Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Martti Haavio: ILOINEN ELÄINKIRJA eli KAKSITOISTA VIISASTA MESTARIA. Kuvittanut: Helga Sjöstedt. 1981 WSOY (11, painos). Sidottu kirja (24,5 x 17 cm), 167 tekstisivua + kuusi kokosivun värikuvaliitettä, kannet ylipainettu, kirjaston poisto, kannet muovitettu, ehjä ja siisti, ei jälkiä lukemisesta eikä muita kuin kirjaston merkintöjä.

Iloinen eläinkirja eli kaksitoista viisasta mestaria (1946, 3. p. 1953 uusilla kuvilla varustettuna). Kirjassa tapaamme Kettu Repolaisen, Jänis Vääräsilmän, Pässi Päkäpään, Kissa Kirnauskiksen ja monta muuta hauskaa satuhahmoa. Iloinen eläinkirja ilmestyi ensi kertaa vuonna 1946. Kirjassa on kuvittajaklassikko Helga Sjöstedtin valloittavat ja humoristiset eläinpiirrokset, joista kuusi värikuvaliitteinä. Kirjan sisällys: - Alkukertomus - Satuja oivasta Kirnauskis-kissasta - Satuja neuvokkaasta koirasta - Satuja ilomielisestä pukista ja pässistä sekä myös vuohiemosta ja kileistä ynnä karitsoista. - Satuja sippurahäntäisestä siasta - Satuja halkihuulisesta jäniksestä ja viistaasta oravasta - Satuja pikkuisesta hiirestä ja yhtä pienestä päästäisestä - Satuja karhusta, sudesta ja ketusta - Satuja karhusta, sudesta, ketusta ja Suuresta metsämiehestä, joka oli niitä väkevämpi - Satuja kaikenlaisista pienistä linnuista - Vieläkin satuja kaikenlaisista linnuista - Satuja sammakoista, käärmeestä ja kaloista - Satuja urhoollisesta ja neuvokkaasta kukosta - Loppukertomus - Pieniä lauluja ja juttuja

Martti Haavio (1899 - 1973), maineikas runoilija ja kansanrunoudentutkija, on kaikkien aikojen suosituimpia lastenkirjailijoitamme. Hän piti tärkeänä, että oman aikamme lapset oppisivat tuntemaan niitä herttaisia runoja ja loruja, joilla esi-isämme ja -äitimme lapsiaan viihdyttivät. Oman ilmeikkään, persoonallisen kerrontatapansa Haavio kehitti kansan kerronnan pohjalta. 

Helga Sjöstedt (1908 – 1979) tunnetaan kymmenistä kuvittamistaan satu- ja lastenkirjoista sekä 1930–1970-luvuilla piirtämistään postikorteista. Sjöstedtin kuvittamista teoksista tunnetuin on vuonna 1947 ilmestynyt Laura Latvalan Pikku Marjan eläinkirja, jota on painettu yli 300 000 kappaletta. Hänen kuvittamaansa Martti Haavion Iloista eläinkirjaa on myyty 100 000 kappaletta. Sjöstedt julkaisi myös itse neljä lasten kuvakirjaa vuosina 1948–1959. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


9 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 16.4.2024 20:04
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.