Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

DE04SP804 Kazahstan kaupungin nimeltään Astana matkamuisto, ovimagneetti jääkaapin oveen.. kokoon 95x65mm ja magneetti on koko pinnan alalta. Pysyy kiinni !

Omaa kokemusta liittyen juuri tämän myyntikohteen taustaan: 

Kirgiisian Bishkek kaupungista , lentokentältä nimeltään MANAS lähti Air Astana lentokone Embraer 190 ( Made in Brazil ) parin tunnin lento KAZAHSTAN valtion pääkaupunkiin nimeltään ASTANA.

Kazahstan valtion koko on liki jättiläinen, se on maapallon suurimpia maita ! Kazahstan pinta-ala on niin suuri, että siihen mahtuu 8 Suomea ja se on liki täysin autio, vuoria, ylänköä tasankoa ja laaksoa. 

Asukkaita on tässä isossa jätti valtiossa vain 18 miljoonaa. 

Pääkaupungissa Astana asuu 800,000 asukasta ja kaupunki on huippuhieno ja moderni , aivan ULTRA kaunis . Vanha pääkaupunki on nykyisellä nimellä ALMATY ja siellä asuu 1,5 miljoonaa asukasta, kolmas iso kaupunki on Schymkent , asukkaita vain 700,000 kpl.  (vrt. Helsinki 500,000 ), joten on syytä ottaa hattu pois päästä, kun puhuu Kazahstan valtiosta. Kansasta noin kolmannes elää yhä tuhansia vuosia vanhaa nomadi elämää ja Kiinan silkkitie kulkee täällä....korkean elintason valtio!

Kazahstan oli ennen eräs Neuvostoliiton osavaltio ja yhä nykyään on katukielenä venäjä, tosin monessa paikassa tyrkytetään heidän omaa kirgiisi kieltä,  se on liki identtinen KIRGIISIAN kielen kanssa, maat ovat hyvin läheisiä ! ( turkin kieltä lähellä, Turkki on hyvä kamu maa )

Englannilla pärjää lentokenttä, hotelli ja joku iso ravintola, muuten puhutaan venäjää. 

Saksan ulkomaalaisvirasto neuvoo, että jos et osaa venäjää, niin tulkki on hyvä olla mukana !  He myös sanovat, ei ole helppo paikka turistille, sillä 5 päivän sisällä on ulkomaalaisen ilmoittauduttava poliisi asemalla, jos viipyy maassa yli viikon. Mutta jos he eivät huomaa ? Heh heh , jos Venäjän KGB ( nykyisellä nimellä FSB ) on kouluttanut Kazahstanin  tulli ja poliisi virkalijat, niin he osaavat ihan varmasti valvojan ammattinsa. Muutenkin on länsimaalainen ei-venäjää-puhuva kuin punainen nalli kalliolla, jokainen huomaa sinut !!!

Miksi olin siellä? Koska Astanassa oli EXPO Energia messut, joilla he esittelivät eri energiamuotoja, oli kaasu, atomi, öljy , tuuli ja aurinko ...uskomattoman komea messu esitys ! EXPO oli 2017, mutta en silloin ehtinyt ja kun kuulin, että he antavat sen olla voimassa vuoden 2018-----ei siis muuta kuin sinne ! Jättiläismäinen iso lasikuula, jonka sisällä oli useita eri kerroksia ja hissit, paikalla oli robottia ja isoa laajakangas elokuvaa...messu exponaattien kielet kirgiisi, venäjä ja englanti...tässä järjestyksessä, onko niitä muita kieliä...

Lasikuulan ylimmässä kerroksessa oli tulevaisuus osasto. Siellä oli tarinaa nykyisestä avaruus tutkimuksen tasosta ja kuinka tärkeä oli Kazahstan valtion osa tässä kaikessa Avaruus Space asiassa , heillä on  BAIKONUR rakettiasema, jota edes lähelle ei ulkomaalainen turisti voinut mennä. " Meillä ei ole täällä mitään, mikä sinua kiinnostaa"  kuulet vartijan sanovan, jos lähestyt avaruus rakettien lähtöpaikkaa.....

 EXPO näyttelyn avaruus osasto: Yleisö sai nähdä, kuinka jollakin vieraan planeetan pinnalla työskenteli avaruus puvussa Kosmonautti / Astronautti ja hänen käsivarressa komeili kaunis Kazahstan valtion lippu. Kazahstan itse näkee olevansa yksi maapallon hyvin tärkeistä maista !

Miksi Kazahstan valtio on rikas ja sen kansan elintaso ja tulevaisuus turvattu, elintason kasvuvauhti huimaava?

