Kuvaus

Noi Albiino - Kylmyyden Vanki   (DVD)


AlkuperäisnimiNoi Albinoi

 

Nói on hämärä poika, ainakin lähipiirinsä silmin. Rehtori passittaa hänet psykiatrille, ja isoäiti on syystä huolissaan pojanpoikansa tulevaisuudesta. Nói haaveilee karkumatkasta ja paremmasta paikasta. Vain kaupungista rauhoittumaan tullut Iris pystyy särkemään jään.

Nói Albiino on melankolisen kaunis, Dagur Kárin esikoisohjaus Islannista. Tyylissä on eittämättä yhteistä Kaurismäen kanssa, samalla tavalla on kyse lopunaikojen ja suuren toivon kontrastista - ja kaiken päällä on jäänkiiltävä komiikka. Nói on erikoinen tapaus, joka ei voi pärjätä kuin ihmeen kaupalla. Mutta sen sijaan tuleekin lunta tupaan. Elokuva on persoonien juhlaa. Juoppo Elvis-fani isä, isoäiti joka herättää Nóin tokkurastaan haulikon laukauksella, kirjakaupanpitäjä joka heittää Kierkegaardin toivottoman Joko-tai -teoksen pois roskana... Nói Albinoi erottuu joukosta kuten tekee päähenkilökin (joka ei kuitenkaan ole albiino, kun näyttelijäksi ei löytynyt sopivaa) ylivoimaisuudellaan. Vieraantuneisuus on yksi avainsanoista, se kun ei omaa paikkaa löydy.

Nói Albinoi on ollut festivaalien merkillepannuimpia elokuvia. Ja se on monesti ollut yleisön suosikki. Viimeksi Transylvanian elokuvajuhlalilla Romaniassa Nói Albinoi sai festivaalien kriitikkopalkinnon sekä festivaalien pääpalkinnon.

 

Ensiesitysvuosi
2003

Ohjaus
Dagur Kari

Käsikirjoitus
Dagur Kari

Näyttelijät
Tomas Lemarquis
Þröstur Leo Gunnarsson
Elin Hansdottir
Anna Fridriksdottir
Hjalti Rögnvaldsson
Petur Einarsson
Kjartan Bjargmundsson
Greipur Gislason

 

Kesto:
89 min

Tekstitys:
Suomi, Ruotsi

R2

K-7

Suomijulkaisu

uusi (muoveissa)

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


9,95 €
Sulkeutuu 104 vrk 12 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9,95 € Sulkeutuu 104 vrk 12 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.