Kuvaus

"Sauli Salamaa vainotaan" - Tapaus vaaralliset sarjakuvat" - julistaa Iltalehti suurin otsikoin. Toimittaja Tuomas Happosella on ainutlaatuinen tilaisuus seurata vierestä arvoituksellista tapahtumaketjua ja kirjoittaa lehteensä toinen toistaan mehevämpiä juttuja, kiitos entisen kämppäkaverinsa, Usko Niemisen, jota myös Maisteriksi nimitetään. Tuomas oikeastaan koko touhun aloittikin julkaisemalla artikkelin Usko Niemisestä, joka peri isänsä antikvariaatin ja löysi tämän kätköistä keräilijöiden himoitseman vanhan suomalaisen sarjakuvalehden. Mutta heti sen jälkeen putkahti ilmoille kaksi muuta Sauli Salamaa, joista toisen omistaa Maisterin kummisetä Otto Söderman ja toisen liikemies, pornokauppias Eino Jomppu. Ja aivan ilmeisesti sama vikkelä Salama on syynä seuraaviin outoihin tapahtumiin - räjähdyksiin, tulipaloihin, murtoihin...

Myös ylietsivä Leuka-Lasse on kiinnostunut sarjakuvista, sekä yksityisesti että nyt ammattinsa puolesta, ja hänen avustuksellaan koko karmea tarina päätyy varsin tyrmäävään loppuratkaisuun.

Matti Almilan kolmannen dekkarin taustana on tämän päivän Helsinki, ja lukija johdatetaan mukavasti niin iltapäivälehden toimitusympäristöön kuin vanhojen kirjojen kaupan salaisuuksiin. Romaania voisi nimittää myös "veijaridekkariksi": tiivis jännitys laukeaa tämän tästä vapauttavaan huumoriin."

1974. 224 sivua. Nidottu.

Etusivulla nimikirjoitus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 16 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 2 vrk 16 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.