Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hyvää yötä Bangkok on suomalaisen Neljä Ruusua -yhtyeen neljäs studioalbumi, joka julkaistiin lokakuussa 1990. Levyn on tuottanut Dan Tigerstedt. Albumilla kitaristi Petteri ”Kode” Koistinen ryhtyi ottamaan suurempaa sävellysvastuuta laulaja Ilkka Alangon sävellettyä valtaosan yhtyeen kappaleista kolmella ensimmäisellä albumilla. Levyllä tuotiin mukaan syntetisaattoreita, sekvensserejä ja rumpukoneita, ja vaikutteita yhtye otti muun muassa Depeche Modelta ja U2:lta. Hyvää yötä Bangkok nousi Suomen virallisen albumilistan sijalle viisi ja ylitti kultarajan. Yhteensä listaviikkoja levylle kertyi 21.

”Sukellus” julkaistiin ensimmäisenä singlenä, ja se nousi singlelistan sijalle 16 ja radiosoittolistan sijalle kahdeksan. Kappaleella vierailee Dingo-yhtyeen Neumann, ja siihen kuvattiin myös musiikkivideo. ”Hyvää yötä” julkaistiin toisena singlenä. Kolmas single ”Elämä” nousi singlelistan sijalle viisi ja radiolistan sijalle 8.

Kappaleet

Kaikki san. Ilkka Alanko ja sov. Neljä Ruusua.

NroNimiSävelKesto

1.ElämäKode Koistinen2.26

2.Sukellus (mukana Neumann)Ilkka Alanko2.52

3.MuistoKode Koistinen4.45

4.Pelimies WelinIlkka Alanko2.57

5.Tiina tanssii taasKode Koistinen4.33

6.Tänä keväänäIlkka Alanko3.42

7.Hyvää yötäKode Koistinen3.37

8.BangkokKode Koistinen2.54

9.JamesIlkka Alanko4.12

10.Hei!Ilkka Alanko3.55

11.Luotan itseeniKode Koistinen4.34

12.SiskoIlkka Alanko2.28

Arvostelut

Helsingin Sanomat kehui, kuinka uusista elementeistä huolimatta albumin ”kokonaisuus ei hajoa käsiin vaan siihen tulee lisää ulottuvuutta”. Arvostelussa todettiin myös, kuinka ”jokainen kappale on toteutettu omilla ehdoillaan mutta silti osana levyn kokonaistunnelmaa”.

Tekijät

Neljä Ruusua

Muut esiintyjät

Tuotanto

  • Dan Tigerstedt – tuotanto, äänitys, miksaus
  • Pauli Saastamoinen – masterointi
  • Mika Jussila – kaiverrus
  • Jani Nordström – kannen ulkoasu
  • Kari Riipinen – etukannen valokuva
  • Mimma Laukka-Kiikkala – takakannen valokuva
  • Anne Kinnunen, Jon Vihervä, Kai Andersson – sisäpussin valokuvat

Neljä Ruusua on suomalainen pop-rock-yhtye, joka perustettiin Joensuussa vuonna 1982. Yhtye tunnettiin alun perin nimellä Talouskukkaro, ja sen kokoonpanoon kuuluivat laulaja Ilkka Alanko, kitaristi Petteri ”Kode” Koistinen, basisti Jari ”Lade” Laakkonen, rumpali Kari ”Kämy” Kämäräinen ja kosketinsoittaja Matti Suomela. Suomela erosi Talouskukkarosta vuonna 1985, jonka jälkeen yhtye vaihtoi nimekseen Neljä Ruusua.

Neljän Ruusun kaksi ensimmäistä albumia julkaistiin vuonna 1987. Yhtyeen kolmas albumi Hyvää päivää julkaistiin kaksi vuotta myöhemmin, ja se oli yhtyeen ensimmäinen levy, joka nousi Suomen viralliselle albumilistalle. Vuonna 1990 julkaistu Hyvää yötä Bangkok ylitti kultarajan, kun taas vuonna 1992 julkaistu Haloo myi platinaa. Yhtyeen viides albumi Pop-uskonto julkaistiin vuonna 1993, ja se nousi Suomen albumilistan kärkeen ja myi platinaa.

Neljä Ruusua päätti tavoitella kansainvälistä uraa 1990-luvun puolivälissä ja julkaisi kaksi englanninkielistä albumia nimellä 4R. Vuonna 1999 Neljä Ruusua palasi suomen kieleen Uusi aalto -albumillaan, joka nousi albumilistan kärkeen ja myi kultaa. Neljä Ruusua julkaisi vielä kolme studioalbumia vuosina 2001–2006, ennen kuin yhtye tiedotti siirtyvänsä määräämättömän pituiselle tauolle. Neljä Ruusua palasi yhteen vuonna 2011 Ilosaarirockin pääesiintyjänä ja julkaisi 13. studioalbuminsa Katkera kuu vuonna 2012. Sittemmin yhtye on julkaissut kaksi uutta studioalbumia.

Neljä Ruusua on uransa aikana saanut neljä Emma-ehdokkuutta, joista se on voittanut kaksi. Yhtyeen levyjä on myyty Suomessa yli 400 000 kappaletta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 28.4.2024 13:07
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.