Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Pirjo Hämäläinen-Forslund: Maammon marjat - entisaikain lasten elämää

Wsoy 1988. Sidottu. 280 sivua. Runsas ja viehättävä kuvitus. Kansipapereita myöten oikein siisti ja hyväkuntoinen. Nimi tyhjällä etulehdellä.


Maammon marjat liikkuu lasten mukana työssä ja leikissä, koulussa ja kirkossa, vaivaistalossa ja ihmishuutokaupassa. Teos kattaa elämän ja kuoleman: Kuvauksensa saavat  niin siirtymät ikäkaudesta toiseen kuin myös lapsen myöhemmät kohtalot enkelinä taivaassa tai parkuvana kummituksena korpien kätköissä. Kirja tuo välin kauhistuttavan, välin riemastuttavan, mutta aina oudon ja salamyhkäisen menneisyyden aivan uudella tavalla lukijoiden ulottuville.
Kristillisiä oppeja ei muistettu silloin, kun vastasyntynyt kannettiin suvun pitämyspuun juurelle haltijan hyväksyttäväksi tai kun pienokaista piiloteltiin viikkokaupalla penkin alla, ettei peikko olisi päässyt häntä vaihtamaan. Magia oli mukana  niin synnytyksessä, kastemenoissa, lääkinnässä, vaatetuksessa kuin tuonelaan tuudittelevissa kehtolauluissakin.

Muutamia otsikoita sisällysluettelosta:

Lorun polut , sanallinen perimätieto , lastenkirjallisuus , leikkisillä , leikkikalut , nuket , julkiset huvit , kiertueet ja naamiohahmot , luonnon ihmeet ja kauhut , paholaisen pidoissa , lapsityövoima , surmatut ja myydyt , mierontiellä , ruotuhoitoa ja huutolaisia ym.




 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 12.5.2024 12:22
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.