Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. W. Somerset Maugham: NÄYTTELIJÄTÄR. Suomentanut J. A. Hollo. 2005 Otava, Seven-pokkari. 237-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Näyttelijätär (Theatre 1937, suom. 1951) –teos vie lukijansa 1930-luvulle. Julia Lambert on Lontoon juhlituimpia näyttelijättäriä. Hän hehkuu parrasvaloissa kypsää karismaa ja nauttii uskollisten ihailijoiden kiintymyksestä samalla kun teatterinjohtaja-aviomies hoivaa taitavasti hänen uraansa. Mutta Julia kaipaa elämäänsä sittenkin uutta kipinää. Kun nuori, seurapiireihin kuulumaton Tom Fennell tunnustautuu näyttelijättären ihailijaksi, ei Julia kykene vastustamaan nuorukaisen viatonta palvontaa. Kiihkeäksi roihahtava suhde lääkitsee lähestyvää keski-iän kriisiä, mutta aikooko nuori rakastaja jättää diivan pelkkään sivuosaan?

William Somerset Maugham (1874 Pariisi – 1965 Nizza) oli 1900-luvun alkupuolen sekä tunnetuimpia että suosituimpia länsimaisia kirjailijoita. William Maugham oli lähetetetty vanhempiensa kuoltua Ranskasta Englantiin sisäoppilaitokseen ja sukulaisten hoiviin. Hän opiskeli Saksassa lääkäriksi. Toisen teoksensa Liza of Lambeth (1897) saama menestys sekä kriitikkojen että lukijoiden parissa saivat hänet hylkäämään lääketieteen ja aloittamaan 65 vuotta kestäneen kirjailijanuransa. Maughamin teoksista 18 on ilmestynyt myös suomeksi, ensimmäiset jo 1920-luvun puolivälissä. Myydyimpiä myös Suomessa on herkullisen ironinen romaani Theatre (1937, suom. Näyttelijätär 1951), josta on tehty lukuisia filmatisointeja ja televisiosovituksia, viimeisimpänä elokuva Being Julia (2004 ohjaus Istvan Szabo, pääosissa Annette Bening, Jeremy Irons ja Shaun Evans).

 

2. Robert McLiam Wilson: EUREKA STREET, BELFAST. Suomentanut Markku Päkkilä. 2000 Otava, Seven-pokkari (nidotun laitoksen ensimmäinen painos). 560-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Eureka street, Belfast. (1998; Eureka street 1996) alkaa lauseella “Kaikki tarinat ovat rakkaustarinoita." Arvostelijoiden ja lukijoiden ylistämä teos on katkeransuloinen, intohimoinen ja lumoava romaani kaupungista ja sen asukkaista. Eletään vuotta 1994, protestanttien ja katolisten sota on ohi, ainakin sillä erää. Useat kolmikirjaimiset militanttiryhmittymät ilmoittavat tulitauosta Irlannin katolisten ja protestanttien vuosikymmeniä jatkuneeseen verenvuodatukseen. Belfastissa pommit kuitenkin räjähtelevät edelleen ja ihmisiä vammautuu tai kuolee mellakoissa. Jossain tämän konfliktin välimaastossa Jake, Chuckie, Myrkky-Ted ja Donal — kolmekymppiset ikuiset pojat, jotka eivät oikein tiedä, mitä elämällään tekisivät — keskittyvät siihen mikä maailmaa oikeasti pyörittää: rahaan ja rakkauteen. Eureka Street, Belfast on rakkaudentunnustus kaupungille, joka kerran oli idyllinen ja turvallinen koti, mutta josta tuli sotatanner. Sielläkin ihmiset etsivät onnea ja jotkut sen myös löytävät: ”Voi sinua maailma. Kyllä olet kaunis.”

Vastustamatonta voimaa.” — The Times

Wilson kirjoittaa Jakesta ja tämän ystäväpiiristä lämpimästi, mutta (pohjois)irlantilaisille rentuille sopivasti tarinaa iskien, juttuja kertoen. Pommien, nyrkiniskujen ja satunnaisten rakkauksien lomaan mahtuu sekä huumoria että kaunista kieltä.” —  Katja Jalkanen, blogi

Robert McLiam Wilson (s. 1964 Belfast)  on irlantilainen kirjailija. Hänen kirjojaan on käännetty 15 eri kielelle ja ne ovat usein olleet suositumpia käännöksinä kuin alkuperäiskielellä. Hän on myös tehnyt useita televisiodokumentteja BBC:lle. McLiam on naimisissa ja asuu Belfastissa. Hän on julkaissut romaanit Ripley Bogle (1989), Manfred's Pain (1992), The Dispossessed (1992) ja Eureka street (1996; Eureka street, Belfast 1998).

 

3. Ron McLarty: POLKUPYÖRÄLLÄ AJAMISEN TAITO. Suomentanut Erkki Jukarainen. 2008 WSOY, Seven (nidotun laitoksen ensimmäinen painos). 382-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Polkupyörällä ajamisen taito (2006; The Memory of Running 2004) on tavisten ja luusereiden sankaritarina, sydämeenkäypä on the road -romaani. Sinä olet juoksija, Smithy. Älä ikinä lakkaa juoksemasta, muuten sinusta tulee lihava paskiainen, isosisko oli vannottanut veljeään. Mutta juuri niin Smithylle oli käynyt. Elämä oli jäänyt polkemaan paikalleen mutta paino karannut hallinnasta: 43-vuotiaana 127 kiloa. Ei tyttöystäviä eikä oikein muitakaan ystäviä. Smithy Ide ajaa polkupyörällään halki Amerikan mantereen hakemaan skitsofreniaa sairastanutta sisartaan Bethanya ruumishuoneelta. Bethanyn sairaus on varjostanut Smithyn elämää ja oli musertaa koko perheen. Paahtavassa auringossa, tähtitaivaan alla, lumimyrskyssä – taival taittuu ja matkalla Smithy näkee ihmisiä pahimmillaan ja parhaimmillaan, hän kohtaa epäluuloa, pelkoja ja vihaa, mutta myös onnenkantamoisia ja todellista välittämistä. Helläsydämisen luuserin pitkä matka vie kivun alle hautautuneiden tunteiden ja muistojen äärelle. Ja viimein hän uskaltaa rakastaa jälleen.

Ron McLarty (s. 1947 Providence, Rhode Island, Yhdysvallat) on amerikkalainen näyttelijä ja kirjailija. Hänen kirjallisesta tuotannostaan on suomeksi ilmestynyt  Polkupyörällä ajamisen taito (2006). The Memory of Running (2004) -teos ilmestyi ensin äänikirjana. Kirjailija Stephen Kingin kerrotaan kuunnelleen sen ja suosittelleen sitä niin, että se julkaistiin myös painettuna.

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 39 vrk 12 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 39 vrk 12 h 10 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.