Kuvaus

Pauliina Haasjoki: PÄÄSKYNEN JA LEPAKKO. 2009 Otava. 71-sivuinen sidottu kirja (20,5 x 17,5 cm), lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Pääskynen ja lepakko (2009) -kokoelmassa vuorottelevat arkinen, myyttinen ja kosminen maisema. Kokoelma tuo kauniisti yhteen säerunot ja proosarytmin. Lumoavat säkeet tuovat ihmeteltäviksi niin keväisen kurkisuon, ulkomeren saaret, hevosenpään tähtisumun kuin lyhtykalan oudon maailman.


"Ajattele sitä jos suinkin pystyt
tarkoitan, että pidä sitä hampaissasi ja ota siitä röntgenkuvia.
Kirja nostetaan avattuna ja painetaan kasvoille, hengitetään syvään.
Linnut syövät heti kaikki kirsikat, ja vain vähän tästä jää
tuoksua kummemmaksi."

"Pauliina Haasjoen neljännessä runokokoelmassa liikutaan suolla ja saaristossa, joen rannalla, kuvitteellisissa puutarhoissa, sateenkaarimetsässä, lyhtykalan todellisuudessa ja avaruuden reunalla. Hyönteiset, linnut ja eläimet ovat teoksen keskeistä kuvastoa. Mutta vaikka maisemat vaihtuvat ja runotkin muuntuvat säemuotoisista runoista proosarunoihin ja taas takaisin on kokoelman maailma yhtenäinen, se lumoaa omintakeisuudellaan, kielen ja kuvaston kauneudella. (– – –) Monikerroksisista teksteistä löytyy joka lukukerralla jotakin uutta, lähes henkeäsalpaavan hienoja kuvia (– – –)" – Silene Lehto, Sanojen aika

Pauliina Haasjoki (s. 1976 Ulvila) on runoilija ja filosofian tohtori, hän väitteli Turun yliopistossa kotimaisen kirjallisuuden oppiaineesta vuonna 2012. Haasjoen ensimmäinen runokokoelma, Ikkunassa on huone, ilmestyi vuonna 1999. Hänen runoteoksensa Aallonmurtaja (2011) oli vuoden 2012 Runeberg-palkintoehdokkaana. Haasjoen runoja on käännetty italiaksi, unkariksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, puolaksi ja viroksi. Hän on kirjoittanut myös esseitä ja kirjallisuuskritiikkiä. Haasjoki on julkaissut runokokoelmat Ikkunassa on huone (1999), Ukkosen odottajat (2002), Kolmosten talo (2005; Reetta Niemelän kanssa), Epäilyttävät puut (2005), Pääskynen ja lepakko (2009), Aallonmurtaja (2011), Hiukset (2013) ja Planeetta (2016).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 95 vrk 12 h 34 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 95 vrk 12 h 34 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.