Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Mauri Sariola: SUSIKOSKI VIRITTÄÄ ANSAN. 1992 Gummerus (4. painos). 197-sivuinen nidottu kirja, jotain nurkan pientä taittumaa lukuun ottamatta ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Susikoski virittää ansan (1970) -teoksen päähenkilö, keskusrikospoliisin rikostarkastaja Olavi Susikoski, ei rakentele teorioita lystikseen. Mutta kun yksi mies hyppää junan eteen, toinen jää auton alle ja kolmas putoaa kaivoon ja jokaiselta jää jälkeen muhkea setelikasa, tuntuu tapauksissa olevan jotakin yhteistä.

 

2. Mauri Sariola: SUSIKOSKI JA KOLMEN NAISEN TALO. 1992 Gummerus (5. painos). 175-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Susikosken ja kolmen naisen talo (1984) -teoksessa keskusrikospoliisin rikostarkastaja Olavi Susikoski joutuu kiperän tehtävän eteen ryhtyessään selvittämään kolmen naisen talossa tapahtuvia outoja kuolemia. Syrjäinen Ala-Kottarin kylä on täynnä merkillistä väkeä. Ruumiita syntyy, mutta onko heidät murhattu?

Mauri Sariolan tuotannon pohjalta on tehty kolme pitkää elokuvaa: Kolmas laukaus (1959, ohj. Yrjö Norta) perustuu Sariolan toiseen rikosromaaniin Rotat pois laivasta (1956). Totuus on armoton (1963, ohj. Valentin Vaala) perustuu samannimiseen romaaniin (1960). Tuntematon ystävä (1978, ohj. Lars G. Thelestam) perustuu romaaniin Susikoski virittää ansan (1970). Päähenkilöä, komisario Olavi Susikoskea, esittää Åke Lindman. Elokuvan dialogi on osittain englanninkielinen.

Mauri Sariola (1924 Helsinki – 1985 Helsinki) kävi oppikoulunsa Hämeenlinnassa ja Toijalassa, kutsuttiin asepalvelukseen 1943 kesken lukion, oli Itä-Karjalassa ja Lapin sodassa ja aloitti kotiuduttuaan lakitieteen opinnot Helsingin yliopistossa, teki sekalaisia töitä eri puolilla Suomea ja palkattiin Helsingin Sanomien oikeussalitoimittajaksi 1956. Hän suomensi englantilaisia romaaneja, mm. Erle Stanley Gardneria. Esikoisromaaniinsa Laukausten hinta (1956) Sariola kertoi saaneensa sysäyksen käännösdekkarien kehnosta tasosta. Hän jättäytyi vapaaksi kirjailijaksi 1965. Sariolan kirjoista suurimman ryhmän muodostavat poliisi-, rikos-, jännitys- tai oikeussaliromaanit, merkittäviä ovat myös hänen omiin kokemuksiinsa perustuvat sotaromaanit. Sariolan kirjailijauraa kesti lähes 30 vuotta. Hänen 95:stä romaanistaan 13 on ensin julkaistu lehden jatkokertomuksena. Kyllästyttyään huonoihin arvosteluihin hän julkaisi salanimellä Esko Laukko yhdeksän rikosromaania, joiden kirjoittajan oikea henkilöllisyys pysyi pitkään salassa.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 108 vrk 14 h 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 108 vrk 14 h 42 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.