Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Morten A. Strøksnes: Merikirja. Eli kuinka pyydystää jättihaita kumiveneestä isolla merellä neljänä vuodenaikana

Gummerus, 2018. Pehmeäkantinen. 312 sivua. Koko: 14,5 x 21,5 cm. Kansissa lievää kulumaa ja selkämyksessä lukutaite. Jokunen sivunkulman taite, muuten hyväkuntoinen kirja.

”Lofootteja ympäröivissä syvyyksissä elää jäähai. Kahdeksanmetrinen, yli tonnin painoinen ja peräti viisisataavuotias olento on komea ilmestys – jos siitä saa näköhavainnon.
Merikirja on tositarina ystävyksistä, kirjailija Mortenista ja kalastajasuvun kasvatista Hugosta, jotka päättävät pyydystää Länsivuonon jäähain. Teoksen kiistaton päähenkilö on meille yhä tuntematon valtameri.
Strøksnes esittelee pinnanalaista maailmaa antaumuksella, ja lopputulos on ilmiömäinen ja viihdyttävä yhdistelmä tarinaa ja tietoa, meribiologiaa ja mytologioita, kuriositeetteja ja olemassaolon kysymyksiä.
Merikirja kertoo ihmisen ja luonnon suhteesta. Se on suolanmakuinen seikkailukertomus mutta sitäkin enemmän faktantäyteinen rakkauslaulu majesteetilliselle merelle, jota kirjan jälkeen katsoo uusin silmin.

- - - - -

”Kiehtova kaleidoskooppi suureen, pimeään, tuntemattomaan syvyyteen.” - Karin Bojs, August-palkittu kirjailija

”Kirja ei ole niinkään kuvaus kahdesta miehestä, jotka yrittävät pyydystää haita, vaan sittenkin kunnianosoitus merelle ja taisteluhuuto suojella ekosysteemiä, jota ihminen kohtelee kaltoin, vaikka on siitä niin riippuvainen. Strgksnes tahtoo ihmisten ymmärtävän, että he eivät pelkästään ole merestä kotoisin. He ovat yhä osa sitä — pieniä pisaroita meressä.” - ECONOMIST

”Kauniisti rakennettu, salakavalasti hauska, meditatiivinen teos ystävyydestä, luonnosta, historiasta, kirjallisuudesta ja ennen kaikkea merestä... En ihan ymmärrä, miten Strgksnes saa sen toimimaan, mutta hän saa, loistavalla tavalla.” - MITCHELL ZUCKOFF, kirjailija

”Huh, mikä kalareissu! Morten Strgksnesilla on tarkka, ainutlaatuinen ääni... Kirjan loppu sitoo tarinan yhteen tavalla, jonka vain täysinoppinut kirjailija taitaa.” - VERDENS GANG 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


1 €
Ilmoitus on sulkeutunut 16.5.2024 8:56
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.