiseen kirjahyllyyn on jälleen saatu sentti lisää. "VIINAN hinta on nimpal laskenu et pultsarit parveile Alkon erustal ja tyrkyttä ohikulkijoil vitosi mikkä on jääny yli viinapullon hinnast". "JOULURAUHA julistus on kirjoitettu uurestans 8 sanan mittaseks niin et sen voi lähettä tekstiviästinä: Huame o joulu. Olka ihmisiks tai tule tuplarapsut". "TURKU on torettu Suomen ainoks paikkakunnaks misä uutine "Matti riehui humalassa" ei aiheuta ensmäseks valituksi et voi kun vajos olympiavoittaja ales. Tääl kysytä et ei Teppo sentäs ollu muka".

 

3. Markku Heikkilä: UUTISSI TURUST – EI VIRALLISSI MUT TORELLISSI. MATKAKIRJA TURKULAISUUTEEN JA TOTUUS ÄSKEISISTÄ TAPAHTUMISTA. OSA XI. 2006 Radio Sata. 104-sivuinen nidottu kirja (16,5 x 10,5 cm), lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Uutissi Turust – ei virallissi mut torellissi. Matkakirja turkulaisuuteen ja totuus äskeisistä tapahtumista. Osa XI (2006) on yhdestoista Uutissi Turust -kirja. FINEPRESS on Euroopan nykyaikaisin arkkioffsetpaino. Lausunto on itsetuntoinen, mutta perusteltu. Täysin uudet toimitilat ja tuliterät koneet ovat hyvä alku, mutta todellisen kilpailukyvyn luo Finepressin henkilöstön kyky ja palava halu palvella. Tämän ovat huomanneet parasta laatua ja palvelua vaativat asiakkaat kaikkialla Suomessa. Radipersoona Markku Heikkilän kirjasarja Uutissi Turust ei ole yhtä nykyaikaisen virtaviivainen kuin Finepress. Sen verran turkulaishumoristikin sentään ymmärtää, että painotyöt on syytä teettää parhaalla. Siitä on osoituksena myös kädessänne oleva Heikkilän legendaarisen kirjasarjan 11. osa. Finepress lähettää tämän erillispainoksen myötä kiitoksensa assiakkailleen, yhteistyökumppaneilleen ja kaikille ystävilleen. Hauskoja lukuhetkiä!

 

4. Markku Heikkilä: UUTISSI TURUST – EI VIRALLISSI MUT TORELLISSI. MATKAKIRJA TURKULAISUUTEEN JA MELKKEST TOTUUS ÄSKEISISTÄ TAPAHTUMISTA. OSA XVI. 2011 Radio Sata. 95-sivuinen nidottu kirja (16,5 x 10,5 cm), täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Uutissi Turust – ei virallissi mut torellissi. Matkakirja turkulaisuuteen ja melkkest   totuus äskeisistä tapahtumista. Osa XVI (2011) on 16:s Uutissi Turust -kirja. Markku Heikkilä ja hänen erinomainen kaksoisveljensä Förin äijä ovat kiitäneet kymmenissä tilaisuuksissa vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungissa. Oireena suomalaisten huumorintajun yleisemmästäkin kummallisuudesta voi pitää, että sininen pipo on viime aikoina vilkkunut myös Finlandia-talolla, Joensuun vaaramaisemissa ja – kyllä – Tampereella. Uutissi Turust -kirja on varma alkavan talven merkki ja selviytymispaketti, jonka avulla turkulaisen naama pysyy naurun virneessä yli hankikausien. Legendaariseksikin mainitun julkaisun järjestysluku on jo 16. Suojelijat ovat kovin moittineet Turkua purkaneita sukupolvia. Heikkilässä Turun tauti ilmenee perusteellisessa muodossa. Kun hän purkaa turhantärkeyden kulisseja, ei yleensä jää kiveä kiven päälle. Naurettavan pakinoinnin ohella esitellään teoksessa jälleen Turkua ja sen historiaa muutamista kiintoisista kulmista. Tänä vuonna tähtinä ovat mm. Volter Kilpi, Ruotsin kruunupäät, Suomen presidentit ja Wäinö Aaltonen, jonka veistoksille tehtiin vääryyttä Tampereella. Kirjassa käytetyn Turun murteen oikeellisuudesta Heikkilää on ojentanut emeritusprofessori Kalevi Wiik.

