Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Otso Kantokorpi: JOHDATUS BAARISÖKÖÖN. LISÄNÄ TIKKI JA UUSI PELI, SÖKÖTIKKI. 2008 Like. 140-sivuinen nidottu kirja, kannen nurkissa taittumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Johdatus baarisököön (2008) tutustuttaa lukijan pokeripeleistä suomalaisimpaan, sököön. Otso Kantokorpi esittelee sökön ja pokerin historiaa lyhyesti, selittää pelin säännöt sellaisella huolellisuudella, että pelin pelaaminen käy näillä opeilla vaivattomasti ja sukeltaa sitten todelliseen asiaan: henkilökohtaiseen sököhistoriaansa ja erään punavuorelaisen peliporukan sökökulttuuriin. Teos paljastaa pelin hienouksia ja siitä voi kerrata pelisääntöjä, todennäköisyyksiä ja psykologiaa. Baaripelin etiketin tunteminen on tuikitärkeää, mutta bluffaamista ei suinkaan saa ylenkatsoa. Sökön perinteet ja nykytila valottuvat herkullisten ja oluenhuuruisten anekdoottien kautta. Oppaan innostamana uusikin pelaaja rohkaistuu ottamaan paikkansa ringissä!

 

Otso Kantokorpi (1957 Helsinki – 2018 Helsinki) oli helsinkiläinen toimittaja, taidekriitikko ja tietokirjailija. Toimittuaan kirjankustannusalalla hän oli yhtenä perustajista Kustannusosakeyhtiö Nostromossa, joka toimi 1990–92, ja perusti 1994 Kustannusosakeyhtiö jack-in-the-boxin, joka toimi vuoteen 2003. Kantokorpi oli Taide -lehden päätoimittajana 1998–2005 ja sen jälkeen freelancekriitikkona avustaen Taiteen lisäksi lähinnä Kauppalehteä ja Ilkkaa sekä Uutta Suomea. Hän toimitti Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Uutiset -lehteä 2006–10. Kantokorpi on kuratoinut taidenäyttelyitä eri taidemuseoihin sekä toimittanut ja kirjoittanut näyttelyjulkaisuja. Hän on myös opettanut taiteen sosiologiaa eri korkeakouluissa. Kantokorpi on toiminut YLE 1:n Kultakuumeen vakiokolumnistina vuodesta 2006. Tietokirjailijana Kantokorpi on kuvataiteen lisäksi ollut kiinnostunut Virosta ja virolaisesta kulttuurista. Teoksia: Kosketuspintoja: Viisikymmentäyksi suomalaista nykytaiteilijaa (2003), Kuvia ja vastakuvia: Kolmekymmentäkuusi suomalaista nykytaiteilijaa ja yksi taiteenkeräilijä (2005), Sankarimatkailija Tallinnan raitiovaunuissa (2005), Hevosvoimaa (2006; yhdessä Pessi Raution kanssa), Kirsi Mikkonen (2006; yhdessä Ari Sainion kanssa; kuvaus Kirsikodin taiteilijoista), Sankarimatkailijan Neuvosto-Tallinna (2006), Sankarimatkailija Helsingin raitiovaunuissa (2007), Sankarimatkailija Tallinnan raitiovaunuissa ja trolleybusseissa (2006), Johdatus baarisököön (2008) ja Sankarimatkailija Tallinnan lähijunissa (2009).

 



 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 17.5.2024 20:05
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.