Kuvaus

Espoon jääkiekon tarina

"Matinkylän hallin aikaa muistelevat kaikki, mutta kukaan ei sitä kaipaa."

Tuohon Arto Tuomisen toteamukseen Suomen toiseksi suurimman kaupungin pitkäaikaisesta kiekkopyhätöstä voi kiteyttää yllättävänkin suuren palasen Espoon jääkiekon tarinaa. Toki mukaan on mahtunut paljon muutakin kuin 27 vuotta kestänyt poliittinen vääntö asianmukaisesta jäähallista.

Ensimmäisestä espoolaisen edustusjoukkueen pelistä on 50 vuotta. Suunnilleen samassa ajassa Espoon väkiluku on kvmmenkertaistunut. Tarinan eräs punainen lanka onkin seurata lapsirikkaan ja -rakkaan Espoon kasvua sekä identiteetin ja vhteisöllisvyden muodostumista. Ja onhan Espooseen jo pelattu muun muassa miesten SM-hopea, peräti 25 juniorien kiekkomitalia ja 10 naisten mestaruutta.

Martti Merra (s. 1959) alkoi teettää pelillisiä merkintöjä Espoon kiekkotarinaan 1960-ja 70-lukujen vaihteessa. Merra on kokenut ja katsellut kaupungin jääkiekkokuvioiden kehitystä ensin juniori- ja sitten aikuispelaajana, sen jälkeen valmentajana, kunnallispoliitikkona, kolumnistina ja analvvtikkona.

"Pihalta päätyynon Espoon jääkiekon tarina ensisijaisesti Martti Merran silmin. Kansikuvassa Merraa juhlitaan 1.4.1992 liigaan nousseen Kiekko-Espoon valmentajana. Ja kuinka ollakaan: mikäli runkosarjaotteluna ei oteta lukuun, Espoon kiekkoilun lippulaiva ei ole sen jälkeen kertaakaan voittanut kauden viimeistä peliään.

Teoksen toinen kirjoittaja Matti Hannula (s. 1955) on vapaa toimittaja, joka muun muassa työskenteli vuodet 1999-2008 Länsiväylä-lehden urheilutoimittajana ja vuodet 1992-2010 Kiekkolehden avustajana. Hannula on aiemmin ollut kirjoittamassa jääkiekko teoksia Salakuljettajista Suomen mestareiksi (HIFK:n jääkiekkohistoria, 1997), Vuosituhannen tähdet (2000) ja Pelaajien puolesta (Pelaajavhdistvksen historiikki, 2003).

 

Martti Merra Oy 2010, 1. painos. Kovakantinen.

 

Hivenen kulumaa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 16 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 20 vrk 16 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.