Markku Heikkilä (s. 1953 Hauho) on radiotoimittaja, pakinoitsija ja ravintoloitsija. Hän toimi 1997–2007 ravintoloitsijana Turussa ravintola Puutorin Vessassa. Radio Auran Aaltojen ensimmäisenä päätoimittajana hän oli 1985–1989 ja Radio Sadan päätoimittajana 1989–1994. Hän sai parhaan paikallisradioesiintyjän Telvis-palkinnon 1989. Heikkilä on tehnyt vuodesta 1995 Radio Sataan humoristisia ”Uutissi Turust” -murreuutisia, joita on vuosittain julkaistu kirjana. Teoksia: Uutissi Turust – ei virallissi mut torellissi (Radio Sata 1996 – 2015, 20 osaa), Pyörin – Keskusautohallin historiaa, Isän maalle rakennettu – MetalMix Oy:n tarina, Suomi Impressions yhdessä Esko Jämsän kanssa, Markku Heikkilä – Juhani Töytäri: O ny! Positiivissi funterauksi turuks (2005), Juhani Töytäri – Markku Heikkilä: Niimpalhiano! Positiivissi funterauksi turuks, Matti ja Teppo. Vitsit & vaiheet (2006), Markku Heikkilä – Jouni Kallioniemi: Pökköä pesään, talkkari! Pääosissa suomalainen polttopuu ja talonmies (2007), Turku. Ikikaunis (2008; valokuvat Esko Jämsä), Kansan kerrokset. Hesburger-Salmeloiden taival kaikilla mausteilla (2009), Turku Impressions yhdessä Esko Jämsän kanssa (2010), Meremme – Itämeri monessa valossa yhdessä Harri Ekebomin, Johannes Lahden ja Pekka Vainion kanssa (2012), Destination Finland – upea valokuva Suomesta yhdessä Hannu Vallaksen kanssa (2013).

Turkulaisen Radio Sadan toimittaja Markku Heikkilän ensimmäisessä Uutissi Turust – ei virallissi, mut torellissi -kirjassa, joka ilmestyi 1996, turkulaisuutta ja turun murretta selitetään suomeksi kunnes kieli vaihtuu kun siirrytään Misä – kui – kummottos: turkulaiste vuosikirjaan. Tampereen murretta on kunniakkaasti pyrkinyt ylläpitämään Tampere-seura sekä Aamulehden Moro-liite. Moron toimittaja Hannu Hyttinen on laatinut sanakirjojakin: Pipa päässä rotvallir reunalla (1995), Musa taskussa pulteriairalla (1999) ja Iso Pipa tampere–suomi-suursanakirja (2009). Murrebuumissa 1990-luvun puolivälissä oli mukana kirjailija Sinikka Nopola »hämäläiskirjallaan» Ei tehrä tästä ny numeroo (2003), jota seurasi sarja Eila ja Rampe kirjoja. 1990-luvulla ilmestyneitä murreproosakirjoja ovat vaikkapa Hannu Heino: Turhambäeväst äkseeramist – ja muutakkim braakkasklemist Raumam bualest (1994) ja Raimo Vahtera: Sattumi: Jutumpätki Turust (1997). WSOY aloitti sarjan murresanakirjoja kuten Tavvoo savvoo: savon kielen sanakirja (1997; Unto Eskelinen), Yhtä koska: Yliperän kielen sanakirja (1999 Oiva Arvola), Jottan tarttis tehrä: Turun murteen sanakirja (1999 Kalevi Wiik), San nys snääki: Rauman kielen sanakirja (2000 Hannu Heino), Aena kun silimä välttää: Sisä-Savon murteen sanakirja (2003 Pekka Vepsäläinen) ja samassa sarjassa Stadin snadi slangisanakirja (1997; Juhani Mäkelä). Murrebuumi ei suinkaan ole 1990-luvun ilmiö. Esimerkiksi WSOY on kustantanut Hj. Nortamon raumlaissi jaarituksi jo 1907 ja Vaasan Jaakoon eteläpohojalaasia murrepakinoota 1930-luvulta alkaen.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 85 vrk 2 h 8 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 85 vrk 2 h 8 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.