Kuvaus

Mihkel Lindebaum-Sardo: Minu väljarändamine Ameerikasse 1905

  • Ilmamaa, Tartu, 2006; pehmeäkantinen vironkielinen kirja, 103 sivua, mustavalkoisia kuvia
  • Hyväuntoinen käytetty kirja, melkein kuin uusi
  • HINTA: 3 euroa + toimituskulut 4,50 euroa kirjeenä Suomessa (6,50 economy kirjeenä Euroopan muihin maihin) = 7,50 euroa
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Vironkielinen muistelmakirja kertoo kirjailija Mihkel Lindebaum-Sardosta, joka muutti perheineen Kanadaan etsimään onnea vuonna 1905.  Monien ongelmien jälkeen kirjailija päätti kuitenkin palata kotiin Viroon. Monien seikkailujen jälkeen hän päättyi sitten Pärnuun.  Mukaansatempaavan kertojan kirjoittama tarina on editoitu niin, että se olisi luettavissa ja ymmärrettävä myös nykyajan lukijalle. Mukana runsaasti havainnollistavaa materiaalia.

Tori kandist pärit Mihkel Lindebaum-Sardo ilmutas kirjanduslikke kalduvusi juba koolipõlves. Rahutu vaim sünnitas mõtte neljalapselise perega «tõotatud maale» ehk siis Ameerikasse rännata, et Kanadas õnne leida, mis küll ei läinud nii, nagu plaanitud.
Kerkinud probleemid heidutasid autorit nii, et ta otsustas koju tagasi pöörduda. Pärast mitmeid seiklusi jõudis ta tagasi oma rännaku alguspunkti Pärnusse.
Mälestusteraamatus on püütud autori teksti võimalikult algupärasena säilitada. Kaheldamatult kaasahaarava jutustaja poolt kirja pandud lugu on toimetatud sel määral, et see oleks loetav ja mõistetav ka kaasaegsele lugejale. Lisatud on rohkelt illustreerivat materjali.
Raamatu väljaandmist on toetanud Eesti Sihtkapital Kanadas.

hakusanat Viro maastamuuttajat Amerikan Viron historia Kanada vironkieliset kirjat historia elämänkerrat muistelmat Estland biografier memoarer emigranter emigranthistoria siirtolaiset siirtolaisuus Amerikkaan emigratsioon väljaränne

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 49 vrk 12 h
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 49 vrk 12 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.