Kuvaus

Nadine Gordimer: HYPPY JA MUITA KERTOMUKSIA. Suomentanut Seppo Loponen. 1992 WSOY. 279-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Hyppy ja muita kertomuksia (1992; Jump and other stories 1991) on kokoelma novelleja. Teoksessa on Hyppy-novellin lisäksi viisitoista lyhyttä tarinaa, jotka kuvaavat 1900-luvun eteläisen Afrikan todellisuutta. Mies joka löytää timanttisormuksen, tyttö joka rakastuu salaperäiseen arabiin, lapsi joka pakenee sodan jaloista villieläinpuistoon... Nadine Gordimerin novelleissa liikutaan Johannesburgissa, Mosambikissa ja pitkin maailmaa Ranskaa ja Liettuaa myöten. Henkilöiden kohtaloista kasvaa "outojen kertovien äänten orkesteri, jossa ei ole ainoatakaan väärää nuottia" (Independent on Sunday).

Kiihkeätä ja värikästä selontekoa siitä, miltä Afrikka näyttää, tuntuu ja tuoksuu.” - The Sunday Times
Nadine Gordimer on aina tuntenut novellimuodon omakseen. Hypyssä hän on taitonsa huipulla.” - Daily Telegraph

 

Nadine Gordimer (1923 Gauteng, Etelä-Afrikan unioni – 2014 Johannesburg, Etelä-Afrikka) oli eteläafrikkalainen kirjailija, jolle myönnettiin Nobelin kirjallisuuspalkinto vuonna 1991 ja Booker-palkinto (kirjasta The Conservationist) vuonna 1974. Englantilaisen äidin ja latvianjuutalaisen isän lapsi kasvoi lähellä Johannesburgia Transvaalissa. Häntä ei kasvatettu juutalaiseksi, vaan hän kävi anglikaanista nunnien koulua silloin, kun voi – sydänvikansa takia hän oli paljon poissa koulusta, äitinsä kotiopetuksessa. Hän opiskeli myöhemmin vuoden Witwatersrandin yliopistossa, mutta jätti opinnot kesken. Gordimer alkoi kirjoittaa yhdeksän-vuotiaana ja julkaisi ensimmäisen esseensä paikallislehdessä 14-vuotiaana. Gordimerin kirjat käsittelevät moraalisia ja psykologisia jännitteitä, joita rotujen väliset suhteet luovat hänen kotimaassaan Etelä-Afrikassa. Hän julkaisi 14 romaania, 18 novellikokoelmaa, yhden näytelmän, 11 esseekokoelmaa ja kolme tietokirjaa. Ensimmäinen novellikokoelma Face to Face ilmestyi 1949, ensimmäinen romaani The Lying Days 1953. Gordimer vastusti apartheidia 1950-luvulta asti, mikä aiheutti aikoinaan Etelä-Afrikassa hänen kirjoilleen julkaisukieltoja. Mustien kansallisuusliikkeen noustessa Gordimer tunsi itsensä ulkopuoliseksi: valkoisista häntä erotti aatemaailma, mustat vieroksuivat häntä hänen ihonvärinsä takia. 1960- ja 1970-luvulla hän opetti useissa Yhdysvaltojen yliopistoissa.

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 15 vrk 8 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 15 vrk 8 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.