Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. MATKA MOSKOVAAN. NICK CARTER 134. Suomentanut Heikki Sarkkila. 1984 Winthers. 159-sivuinen nidottu kirja, kannen reunojen kulumaa ja nurkan taittumaa (ks. kuva) lukuun ottamatta ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Matka Moskovaan (1984; Moscow 1984) –teoksessa tappomestari Nick Carter saa määräyksen lähteä Moskovaan. Siellä hänen pitää yrittää päästä Kremlin muurien taakse. Hänen yhteyshenkilönään on venäläinen kaksoisagentti – hyvin kaunis. Carterin tehtävänä on ottaa selville erään huippusalaisen aseen suunnittelu ja tuhota se. Lisäksi hänen on yritettävä salakuljettaa maasta kuvankaunis tanssijatar. Yritys vaikuttaa tuhoon tuomitulta jo alkuun, mutta Nick Carter on eri mieltä.

 

2. UHKANA KOLMAS MAAILMANSOTA. NICK CARTER 168. Suomennos: P. Lahtinen. 1987 Winthers. 160-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, kannessa tarjoustarra (ks. kuva), ei merkintöjä.

Uhkana kolmas maailmansota (1987; Zero-Hour Strike Force 1984) -teoksessa Nick Carter saa komennuksen Lähi-Itään. Kun ydinlataus räjähtää saudiarabialaisella öljykentällä, kaikki todisteet osoittavat Israelin olevan syypää hyökkäykseen. Mutta USA:n johto ei ole siitä lainkaan varma, joten Nick Carter lähtee ottamaan selvää, kuka on todella syyllinen. Ajan kanssa kilpaa ja häikäilemättömien murhaajien vainoamana N3 yrittää estää seuraavan kansainvälisen terroristihyökkäyksen ja löytää sen, joka voisi aloittaa kolmannen maailmansodan.

 
Nick Carter on kuvitteellisen etsivän nimi, joka esiintyi ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa 1886 julkaistussa John R Coryellon´in kirjoittamassa teoksessa The Old Detectives Pupil; or, The Mysterious Crime of Madison Square. Varhaisimmista kirjoittajista on Coryellonin lisäksi mainittu Frederick Van Rensselaer Dey, Thomas C Harbaugh, Eugene T Sawyer ja Richard Edward Wormser, joiden – kuten ei myöhempienkään kirjoittajien nimiä – ei ole painettu kirjoihin. Alkuperäinen Nick Carter on mestarisalapoliisi, jonka taitava naamioituminen usein ratkaisee rikoksen selvittämisen. 1930-luvulla hahmoon tulee lisää kovuutta. James Bondin tultua suosituksi 1964 Nick Carterista tehtiin kovaotteinen salainen agentti, josta useat kirjoittajat tekivät suosituksi tulleita trillereitä. Seksin ja väkivallan osuus tarinoissa lisääntyi 1970-luvulla. Vuosina 1964–90 Yhdysvalloissa ilmestyi 261 trilleriä, joissa Nick Carter seikkaili eri puolilla maailmaa taistellen kommunisteja ja psykopaatteja vastaan ja valloittaen yhä uusia naisia. Yhdysvalloissa tehtiin kolme Nick Carter –elokuvaa 1939 ja –40, kahdessa ranskalaisessa elokuvassa (1964 ja –65) Nick Carteria esitti amerikkalaissyntyinen laulaja ja näyttelijä Eddie Constantine.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 29 vrk 17 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

1 € Sulkeutuu 29 vrk 17 h 20 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.