Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Netta Muskett: SAAT TAIVAAN. 1976 Tammi (5. painos), Muskett-taskukirja 23. 248-sivuinen nidottu kirja, kannessa kulumaa ja pieni repeämä (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Saat taivaan (1947; Painted Heaven 1934) -romaani vie lukijan 1900-luvun alkuvuosikymmeniin. Ennen sotaa oli harvinaista tavata tyttöä, joka oli niin sielultaan ja sydämeltään koskematon kuin Anne kahdenkymmenenkolmen vuoden ikäisenä – silloin kun hän oppi tuntemaan Denverin. Sodan alkaessa Annella oli ollut koti, perhe, sulhanen. Hänen oli joko alistuttava vanhenemaan katkerana omissa oloissaan, kuten sadattuhannet hänen kaltaisensa yksin jääneet naiset ensimmäisen maailmansodan jälkeen – tai sitten oli uskallettava jotain muuta. Ja Anne uskalsi. Hän puri hampaansa yhteen ja päätti ihmisten mielipiteistä piittaamatta luoda oman elämänuran ja hankkia oman perheen. Hänen lapsensa oli avioton, mutta hänen rakkautensa sitä kohtaan veisi hänet yli kaikkien vaikeuksien ja antaisi hänen olemassaololleen sisällön. Mutta tyttärensa Christinen varttuessa hän sai kokea, ettei tunteita voi ohjata etukäteen. Se mitä hän aikoi ei riittänyt Christinelle - ja itse hän totesi eläneensä elämänsä harhakuvan varjossa.

 

2. Netta Muskett: DURRANTIN PERHE. Suomentanut Väinö J. Tervaskari. 1975 Tammi (2. painos, Muskett-taskukirjat 18). 277-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Durrantin perhe (1969; The Durrants 1948) on kuusilapsisen Durrantin perheen tarina. Charlotte ja George Durrantista tuntui, että heidän lapsensa kasvaessa aikuisiksi elämä toi joka päivä yhä hätkähdyttävämpiä yllätyksiä. Ei siinä kyllin, että Rupert-poika ja vaalea lämminsydäminen Jane-tytär olivat kumpikin ajautumassa mahdottoman tuntuiseen avioliittoon; myöskin Ann, perheen kaunotar, joutui kokemaan traagisen elämän-muutoksen. Ja kun vielä itse Charlotte, yhä nuorekkaan viehättävä, joutui kipeän ja vastustamattoman rakkauden pauloihin, tuntui hajoaminen olevan perheen kohtalona. Durrantien tarina voisi olla kenen tahansa tutun perheen tarina. Siksi seuraamme syvällä jännityksellä ja myötätunnolla kunkin sen jäsenen rakkautta ja yllätyksellistä kohtaloa.

 

3. Netta Muskett: ANNA TAKAISIN EILISPÄIVÄ. 1973 Tammi (2. painos). 221-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, kannen sisäpuolelle kirjoitettu "T:lle jouluna 1973", ei muita merkintöjä.

Anna takaisin eilispäivä (1973; Give Back Yesterday 1955) -romaanissa Helena Clureylla tuntui olevan kaikki mitä nainen vain voi toivoa: palvova aviomies, yltäkyllin varoja sekä lapset jousta saattoi olla ylpeä. Mutta yhtäkkiä hänen aikaisemmasta elämästään ilmestyy uhka, joka voi tuhota koko hänen turvallisen maailmansa – mies, joka pitelee käsissään hänen kohtaloaan, eikä tarkoitustensa toteuttamiseksi kaihda rikostakaan. Kauhuissaan Helena koettaa koota rohkeutta käyttääkseen viimeistä, epätoivoista keinoa...
 

4. Netta Muskett: LÄPI TULEN JA VEDEN. 1961 Tammi, Muskett-taskukirja 6 (2. painos). 232-sivuinen nidottu kirja, nide vähän vinoutunut ja kansissa pientä kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, jonkun lehden yläreunassa pientä repeämää, esilehden yläreunassa aikaisemman omistajan merkintä (”luettu uud. 1989 … 1992”), ei muita merkintöjä.

Läpi tulen ja veden (1973 Through Many Waters 1961) –romaanissa rakkaus sotkee nuoren naislääkärin tulevaisuudensuunnitelmat. Romaine Manning oli vastoin varakkaiden vanhempiensa tahtoa opiskellut lääkäriksi; kaksikymmentäviisi-vuotiaana hän oli suorittanut määrätyn sairaalapalveluksen ja oli valmis aloittamaan uransa. Hän saisi tarpeellista käytännön kokemusta sairaalassa hankkimansa lisäksi, jos onnistuisi löytämään jonkun keski-ikäisen naislääkärin, joka ottaisi hänet kumppanikseen. Vuoden viimeisenä päivänä hän oli lähtenyt St. Faithin sairaalasta – ja samana iltana hän oli tavannut kilpa-autoilija Jeff Elsterin. Turhaan hän vakuutteli itselleen, ettei nuori naislääkäri loistavan uran kynnyksellä voisi noin vain antautua rakkauden vietäväksi: koko juttu oli vain harhaa, juhlinnan ja kiihtymyksen aiheuttama tunnemyrsky. Suostuttuaan vihdoin komean Jeff Elsterin vaimoksi Romaine joutui yhä uudestaan pohtimaan, millaisen ratkaisun hän oli tehnyt. Elämä Jeffin kanssa vei hänet uusien, hätkähdyttävien elämän-tapahtumien keskelle. Ne johtivat hänet kauas lääkärin kutsumuksesta, ja lisäksi heidän liittonsa näytti ajavan karille ennen kuin se oikein oli alkanutkaan. Kerran toisensa jälkeen Romaine joutui vaikean valinnan eteen, jossa panoksena eivät olleet vain hänen oma onnensa ja uransa, vaan monen muun ihmisen kohtalot.

Netta Muskett (1887 – 1963) oli brittiläinen kirjailija, joka julkaisi yli 60 rakkaus-romaania, joista ensimmäinen The Jade Spider (1928). Hän kirjoitti kuolemaansa asti, viimeinen romaani Cloudbreak (1964) julkaistiin postuumisti. Romaaneja on käännetty useille kielille, mm. espanjaksi, ranskaksi, portugaliksi, suomeksi, ruotsiksi ja tanskaksi. Jotkut romaanit ilmestyivät kirjailijanimellä Anne Hill.

Netta Muskett käsittelee viihteellisissä, romanttisissa kirjoissaan vakaviakin aiheita, kuten ensimmäisen maailmansodan seurauksena yksin jääneiden naisten ongelmia, esim. teoksessa Painted Heaven (1934; suomeksi Saat taivaan). Toisen maailmansodan jälkeisessä tuotannossaan Muskett käsitteli myös perinteisten moraalikäsitysten ja modernin ajan seksuaalisen vapautumisen välisiä ristiriitoja, esim. teoksessa Light From One Star (1954; suom. Tähdet tuikkivat).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 58 vrk 18 h 56 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 58 vrk 18 h 56 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.