Kuvaus

Kolmannen valtakunnan lähettiläs kertoo tapahtumien kulun saksalaisesta näkökulmasta ja ensimmäistä kertaa Saksan ja Suomen suhteiden yhden keskeisimmän tarkkailijan ja vaikuttajan henkilöhistorian kautta.

Wipert von Blücher (1883-1963) oli Saksan pitkäaikainen suurlähettiläs Suomessa 1935-1944. Hänen henkilökohtainen vaikutuksensa Saksan ja Suomen suhteissa sekä ylipäätään suomalaisessa politiikassa oli suuri, ja hänellä oli läheiset suhteet muun muassa ulkoministeri Rolf Wittingiin, P. E. Svinhufvudiin, Toivo Kivimäkeen ja Risto Rytiin.

Blücher kuului Saksan vanhaan aristokratiaan ja vieroksui natseja ja heidän päämääriään. Vaikka Blücherin tehtävänä oli ajaa Saksan etuja Suomessa, hän pyrki pitämään Suomen suvereenina valtiona ja natsien vaikutusvallan ulkopuolella. Tämän vuoksi häntä syytettiin Saksassa liiasta suomalaismielisyydestä, ja hän ajautui törmäyskurssille esimiehensä ulkoministeri Joachim von Ribbentropin kanssa.

Kolmannen valtakunnan lähettiläs perustuu Michael Jonaksen 2009 ilmestyneeseen saksankieliseen väitöskirjaan. Lähdeaineistona hän on käyttänyt saksalaisia, suomalaisia, ruotsalaisia ja yhdysvaltalaisia arkistolähteitä.

Ei merkintöjä. Kansilehdissä kulumaa

Kunto näkyy kuvista.

Muistaa katsoa myös muut kohteeni, kaikenlaista tuiki tarpeellista löytyy…… yhdistelen postikulut

Lisäkuvia saa tarvittaessa sähköpostilla.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 92 vrk 1 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 92 vrk 1 h 19 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.