Kuvaus

suomiprintti 2 DVD:tä

Alkuperäinen nimi: Monty Python's Flying Circus: Season One

Genret: Komedia

Tuotantovuosi: 1969

Pituus: 392 min

Ohjaajat: Ian MacNaughton, John Howard Davies

Käsikirjoittajat: Eric Idle, Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones

Pääosanäyttelijät: Carol Cleveland, Eric Idle, Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones

Maat: Iso-Britannia

Monty Python saa monet hyvät naurut aikaiseksi.

Monty Python -ryhmä ovat niitä porukoita, jotka osasivat aikoinaan tehdä kunnon komediaa. Ryhmä teki ensiksi TV-sarjan, jota valmistui neljä tuotantokautta. Sitten tuli vielä kolme varsinaista Python-elokuvaa: Holy Grail, Life of Brian ja Meaning of Life. Sarjaa on esitetty myös Suomessa usein. Ekalla esityskierroksella 1970-luvulla sarja tosin pantiin pitkäksi aikaa hyllylle, koska erään ensimmäisen kauden sketsin katsottiin pilkkaavan kehitysvammaisia. Onpa sarjaa myöhemminkin imitoitu vaihtelevalla menestyksellä. Hollywoodissa innostuttiin todella kovasti sarjasta, mutta eivät onnistuneet saamaan aikaiseksi kunnon komediaa, ja ainakin jenkkikomedia on nykyään syvässä alemmuudentilassa.

Ensimmäinen kausi vitsailee monille yhteiskunnan jutuille, kuten esimerkiksi yläluokalle ja erilaisille virkamiehille. Tätä katsellessa tulee hyvät naurut. Tässä ei ole yhtään huonoa sketsiä, vaan kaikki toimii vähintäänkin kohtalaisesti. Ensimmäisessä kaudessa on monia ikimuistoisia klassisia sketsejä, kuten "Mozartin kuuluisat kuolemat", "Tukkimiehen laulu", "Kuollut papukaija" ja "Likainen haarukka": jutut naurattavat jo silkalla anarkistisuudellaan.

Jaksot on muutenkin tehty hyvin. Jokainen jakso rakentuu tietyn teeman ympärille, mutta niihin saadaan kuitenkin pistettyä monta hauskaa sketsiä, ja katsoja ei pääse tylsistymään. Sarjan työryhmä osaa hommansa. Melkein kaikki näyttelijät ovat myös olleet mukana sketsien käsikirjoittamisessa. Hemmojen omasta yliopistotaustasta on varmasti ollut apua sketsien käsikirjoittamisessa. Vaikka kaikkia vitsejä ei olekaan helppo ymmärtää, niin silti ne on saatu todella hauskoiksi. Myös Terry Gilliamin tekemät animaatiot on toteutettu hyvin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 34 vrk 20 h 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 34 vrk 20 h 42 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.