Kuvaus

Kolikko raha määrä.....valokuvassa näkyvät vanhat kolikot ja näillä tehtiin kauppaa Saksassa vuosina 1949-1999 .... Oli olemassa myös toinen Saksa, nimeltään Itä-Saksa eli lyhenne DDR ja juuri siihen Saksaan piti Suomi valtio erityisen lämpimiä suhteita.

GLD18MZ106 Kolikko raha erä DEM rahaa....jopa 1mk , siinä on lyöntipaikan kirjain G takana ! 

Miten kaikki oikein tapahtui ? 

DDR käytti taas omia Saksan Markkoja, heidän raha muistutti paljon Länsi-Saksan rahaa, mutta DDR kolikon materiaali oli alumiinia tai rautaa, kaikessa pyrittiin säästämään.. DDR rahaa oli vuosina 1950-1990 ja sitten se yht, äkkiä hävisi kuin maan nielemänä, sillä sosialistinen valtio haihtui savuna ilmaan, koska Neuvostoliitto antoi siihen luvan....ilman mitään sotia tai muitakaan keljuja temppuja... Länsi-Saksa halusi yhtyä DDR valtioon, mutta ai ai jai, se ei ollutkaan niin helppoa. Niinsanotut läntiset ystävävaltiot pistivät kapuloita rattaisiin...  

2. Maailmansodan  läntiset voittajavaltiot  eivät pitäneet ajatuksesta, että Saksat yhtyvät ja vahvistuvat, sitä vastusti henkeen ja vereen Britannia ja Ranska. USA otti niskalenkin Britanniasta ja äkkiä saarivaltio hymyili ja sanoi kirkkaalla äänellä YES. Ranska taas ei,    ja vasta kun vuonna 1990 saatiin Saksan valtion allekirjoitus, nimi paperiin, jossa Saksa suostuu luopumaan  omasta DEM rahastaan ja ottaa EURO valuutan myöhemmin käyttöön, myöntyi Ranska....Ranska on yhä se valtio, jonka pillin tahdissa koko EU marssii. ( Suomessa annetaan asiasta vähän vinoutunut kuva, mutta Ranska on se todellinen EU-päättäjä ) 

Kaikessa rauhassa nousi SUOMI vuosina 1960-1990 jaloilleen, sillä vahva kauppakummpani oli   "ikuinen tavaroiden markkinamaa " Neuvostoliitto, sinne upposi mitä vaan ja kuinka paljon vaan.... onni hymyili meille suomalaisille . Emme tunnustaneet kumpaakaan Saksaa, olimme ikäänkuin neutraaleja ja emme myöskään olleet huonoissa väleissä mihinkään päin...meistä tykättiin sekä idässä että lännessä, Suomi oli osaavien johtajien käsissä....  Suomi oli  älykkäiden suomalaisten politiikkojen käsissä ja heidän kontrollin alla....

Kaikkea juuri tätä aikakautta symbolisoi ja muistuttaa mm. raha myyntikohteen 1 Markka, se on painettu vuonna 1978....Pidän tätä pientä raha kolikko kasaa juuri tuon aikakauden symboolina... rahalla oli arvoa ja monet asiat olivat kontrollin alla.... Hyvä SUOMI , Hyvä Länsi-Saksa  ja Hyvä Itä-Saksa, te kaikki olitte hyviä omissa liigoissaan... KImppaan kuuluisi vielä Neuvostoliiton tuon aikakauden kolikoita, mutta ne tyhmyydessäni olen hävittänyt....saakeli, kolikko joissa sirppi ja vasara kerätään nyt.....

Tiesitkö muuten, että EURO kolikoista pienet kuparinväriset eli 1ct, 2ct ja 5ct ovat rautaa ja magneetti tarttuu kiinni.

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. Kyseessä on kauppa yksityiseltä yksityiselle ja palautusoikeus on poissuljettu. Kauppa on ns. Privat to Privat. 

Halvin on ns. Pikku-Paketti DHL, saa painaa 2 kg ja maksaa 8,50 EUR  ( ei seurantanumeroa ) 

DHL paketti 5 kg painon asti maksaa 16,99 EUR, usein kerätään samaan pakettiin useampi tavara. Kirjat ja paperi tuotteet , dokumentit yms. maksavat Saksan Postin kulujen mukaan noin 5 eur. Mutta poikkeuksia on helppo tehdä myös alaspäin. 

HUOM: Vain 16,99 EUR maksavalla DHL paketilla on seurantanumero. Jos se on tärkeä sinulle, niin valitse DHL paketti toimitustavaksi ja mainitse asiasta myyjälle. 

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 77 vrk 23 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

1,80 € Sulkeutuu 77 vrk 23 h 11 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.