Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Rainer Friman: SINULLA SAA OLLA ONGELMIA. Päällys: Raimo Huttunen. 1989 R. Friman. Nidottu 197-sivuinen kirja, täysin ehjä ja siisti, esilehdelle Rainer Friman on kirjoittanut nimensä, ei muita merkintöjä.

Sinulla saa olla ongelmia (1989) on Rainer Frimanin ensimmäinen kirja. Se on väkevä ja syvällinen tilitys hänen omasta kriisistään. Se on harvinaisen paljastava ja peloton puheenvuoro. Kirja antaa meille kaikille luvan olla heikko. Mutta ennen kaikkea se antaa meille toivoa! Monien estradien menestyslaulaja Rainer Friman elää sittenkin, vaikka maailma näyttikin varjopuolensa. Hän oli lahjakas, huippusuosittu ja menevä sananjulistaja ja laulaja helluntaiseurakunnassa. Hän kiersi maata tunnetun Fredipa Boodos -lauluyhtyeen jäsenenä. Meno oli kovaa: viikossa he lauloivat Jumalan ilosanomasta jopa 75 tilaisuudessa. Mutta jotain oli vialla. Rainer Friman alkoi purkaa sielunsa vyyhteä kirjoittamalla päiväkirjaa. Hän havaitsi eläneensä koko ikänsä erossa itsestään! Miten se oli mahdollista tunnustetulle saarnaajalle? Entä suositulle laulajalle ja tangoprinssille? Syvä henkinen ja hengellinen kriisi oli valmis. Se johti erkaantumiseen helluntaiseurakunnasta, muttei Jumalasta. Vain henkisesti vahva ja analyyttisesti elämään suhtautuva ihminen kykenee tällaisesta selviytymään. Tuskainen aika toi vapautuksen: ihminen saa epäonnistua, kaatua ja nousta jälleen.

 

2. Rainer Friman: VASTAVIRTAAN. Kannen piirros: Baker Yossof. 2008 Maahenki Oy. Nidottu 130-sivuinen kirja (21 x 11 cm), lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Vastavirtaan (1989) on Rainer Frimanin seitsemäs kirja. Rainer "Raikku" Friman on parantumaton maailmanparantaja. Vastavirtaan-kirjaan kootuissa kolumneissa tunnettu laulaja ja aktiivinen keskustelija ottaa terävästi kantaa yhteiskunnallisiin, elämänkatsomuksellisiin, uskonnollisiin ja rodullisiin kysymyksiin. Raikun käsittelyyn joutuvat niin naispappeuden vastustajat kuin päivän poliitikotkin. Romanien asemaa nykypäivän Suomessa puntaroidaan monelta kantilta. Puolen vuosisadan ikään ehtinyt taiteilija käsittelee myös sitä, mitä "miehen ikä" nykypäivänä tarkoittaa. Kolumnin otsikkona on sattuvasti "Kravatti kaulassa ja paskat housuissa". Kirjoittaja pohdiskelee myös suhdettaan ihmisyyteen ja tasa-arvoon, mielipiteenvapauteen ja vaikuttamisen keinoihin, Jumalaankin.


Rainer Friman (s. 1958 Pori) aloitti laulajanuransa 1975. Tangomarkkinoiden ensimmäiseksi tangoprinssiksi 1986 kruunattu ja kahdesti Syksyn Sävel -kilpailun voittanut Rainer Friman oli 1990-luvun vaihteen menestyneimpiä suomalaisia mieslaulajia. Hänen kuutta albumiaan ja kahta kokoelmalevyään on myyty lähes 400 000 kappaletta; levyistä viisi ylsi platinamyyntiin ja kolme muuta saivat kultaa. Friman selviytyi taloutensa romahduksesta ja satojentuhansien markkojen veroveloista 1991 ja onnistui pääsemään uuteen alkuun. Yhdessä Erno Enrothin ja Kyösti Rothin kanssa tehty levy Elämän Estradilla ja samanniminen kirja (molemmat 2005) kertoo heidän elämästään, siitä kuinka Jumala on koskettanut heitä. Hengellisen uudistumisen kokeneena Rainer halusi antautua evankeliumin työlle, jota hän teki mm. helluntaiherätykseen kuuluvan Helsingin Saalem-seurakunnan välityksellä. Syksyllä 2006 hän teki paluun iskelmämusiikkiin. Rainer Friman on toiminut kolumnistina ja toimittajana keskustan Suomenmaa-lehdessä, Satakunnassa ilmestyvässä Lalli-lehdessä, Satakunnan Kansa -lehdessä ja useissa hengellisissä lehdissä. Hän on toimittanut omia radio-ohjelmia, viimeksi Radio Dein Ihmisen ääni -ohjelmaa. Rainer Friman on  julkaissut teokset Sinulla saa olla ongelmia (1989), Hetkissä kiinni (1991), Elämän estradilla (2004; perustuu Rainer Frimanin, Kyösti Rothin ja Erno Enrothin muistelmiin; toim. Rainer Friman), Hyväilyjä ja sivalluksia (2005), Pakkolasku armoon (2005), Miehen tie (2008) ja Vastavirtaan (2008). Juha Numminen on kirjoittanut henkilökuvan Tähti etsii taivasta: Rainer Frimanin tarina (1995).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 12 vrk 21 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 12 vrk 21 h 51 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.