Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Tämä leikkikalu on Mercedes-Benz  300   auto , valmistaja on firma Prameta Kolner Automodelle, pohjassa lukee Made in Germany, BRIT.ZONE.   ( Eli on valmistettu Saksassa, mutta sen Britannian hallitsemalla vyöhykkeellä. Saksaa ei ollut, vaikka virallista rauhansopimusta ei USA koskaan tehnyt hävineen  3. Valtakunnan Hakaristi maan kanssa---yhä edelleen on tilanne patti. 

Koska  2. Maailmansodan  hävinnyt Saksa oli jaettu  eri voittajavaltioiden vyöhykkeisiin, niin tämän valmistus tapahtui vuosina 1946-1949, Saksan Liittotasavalta perustettiin vuonna 1949 ja ei saanut enää käyttää tälläisiä  merkintöjä
US Zone, Brit. Zone  tai Fran. Zone tavaroissa.   Saksan suurin alue oli itäinen  Neuvostoliiton hallitsema alue ja siitä muodostui myöhemmin valtio DDR.
Auto kulki vieterivoimalla, on sinkkivalua, niklattu tai kromattu , sivu-suuntavilkut ovat punaiset tappitangot, ne työntyvät esille kun auto kääntyy. Pituus 14cm, paino 296g. 
Negatiivista: renkaat valkoista kumia ja melkein kokonaan rikki, mersun keulatähti kadonnut, avain, oma erikoisavain muistutti poliisimiestä on kadonnut. Sillä vedettiin vieteri voima täysille ja auto kulki. 
Valmistaja teki myös Jaguaaria samaa mallisarjaa, sekä paria muuta merkkiä, mutta tietysti on Mersu aina Mersu.
Hävityn 2.Maailmansodan jälkeen jäi ns. TYNKÄ-SAKSA ja sen maaperällä valmistetuissa leluissa ja muissa tavaroissa käytettiin juuri 3-4 vuoden aikana ko. merkintöjä, ne ovat pala historiaa joka ei toistu. Vanha mielenkiintoinen esine ja jokainen Mercedes Benz  keräilijä mielellään pitää tälläistä autoa esillä. Pala historiaa!

Jopa aivan rikkinäinen tämän mallisarjan auto maksaa 50.- euroa, usein on hinta jopa yli 300 euroa.

DE08JN5X1 Kohde on Hampurissa, Saksa

 

Näytä lisää Näytä vähemmän
Osta heti
125 €
Ilmoitus on sulkeutunut 18.1.2017 18:49
Osta heti Lisätiedot
Maksaminen ja toimitus
Hintaehdotukset
Kysymykset