Suuri valtion pinta alan kätkee sisäänsä jättimäärät kaasua, öljyä ja kultakaivoksia!  Rajanaapurimaat Venäjä ja Kiina ostavat kultaa, koska ne vaihtavat ulkomaiden valuuttaa ( paperirahaa ) aidoksi kulta harkoksi, sen arvo pysyy. Sen lisäksi on valtion vuorien sisällä vielä rautaa, titaania, mangaania, ja uskotaan, että juuri Kazahstan alueella on vielä "harvinaista maata", mitä tarvitaan mm. kännykkä valmistuksessa. Rahaa ei tule puuttumaan, joskin liki kaikessa auttaa heitä juuri Kiina. Kiina sanoi, me tuomme omat kiinalaiset koneemme, omat miehemme perheineen ja teemme kaiken.... Venäjä tietää, että apu on korvaamaaton, mutta kiinalaisia työntekijöitä ei tahdota saada enää maasta pois , he pysyvät!

Kazahstan valtio on tuulinen paikka, ylänkö on aina tuulinen ja tuuli ja aurinko energia sopii sinne, harmi vaan, että eräs ideaali energiamuoto, liki puhdas luonnonkaasua on heidän maaperässään ja paljon,,,  se on heidän energiamuoto numero 1.

Astana kaupunki on keskellä tuulista tasankoa pystyyn nostettu aivan ultra-upea moderni kaupunki ja kilpailee maailman metropolien kanssa...mieleen tuli hieman Arabimaiden mahtaileva tyyli. Moskeiijaa on myös, mutta uskonto oli taka-alalla, näin vain pari mustaan huntupukuun pukeutunutta, kun samassa ajassa olisin nähnyt Saksassa tuhansia muslimeita. Erikoista oli, etten koko matkan aikana nähnyt yhtäkään Afrikka mantereen klassista edustajaa. 

Autokanta oli melko hyvää, pääasiassa Japani ja Korea autoa, myös LADA. Väittäisin jopa keskitason elävän Suomen elintasoa ja he pyrkivät voimakkaasti eteenpäin, kohti vielä parempaa.

Hotellissa kävin keskustelua, koska maan rajanaapuri on Venäjä ja Kiina, Kirgiisia jne... onko olemassa riskiä konfliktista? Mies katsoi minua, kuin kysyäkseen, olenko täysin järjissäni....     hän vastasi: " Aina silloin tällöin tännepäin tulee länsimaalaisia, jotka haluavat myydä meille aseitaan ja kun kysymme, mitä ja ketä vastaan?

Me olemme sielultamme nomadia ja olemme aina tulleet toimeen kaikkien kanssa, sopu antaa tilaa. Emme usko, että sotimalla saadaan rauhaa, vaan uskomme, että sopimalla pidämme rauhaa yllä, jatkuva kommunikointi kaikkien kanssa kaikesta on toimiva malli ja se hyödyntää meitä kaikkia. Katso meidän super-uusia ostoskeskuksia, esim. Shopping Mall    SILKWAY....missä on mm ZARA, H&M jne.. ja kaikki muut. Sen esikuva ei ole enää länsimaista, vaan esikuva on Kiinasta. Me seuraamme naapurimaitamme ja luomme molemmminpuolista synergiaa...Pääkaupungin lentokentältä tulee moderni huippu juna ilmassa kaupungin keskustaan ja sen rakentaa maailmaan juna alan johtava maa; Kiina. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.

Kaikki lähetykset lähtevät kirjattuna kirjeenä tai pakettina, jonka kulkua voi seurata netin avulla. Mikäli lähetys katoaa, tai rikkoontuu on minulla  todiste sen lähettämisestä/luovuttamisesta kuljetusyrityksen haltuun ja saat silloin rahasi  takaisin, myös lähetyskulut. Rahasi palauttaa kuljetusyritys, esim. Posti tms, jolle minä olen maksanut tavaran turvallisesta kuljettamisesta, lähettäjä (siis minä) en voi vastata asioista, jotka ovat oman vaikutuspiirini ulkopuolella. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Haluat paketin päälle myös puhelinnumerosi ja e-maili osoitteen, ehkäpä jopa IBAN koodin ?  Tätä en tee, sillä Keski-Euroopassa on niin paljon kaheleita, jotka keräävät e-maili osoitteita omiin hämärä-käyttöihin ja muukin tiedon jakaminen kaikille on naivia ja sinisilmäistä, maailma ei ole pelkkä Suomi. Paketin päälle tulee huutajan nimi ja osoite, ei muuta. Siinä muodossa kuin huutonettiin olet itse ilmoittanut. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5,80 €
Ilmoitus on sulkeutunut 2.6.2024 1:23
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää
Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.